Ce putem ierta si ce nu, sotilor nostri?

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns petra spune:

Cand intre soti intervine iertarea, dupa niste probleme mai serioase de cuplu, deja se ridica multe intrebari, unele cu raspunsuri altele poate nu.
In casnicia noastra nici eu nici sotul meu nu am fost pusi in situatia de a ne ierta unul pe altul pentru fapte grave, si sper sa nici nu fie cazul.
Eu una nu cred ca as putea ierta infidelitatea si respectul pentru casnicie, copil si tot ce inseamna "binele de acasa". si merg pe principiul : ce tie nu-ti place, altuia nu face!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns infofun spune:

Marius in primul rand trebuie sa recunoasca si sa constientizeze persoana in cauza ca are o problema si apoi ceilalti din jur. Cei din jur realizeaza mult mai repede acest lucru, dar degeaba vrei sa ajuti un alcoolic daca acesta nu se lasa ajutat si nu recunoaste ca ar avea o problema nici in ruptul capului. Sunt si astfel; de oameni care pun pe primul loc mandria "cum adica sa am eu o problema, voi aveti probleme, ca vi se pare..." sunt atatea femei care se zbat sa-si scoata sotul din aceasta problema si din pacate sunt prea putine care reusesc...de ce?...tocmai din cauza refuzului celor in cauza, refuzul
de a recunoaste problema si a accepta ajutor de la cei din jur, ar fi mult mai simplu si de ajutat si de depasit aceste boli daca s-ar aceepta ajutorul.
Ce poate face o femeie cu doi copii care se zbate din rasputeri sa-l dezvete pe sot de acest obicei de a bea, si implicit de a face scandal in casa datorita licorii blestemate, cand acesta nu recunoaste ca e alcoolic si persista? Pana la urma trebuie sa-l paraseasca, nu? Copii sunt pe primul loc si ei au nevoie de un camin plin de dragoste si pace nu de scandal si miros de bautura!
Parerea mea!

Cel mai mare pacat este acela de a nu zambi, macar odata, in fiecare zi de viata!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sorina-Alexa spune:

Nici eu nu i-as ierta sotului meu infidelitatea,violenta,nepasarea....dar daca - Doamne Fereste - sotul meu ar fi dependent de alcool,droguri,nu as avea inima sa-l abandonez,ar fi egal cu a ignora un om care se afla la marginea prapastiei,n-as putea rezista sa nu-i intind o mana.
Atunci cand te casatoresti cu barbatul iubit ii esti alaturi la bine si greu,atunci cand a cazut in pacat,este un om pierdut care are nevoie de ajutor,de iubire si intelegere pentru a redeveni un om normal.Daca in momentele alea sotia,familia il abandoneaza este clar un om ratat si distrus.
Spuneti voi,ati avea inima sa-l parasiti?
Si femeile sunt expuse la astfel de riscuri,si stim cat de importanta este familia atunci.

Daca m-ar insela automat n-ar mai avea loc in viata mea,iubirea s-ar pierde in urma tradarii.Ar deveni un strain pentru mine,as uita ca a fost barbatul alaturi de care visam sa-mi petrec toata viata,tatal copilului meu.

Sa ne fereasca Dumnezeu ,si sa ne binecuvanteze casniciile!

Sorina.
"If you respect others,they will respect you!"
http://community.webshots.com/user/sorina1982

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oz spune:

quote:
Originally posted by Sorina-Alexa

Spuneti voi,ati avea inima sa-l parasiti?

daca nu intelege ca are o problema si nu face eforturi clare sa o corecteze, daca aceasta problema afecteaza cat de putin copiii si el tot nu face nimic...DA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anapharm spune:

Ce as ierta:
-greseli minore sau neintentionate.
Ce trec sau as trece cu vederea:
- gesturi si decizii pripite,
- stari de nervozitate care au ca urmare un comportament necorespunzator,
- daca uita ceva ce l-am rugat,
- cand uita sa ma sune,
- cand uita data nasterii mele(hahaha),
- daca uita sa ma pupe inainte de a pleca la servici sau la intoarcere etc.
Ce n-as ierta:
- lipsa de respect,
- daca m-ar insela,
- daca mi-ar face mie sau copilului vre-un rau,
- indepartarea de mine sau de familie etc
Pt cele din urma m-as gandi serios la un eventual divort.
Si cum am un sot de pus la rana, ma consider o femeie norocoasa.
Va pup si sa aveti o vara minunata!
Ana @ Ralucuta din burtica

DPN 5 August - Fetita Raluca - Dr. J. Moruzzi
"Cand iti ploua in suflet, fa-ti umbrela dintr-o bucurie".
Ana Burtch

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns jojo spune:

Ceea ce mi-ar ierta si el cred...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Emilia B. spune:

Adela, imi dau seama ca n-am raspuns inca.
Da, si eu l-as fi iertat, desi noi, femeile suntem mai usor influentabile de catre sentimente, si cred ca mi-ar fi fst ceva mai greu decat i-a fost lui sa ma ierte.
Oricum, pentru mine, faptul ca a fost indragostit si el de alta, desi nu au ajuns sa faca dragoste, pentru mine cred ca a fost aproape la fel de dureros, sa stiu ca se inchipuia cu ea, discutau si ii dedica timp...
Dar lucrul cel mai important, am vazut apoi regretul, si l-a vazut si el in mine, si ne-am reintors unul catre celelalt, dar repet, doar punandu-L pe Dumnezeu la baza relatiei si constienti ca doar daca apelam la El putem avea o viata fara compromisuri, asa am reluat relatia de la inceput. Pentru ca daca vrei sa o iei de la capat, dar cu increderea tot numai in fortele proprii, te condamni din nou singur la acelasi cerc vicios, mai devreme sau mai tarziu tot acolo ajungi... Nu poti petici o haina, trebuie sa iti pui alta!!! O gasesti al Dumnezeu!!! Haina alba!!!

Un lucru mai vreau sa-l spun:

Iertarea e o chestie pe care HORATASTI sa-l faci pentru ca ai inteles de fapt un principiu divin: "Iarta pe ceilalati daca vrei sa fii iertat!", pentru ca nu e nimeni perfect, si cu siguranta ai si tu nevoie sa fii iertat de unele chestii, care tie ti se par mai putin grave in comparatie cu infidelitatea, dar pentru Dumnezeu sunt la fel de grave (minciuna, ignorarea lui Dumnezeu, nerespectarea parintilor... pentru ca a zis ca cine incalca o porunca, le incalca pe toate!)
O data luata DECIZIA de a ierta, incet-incet vine si vindecarea sentimentelor.
Si VIATA FERICITA EXISTA!!!! Va sigur ca se poate!!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Milia spune:

Fetelor, stiti ce ma pune pe mine pe ganduri? Faptul ca barbatii pur si simplu se complac in situatia de a "gresi" mereu, si asta pentru ca noi, femeile ii iertam mereu. Noi suntem mult mai iertatoare, si avem mult mai multe de iertat. Nu vi se pare? Nu numai la casniciile voastre, dar si la cei din jur (parinti, prieteni, cunostinte, etc).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns manupop spune:

asa ziceam si eu ca multe din voi:ca nu pot ierta minciuna,infidelitatea,violenta fizica si psihica-dar am iertat toate astea de dragul unei"minuni" de 6 luni(grasunelul meu cu ochi albastri)si inca mai iert.
si ce e culmea ca in ciuda relelor facute mie inca il mai iubesc!
ciudat,nu?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lucia_cs spune:

Eu nu as accepta infidelitatea si violenta.

L-as ierta pana la urma, dar nu am mai fi casatoriti.

Lucia sotia lui Csaba.

Mergi la inceput