Ce papa dimineata un copil de 1 an?
Ca io una-s in pana absoluta de idei... In afara de eternele cereale cu lapte, nu-mi vine nimic altceva in cap... Fiindca micul dejun trebuie sa fie pa baza de lapte esential, nu?
Ou nu-i dau mai mult de 1/saptamina si oricum, cind ii dau ou cica nu trebe sa-i mai dau carne, asa ca prefer sa i-l dau la prinz... Tartine cu brinza maimuta mea nu maninca... o fi legata de forma piinii de aici (baghete) ori de gustul brinzei (care n-are gust de brinza)...nu stiu.
Voi ce idei mai aveti?
Sarbatori foarte fericite!
Raspunsuri
diana904 spune:
Eu ii mai dau lui Tudor (1 an si 5 luni aproape) , si banana amestecata cu Almette. Alternez cu ou, sau cu tartine cu sunca, depinde de ce am in casa si ce chef are el. I-am mai dat si tartine cu unt si miere sau cu dulceata facuta in casa ( de mine, hai sa ma laud!!
Luizax spune:
hi hi..diaanaa, gospodanaa tanananaa!
Cica...cacao cu lapte/sau lapte simplu plus paine cu unt si miere/gem/dulceata.
Luizax - karkotash shef!
diana904 spune:
Luiza...daca rizi de mine va aduc la intilnire in borcan de dulceatza!!. Ca eu , daca in viitorul apropiat mai vad gutui sau dulceata de gutui ma
coryna spune:
Eu ii dau doar 250 ml lapte. Am mai incercat cu tartine unse cu Almette, dar o zi a vrut, 7 nu. Banana+mar/mandarina/kivi/mango ii dau peste vreo 2 ore ( in jurul prinzului, cind orice copil normal maninca mincare). NU s-a mai ingrasat de la 1 an (acum are 1 an si 3 luni, dar nici nu ma sperii). Mai atenteaza la napolitanele mele cu E-uri sau la piinea mea cu pateu sau cascaval, dar musca odata, de 2 ori si gata.
zizee spune:
pai coryna, inseamna ca eu tre' sa fiu fericita: snoopi imi rade un castronel plin cu cereale amestecate cu 210 ml de lapte...dar altceva tot nu mi-e clar ce-as putea sa-i dau, pentru variatie. motivul principal ar fi ca sintem intr-o tara musulmana cu obiceiuri alimentare tare deosebite de ale noastre. sunca nu se gaseste iar mezelurile de-aici nici unui catel, dac-as avea, nu i le-as da; brinza e o materie cleioasa, sarata si...cam atit. ou oricum nu-i pot da mai mutl de o data pe saptamina...ar mai ramine fructele, dar maninca cu succes fructe la gustarea de la ora 16...
mai astept, poate mai vin idei...
lala spune:
buna,
mihai mananca inca de pe la un an intre 4 si 8 petit danone si, foarte rar, friptura de pui la gratar, pateu, branza topita (fara paine). Am incercat si lapte, paine cu unt, gem, etc dar a refuzat. Orice ar manca se intoarce la petit dupa maximum o saptamana.
zizee spune:
ps - ce-i aia almette? peste 3 zile venim in tara si daca-mi ziceti ca-i ceva interesant, o sa caut si eu. a propos, unde se gaseste?
si inca ceva: sper ca nu contine brinza topita...noi avem o fobie in ceea ce o priveste
diana904 spune:
Almette e o crema de brinza, e din br. de vaci. Sint 2 variante una cu smintina (ambalaj cu albastru) si una cu verdeturi (ambalaj cu verde). Tudor prefera pe cea cu smintina. De fapt, cred ca e o varianta mai pricopsita a brinzei cu smintina "Fagaras", p-asta cred ca o stii.
danielac spune:
Diana mananca lapte simplu din biberon, cand se trezeste, adica 200 ml. Apoi peste ceva timp mananca cereale sau mar cu biscuite sau piure de mar cu banana sau gris cu lapte (Knorr Puiut)sau Danonino sau de azi, a mancat o feliuta de paine cu unt de arahide.
Oare ii face bine untul de arahide, stiti ceva?
-dana- - de acest site-
oanagabriela spune:
Pe aici in America de Nord, untul de arahide este foarte recomandat, se pare ca este foarte hranitor si sanatos pentru copii. Singurul "pericol" este ca bb poate sa devina alergic la arahide, deci prudenta la inceput, trebuie sa il dai in mici cantitati . Aici sint foarte multi copii si adulti alergici la arahide, doar un gram intr-o ciocolata poate sa creeze reactii foarte puternice. Din aceasta cauza sint obligati sa scrie pe toate produsele care pot fii contaminate cu arahide. Noi nu i-am dat inca, tati este contra (desi nu are vreun motiv), dar i-am dat cite un virf de aluna si i-a placut.
Oana
quote:
Originally posted by danielac
Diana mananca lapte simplu din biberon, cand se trezeste, adica 200 ml. Apoi peste ceva timp mananca cereale sau mar cu biscuite sau piure de mar cu banana sau gris cu lapte (Knorr Puiut)sau Danonino sau de azi, a mancat o feliuta de paine cu unt de arahide.
Oare ii face bine untul de arahide, stiti ceva?
-dana- - de acest site-