Ce putem ierta si ce nu, sotilor nostri?
[font=Arial]Care sunt greselile partenerilor de viata, pe care le-ati trece cu vederea, si care sunt acelea pe care le-ati ierta, insa nu le-ati putea uita? Sunt si greseli de neiertat?[/font=Arial]
Cel mai mare pacat este acela de a nu zambi, macar odata, in fiecare zi de viata!
Raspunsuri
infofun spune:
Care sunt greselile partenerilor de viata, pe care le-ati trece cu vederea, si care sunt acelea pe care le-ati ierta, insa nu le-ati putea uita? Sunt si greseli de neiertat?
Cel mai mare pacat este acela de a nu zambi, macar odata, in fiecare zi de viata!
Eliza5 spune:
Atunci cand iubesti, ierti cam orice. Niciodata nu mi-as fi inchipuit ca as ierta infidelitatea, dar pana la urma am iertat. Insa nu am uitat si am cosmaruri si acum din cauza asta (dupa 4 ani)..
chatonel spune:
As putea ierta dar nu uita daca:
_ uita ca e ziua mea
_ pleaca undeva fara sa isi ia ramas bun de la mine
_ nu ma suna cind e plecat de-acasa o saptamina etc
Nu as ierta:
_ infidelitatea
_ minciuna
Toulouse, la ville rose
elara spune:
Foarte sincer, imi este nu frica ci groaza sa ma gandesc. Imi e groaza si doar sa-mi imaginez. Numai citind ce a scris Eliza m-au trecut fiori pe sira spinarii.(Eliza, te rog sa ma scuzi ca probabil te intristeaz cu ce am simtit eu punandu-ma in locul tau).
Nu pot da un raspuns fiindca viata mi-a dovedit, nu doar o data, ca multe din lucrurile in care credeam cu strasnicie si care imi pareau batute in cuie s-au schimbat in timp. Sau...mai limpede EU mi-am schimbat viziunea si conceptiile. M-am mai inteleptit si am invatat sa nu spun niciodata "niciodata".
Asa ca indiferent de greseala (tradare, violenta, vreo infractiune comisa) prefer sa ma abtin cu raspunsul. Iubirea este un sentiment foarte complex si cu certitudine ca ne va impiedica, pe noi cele care iubim,odata puse in fata faptului implinit, sa actionam asa cum am putea rationa acum, la rece.
Pot sa spun insa cu certitudine ca ea, iubirea, va fi distorsionata daca nu cumva chiar deteriorata iremediabil.
Dar daca l-as ierta? Ce este de neiertat si ce nu? Este mult prea greu sa spun acum.
Numai bine va doresc tuturor si sa ne fereasca, Bunul Dumnezeu, de orice suferinta.
"Ataseaza-te de cei care te pot face mai bun, primeste pe cei pe care, la randul tau, ii poti face mai buni."
Seneca
country girl spune:
ceea ce, de altfel, nu am putut ierta fostului partener: Minciuna si faptul ca atunci cand am dat de greu m-a lasat sa ma descurc singura iar el si-a pus coada pe spinare si a revenit cand situatia se rezolvase.
asta dupa ce iertasem infidelitati si minciunele (altele decat cele legate de infidelitati, gesturi nepoliticoase uneori si cate alte "maruntisuri" pe care femeile indragostite le iarta de cele mai multe ori sperand ca pana la urma va fi bine. din pacate pentru el, aproape toata viata lui era/este o mare Minciuna, cladita pe un complicat amalgam de minciuni mai mici si mai mari, asa incat am decis ca eu nu voi trai o minciuna.
Amaya spune:
Eu nu i-as putea ierta niciodata si pentru nimic in lume, si ar fi sfarsitul relatieie noastre, urmatoarele motive:
- Infidelitatea;
- Violenta fizica sau psihica;
- Viciile care afecteaza familia (abuz de alcool, jocuri de noroc, etc)
chatonel spune:
quote:
Originally posted by country girl
Minciuna si faptul ca atunci cand am dat de greu m-a lasat sa ma descurc singura iar el si-a pus coada pe spinare
exact asta a fost motivul (principal) pentru care am divortat!
Toulouse, la ville rose
bebetica spune:
Indiferent ce imi va rezeva viitorul nu voi ierta indiferenta cu care dintr-o data a inceput sa o afiseze fata de copil. Sper ca va plati scump pentru fiecare clipa in care si-a ignorat copilul.
Ioana si al ei STEFAN DIMITRI
http://babycenter.shutterfly.com/osi.jsp?i=67b0de21b371605805da
gabrielat spune:
Eu as ierta infidelitatea desi nu as putea sa uit vreodata, dar nu as ierta si sigur ar duce la despartire violenta de orice natura.
gabi
SIMONABB spune:
Eu i-am iertat infidelitatea, impolitetea, neatentia.
Nu ii pot ierta (si nici nu vreau chiar daca uneori inima imi spune sa mai las de la mine) :
- faptul ca nu se poate separa psihic de maica-sa, ca are senzatia ca trebuie sa aleaga intre mine si ea.
- incapatinarea si demonstratiile de "vointa" prost intelese
Simona & BB Eugen
http://community.webshots.com/user/simonabb