la intoarcerea in romania, ce anume v-a socat?

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Theodora spune:

Eu am plecat din Romania in 1994.De Anul Nou!
M-am dus din nou in vara lui '95,'96 schimbarile existau,dar nu ma pierdeam,mi se parea normal!
Am fost din nou apoi in octombtrie'98,a doua zi a nins,nu vazusem zapada din '94,ninsese pentru mine! Atunci mi s-a parut ca sint in alt oras,cu drumuri pe care le stiam...dar mi-erau necunoscute,in bine vorbind!
Mi-au placut magazinele pline cu de toate ,chiar daca in Romania situatie nu era chiar roz si multi nu puteau cumpara din super marketul care mie mi se parea normal,cind m-am dus la tara,rasarisera case noi peste tot,asa cum cineva a zis...din banii facuti afara!!!

Din '98 nu am mai fost si cel mai mult mi-e frica se necunoscut! Abia astept sa ma duc din nou in Bucurestiul meu,care ma cunostea asa de bine inainte,mi-e teama insa ca eu nu-l voi mai cunoaste si ca nu voi avea mult timp sa-l iau la pasi marunti asa cum faceam alta data,in soare,in ploaie,in zapada,fericita,trista,plingind,rizind...Bucurestiul era prietenul meu!
SPER CA NU M-A UITAT!
Sint pe drum...un picior e in Romania!
Mi-e asa de dor!

Theodora, Alexandros, Yannis POZELE NOASTRE: web3

13.August.2004 Jocurile Olimpice Atena 2004
http://www.athens2004.com/athens2004/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rayuela spune:

M-au socat femeile frumoase,eleganta lor..dupa cum bine spunea si Adela..aici m-am obisnuit sa vad numai femei neingrijte,imbracate in blugi si adidasi.
M-au socat multimea restaurantelor,decoratiunile interioare,varietatea lor,frumusetea parucrilor,copii zglobii pe strazi,aerul cool al tinerilor,veselia si viata non stop (exemplu:intr-o buna zi de MARTI,la 2 noaptea,un vecin..isi repara masina..si culmea,nu era singur,ci cu niscai amici)Dar cel mai tare m-am socat sa vad cit de searbada,plictisitoare am devenit EU!!!faptul ca mi-era greu sa leg o conversatie cu replici subtile si haioase..chestie care o faceam fara probleme cind stateam in Romania..m-am simtit ca o leguma cu creierul pus la naftalina

Elena si pisicutza Amelie
http://f2.pg.photos.yahoo.com/ph/rayuela12000/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aida_o spune:

m-a socat cit de repede imbatrinesc parintii. pentru mine, altceva nu conteaza.

oriunde ati fi, fiti uniti, dragi romani...
http://community.webshots.com/user/atomskin-date

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dodo spune:

Pe mine m-a socat faptul ca femeile umbla pe strada mult mai...dezbracate decit prin alte parti ale lumii! Daca pt. unele/unii a fi elegant inseamna sa-ti arati cit mai mult nurii, atunci in RO vei vedea din plin, parca "invita" golanasii sa dea cite o replica si nu numai cind trec pe linga ele pe strada. Nu zic acum sa se imbrace ca mine, cu mineca lunga in plina vara dar nici sa-ti fie jena sa le privesti, femeie fiind! Uite aici, de exemplu, am fost de atitea ori la ocean si niciodata nu am vazut vreun barbat in slip facind baie, ci cu pantaloni scurti iar femei in bikini...dai cu tunu' si abea gasesti vreo pustoaica care vera sa fie "mai cu mot"..ca sa nu mai vorbim de topless..no way, te-ar trage imediat cineva de atentie ca sint si copii prin preajma si ar fi cazul sa pui ceva pe tine mai acatarii..si nu poti sa zici ca Cangurland e inapoiata, dimpotriva!
In alta ordine de idei, in RO nu prea s-au schimbat multe de acum 4 ani, nu m-a socat ceva, numai ca nu mai aveam eu rabdarea de alta data sa zbiere la mine vreo functionara deranjata de la taclale de intrebarile mele..Asa ca nu vei fi socata, Gindacel, vei regasi aceleasi metehne la acleasi persoane, s-ar putea spuna ca din acest punct de vedere timpul sta in loc pt. unii..Aterizare lina!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Garofitza spune:

quote:
Originally posted by dodo

Pe mine m-a socat faptul ca femeile umbla pe strada mult mai...dezbracate decit prin alte parti ale lumii! Daca pt. unele/unii a fi elegant inseamna sa-ti arati cit mai mult nurii, atunci in RO vei vedea din plin, parca "invita" golanasii sa dea cite o replica si nu numai cind trec pe linga ele pe strada.

Asa-i, nu numai pe strada! Am intrat intr-un magazin "Sir", una mai dezbracata decat alta. Personal nu gasesc nimik elegant si nici frumos in asta, dimpotriva dezmatz total.

Si in afara ca se fumeaza extraodinar de mult si oriunde, nu m-a uimit sau socat absolut nimik. Aceleasi gropi, praf, blocuri negre, lume suparata mai mult sau mai putin pe soarta, aglomeratie. Nici la Hollywood nu exista atatea vedete si staruri ca in Ro, plus ca orice pustan are celular. Amuzant, dar nu socant.

In definitiv, am fost in vizita sa-mi vad familia, restul a contat mai putin.

Garo

Sanatate, ca-i mai buna ca toate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amuleta spune:

"Socat" este cam radical spus insa distanta temporara iti va ascuti perceptia bunelor si relelor din Romania. Cind te vei reintoarce vei parcurge procesul invers, vei vedea mai bine bunele si relele din Canada.
Pe mine perspectiva asta dubla ma relaxeaza.
Drum bun !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gandacelu spune:

quote:
Originally posted by conchita
io am inteles ce a vrut sa zica gandacelu, primesc coronita? :))

cum sa nu?! de ziua ta, 1000 de canturi, o mie de

http://www.desprecopii.com/forum/photo_album_view.asp?cname=Album+principal&mid=8697&cid=5405

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by casandra

----------------
Gandacelu:
nu punem bine rotile casazicasa in timisoara si hop controlorul ca nu corespund beletele cu trenul domne (tren care nu se schimbase pe parcurs!!!) si ne zice EXPLICIT sa-i dam spaga
------------------------

Dumnezeule, asa am patit si eu, cand am iesit prima data din tara, pana la Budapesta, la intoarcere ne-am luat bilet, cu supliment de loc, ne-am asezat frumos la locurile noastre si cum am intrat in tara a inceput circul cu biletele, pana n-am dat spaga nu ne-a lasat in pace. Am crezut ca a fost un caz izolat, dar vad ca s-a mai intamplat

mey mey mancatz-ash controlorii astia s-au naravit la spaga domne... si pe mine m-a dat unu jos odata cu bilet ok tomnai la copsa mica ca asa i s-a pus pata, deh!

stiti ceva?! toate povestile astea ma fac sa zambesc... parca povestim despre un copil neastamparat, care face tot felul de prostioare dar noi tot il iubim, ca-i al nostru...

daca stiam ca va iesi tambalaul asta, v-as fi povestit de la inceput de cazul meu: nu ma duc in romania in vacanta, aici in canada am fost in vacanta doar pentru 4 luni (asadar nu voi gasi schimbari la oamenii pe care-i iubesc - poate doar la fetita mea, pe care am lasat-o la 1 an jumate la socri si acuma deja vorbeste si ii bate pe copii!) - chiar daca nu ma incadrez in multe din povestile voastre, capacitatile mele empatice sunt destul de mari si am citit cu mare durere cele scrise de voi... chiar am recitit, imi face bine, ma face sa ma gandesc ca uite, in ciuda problemelor, eu o iubesc domne pe romania asta, e coup de foudre or what?
ca desi puteam ramane in canada foarte usor (nu dau amanunte) am ales sa ne intoarcem... chiar daca sunt insarcinata si daca as fi nascut aici copilul primea automat cetatenia:)
sunt fericita ca ma intorc, ca nu am decis sa parasesc tara... nu stiu daca s-a inteles ceva din tot ce v-am povestit, am fost sincera, pur si simplu, nu mai sariti la beregata, pls! ca si asa sunt nostalgica, oameni buni!

am ales romania pentru ca am ales familia, prietenii si jungla, dragii mei, mesajul era nu numai ironic, ci de-a dreptul polemic, din pacate putini au sesizat, in fine;)

va multumesc tuturor care ati raspuns, mai veniti cu amintiri... sa stiti ca eu sunt sigura ca ma voi pleosti rau de tot la oamenii tristi, la hainele alb-negru, la femeile semigoale de pe strada, la rahatii din fata blocului, la manele si la toate astea... dar, ca-n bancul cu evreul si cu capra al lui lai, "acuma, rabi, e mult mai bine!!"

http://www.desprecopii.com/forum/photo_album_view.asp?cname=Album+principal&mid=8697&cid=5405

Mergi la inceput

si inca o precizare, special pentru carcotasii care-mi vor sari in cap: sa ma sochez de schimbari doar dupa 4 luni?!

m-am "socat" intoarsa in ro dupa 2 saptamani de praga, dragii mei, unii avem memorie mai scurta, de-asta suntem mai fericiti!

numai bine la toata lumea!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oz spune:

quote:
Originally posted by dodo

Pe mine m-a socat faptul ca femeile umbla pe strada mult mai...dezbracate decit prin alte parti ale lumii! Daca pt. unele/unii a fi elegant inseamna sa-ti arati cit mai mult nurii, atunci in RO vei vedea din plin, parca "invita" golanasii sa dea cite o replica si nu numai cind trec pe linga ele pe strada.

din fericire in Ro fetele mai slabute umbla dezbracate, aici am vazut niste fete de dimensiuni apreciabile cu buricul gol . Dar indiferent cum se imbraca fetele, in Ro sau aiurea, e dezgustator sa urle cineva dupa ele.

quote:
Nu zic acum sa se imbrace ca mine, cu mineca lunga in plina vara dar nici sa-ti fie jena sa le privesti, femeie fiind! Uite aici, de exemplu, am fost de atitea ori la ocean si niciodata nu am vazut vreun barbat in slip facind baie, ci cu pantaloni scurti iar femei in bikini...dai cu tunu' si abea gasesti vreo pustoaica care vera sa fie "mai cu mot"..ca sa nu mai vorbim de topless..no way, te-ar trage imediat cineva de atentie ca sint si copii prin preajma si ar fi cazul sa pui ceva pe tine mai acatarii..si nu poti sa zici ca Cangurland e inapoiata, dimpotriva!

Fac un efort urias sa nu intreb de ce porti maneca lunga vara, pe mine ma trec transpiratiile numai la gandul asta...serios Dodo, la ce ocean mergi tu? eu am vazut si barbati in slip (nu atat de multi ca cei in pantaloni scurti) si fete cu snur in fund si (in locuri mai retrase) si fete topless...si chiar mi-e greu sa-mi imaginez ca cineva ar face vreo remarca vizavi de costumatie. E adevarat ca lumea pare mai pudica decat in Europa dar nici chiar asa!

Mergi la inceput