Ce papa dimineata un copil de 1 an?
Raspunsuri - Pagina 2
palmyrah2002 spune:
Mihnea are 1 an si 3 luni(pe 24 dec.) si papa dimineata (7-7,30)cite 200 ml lapte de alimentara(are 3 zile de cind nu mai maninca lapte praf)cu faina de orez de la Nestle.Pe la 10 mar cu biscuit(am incercat si altceva dar tot spre mar arata(deci trebuie sa se execute bunica-sa saraca).Iar in intervalul de timp 7-10 rontaie cite o bucata de piine cu unt (daca are chef)sau goala,iar mai nou a facut o pasiune pentru portocale si cind le vede incepe sa plescaie si sa se linga pe botic,sa-i dai neaparat.Si eu as vrea sa mai incerc si altceva dimineata,dar daca vede sticla cu lapte si nu o primeste face scandal.Cerealele au cam inceput sa-i displaca,iar iaurt Danonino ii dau la ora 18,cam de 2-3 ori pe saptamina.Am o carte a unui medic neamt(care este de prin anii 50)care recomanda dimineata la 8 :
- lapte cu cacao sau lapte simplu sau ceai cu piine cu unt,sau piine cu gem sau cu cascaval sau sunca,sau o felie de chec sau cozonac.Eu lapte cu cacao nu prea i-as da ca si asa e ager foc,si doarme foarte putin ziua,asa ca alternativa mi-a ramas ceaiul(pe care il bea,dar de nevoie)si laptele cu faina de orez.N-am incercat ALMETTE,dar oare nu are CONSERVANTI???Am cumparat RAMA crema de brinza
dar mi s-a parut prea sarata ca sa-i dau si lui,asa ca.....astept si eu alte variante.Cristina
ioana spune:
Tudor (nascut pe 15 sept. 2001)mananca foarte bine branza Almette, la inceput cu smantana, dar am incercat si cu verdeata si-i place la fel de mult. Amestecata cu piure de cartofi, sa tot manance! Incepe cu 250 ml lapte cu cereale, dimineata, apoi continua cu petit danone, apoi, cum spuneam, cu piure cu Almette sau cu un cubulet de branza topita cu smantana, iar cand adoarme din nou, pe la 10,30 dimineata, bea un ceai sau suc Teddy. Toate cele bune!
danielac spune:
Multumesc pentru lamuriri Oana Gabriela, chiar ma gandeam daca am facut bine ca i-am dat. La inceput a gustat un pic si a doua zi a mancat o feliuta de paine cu unt de arahide.
-dana- - de acest site-
gabriel spune:
Fetita mea are urmatorul meniu standard:
- dimineata incepe 150 ml de suc de portocale
- o banana
- cereale
- branzica covalact cu ceva ..( ou, morcov sau carnita de pui..)
- supa cu de toate..
- mar sau banana cu biscuiti
- lapte 200 ml
- ceai 5-6 biberoane de 150 ml
- noaptea lapte 200 ml si 150 ceai
Daca cineva mananca este si ea prezenta la masa si mai mananca cate ceva!!
Am noroc de o fetita tare mancacioasa
Gabriel - tatic!
Bobita spune:
Eu dimineata ii dadeam Mariei orez cu lapte sau gris cu lapte, iar pe la 10 piure de fructe cu brinzica.
Abia acum a inceput sa manince soldatei (bucatele de sandwich??) dar lapte nu vrea din canita.
Sa fim fericite
coryna spune:
Citind mesajele voastre am ajuns la concluzia ca Dragos ar minca daca ar fi cineva sa-i dea, ca deh, de cerut papa e tare greu, asa ca m-am hotarit ca de azi sa-i dau dimineata si cereale. Poate mai pune ceva pe el! Meniuri din astea din carti as putea sa-ti zic, dar daca Pushucutul meu nu le maninca m-am gindit ca nu e cazul sa mai amamrasc si pe altii, ca destul sufar eu cind aud altii cum maninca si al meu nu stie ce e aia foame, nu cere de mincare, nu cere de baut, n-are nici o nevoie. Doar atunci cind te vede ca ii pregatesti castronelul sau biberonul cu lapte realizeaza ca lui ii era o foame de lup si incepe sa biziie. Asta e!