Acte la primarie

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Oana T spune:

Dim cate citesc aici e o adevarata problema cu rezervarea orei la starea civila, in Bucuresti. In Oradea e altcumva...De exemplu...eu am nunta in 16 iulie...in ianuarie am fost la starea civila si mi-am rezervat data. Acum o saptamana am fost pana acolo dupa dosarul ce trebuie completat si mi-au confirmat inca o data rezervarea.In ziua nuntii, dupa oficiere se plateste o taxa de 500.000lei.
Nu este nevoie de pile, de cadouri, flori sau altceva.
In Oradea, casatoriile civile se oficiaza la Casa Tineretului, in aer liber, intr-un loc, ca o gradina plina de flori.
Este superb!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Carmen_Marieta spune:

Dilauralbuna, am citit azi mesajele mai vechi si am vazut ca a-ti facut cununia civila la sectorul 2. spune-mi te rog cu cat timp inainte a-ti vb acolo? au intervenit probleme? te obliga sa faci poze cu fotograful lor? multumesc anticipat...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Catalin spune:

raspuns postat de elyanne, 26/01/2006, 19:05:19

Cununia civila

Acte necesare la starea civila
- certificatele de nastere ale ambilor soti in original si copie
- certificate medicale prenuptiale valabile 14 zile de la data emiterii si care trebuie sa cuprinda mentiunea expresa ca persoana in cauza se poate casatori
- actele de identitate ale ambilor soti original si copie, valabile la data depunerii actelor si la data incheierii casatoriei (cel putin unul dintre solicitanti sau aiba domiciliul sau resedinta in localitatea unde se oficiaza casatoria)
- declaratia de casatorie completata la Oficiul Starii Civile in ziua depunerii actelor
- pentru cei care au mai fost casatoriti, dovada desfacerii casatoriei anterioare - certificatul de deces sau sentinta de divort.
- Doi martori
- Taxa extrajudiciara de timbru.

In cazul in care unul dintre viitorii soti este strain:
- Pasaportul cu viza, valabil de la depunerea actelor pana la incheierea casatoriei;
- Certificat de nastere si traducerea legalizata la notar
- Declaratie la notar din care sa rezulte datele de stare civila si faptul ca a fost sau nu casatorit. In cazul in care a fost casatorit, sunt necesare certificatul de deces sau sentinta de divort in original si traducere legalizata.
- Doi martori
- Taxa extrajudiciara de timbru.

Actele se depun la Starea Civila cu minimum 10 zile inainte de oficializarea casatoriei.
Casatoria se poate incheia la expirarea termenului de 10 zile in care se cuprinde atat ziua in care a fost facuta declaratia de casatorie, cat si ziua in care se oficiaza casatoria. Dupa expirarea termenului de 10 zile, casatoria se poate incheia numai pana la expirarea termenului de valabilitate a certificatelor medicale.

Uzanta cere ca, la primarie, sa se duca numai tinerii si parintii lor.
Nu se fac invitatii speciale, iar rudele si prietenii pot veni doar daca doresc.
Tinuta este eleganta, sobra, de oras, deoarece casatoria civila are loc dimineata:
- mireasa si celelalte doamne nu vor purta rochii stralucitoare de lamé sau strasuri,
- mirele si domnii vor purta costume elegante, dar in nici un caz frac sau smoching.

Cununia religioasa – Biserica Ortodoxa Romana
Conditiile impuse de aceasta religie sunt:
- viitorii miri trebuie sa fie botezati in cadrul Bisericii Ortodoxe,
- sa nu fie rude de sange pana la gradul al VII-lea sau sa nu fie incuscriti,
- ei trebuie sa fie spovediti si cuminecati inainte de savarsirea Tainei Cununiei,
- nasii sa fie botezati si cununati in cadrul aceleiasi Biserici.
Teoretic casatoriile mixte nu se pot savarsi in Biserica Ortodoxa Romana, dar in realitate, pe plan local, cu aprobarea Episcopului locului sau a preotului locului sau a preotului paroh, se pot realiza cu conditia ca urmasii sotilor sa fie botezati in Biserica Ortodoxa Romana.
Un impediment la Cununie este a treia casatorie, Biserica Ortodoxa Romana accepta sa oficieze cununia religioasa doar de trei ori pentru aceeasi persoana.

Taxele se percep de obicei de la nasi, care sunt considerati parintii spirituali.
Nu in ultimul rand, se cere mirilor ca inainte de Cununie sa-si fi pastrat castitatea si, bineinteles, sa fie credinciosi.

Actele necesare sunt:
- certificatul de casatorie civila

Legat de Cununia religioasa nu pot sa copiez aici decat despre Biserica Ortodoxa Romana pentru ca, daca informatiile gasite de mine, despre celelalte biserici ar fi gresite, nu as avea cum sa stiu. Asa ca las pe cele care cunosc despre cununia religioasa la celelalte religii sa faca adaugirile.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irinabobe spune:

gata am reusit sa depun actele la primaria sect.1 pt 6 mai. spre bucuria mea am avut noroc si nu a fost deloc aglomerat. erau doar vreo 8 perechi pana la ora 10. asa ca nu am avut probeleme. o fi o perioada in care nu prea se fac nunti? poate asta e motivul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Porumbita spune:

quote:
Originally posted by Carmen_Marieta

Dilauralbuna, am citit azi mesajele mai vechi si am vazut ca a-ti facut cununia civila la sectorul 2. spune-mi te rog cu cat timp inainte a-ti vb acolo? au intervenit probleme? te obliga sa faci poze cu fotograful lor? multumesc anticipat...

la noi nu au fost probleme; am depus actele cu 7 sau 10 zile inainte (nu mai stiu exact); fotograful lor nu te obliga, da te ia asa de repede ca pana te dezmeticesti deja i-ai dat si banii (pe mire il abordeaza cu platitul)... sincer mie nu mi-a parut rau pt ca pozele facute de el au fost cele mai faine si pe alea le-am pus la album;

noi am facut cununia duminca la 10 (sambata era "full" si duminica mai erau destule perechi si inainte si dupa noi)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns NicoletaB spune:

fetelor care aveti nunrile [pe 6, 13 mai cum a fost la depusul actelor?
la ce ora ati fost acolo si la cat ati reusit sa va programati, caci eu ttrebuie sa le depun pe 15 mai la sectorul 3

Mergi la inceput