la intoarcerea in romania, ce anume v-a socat?

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns gandacelu spune:

iaca ce-am primit pe mail, apropo de topciu de fata!

http://img41.photobucket.com/albums/v127/ancamonique/romaina/?action=view¤t=bucuresti.jpg

cred ca socul va fi mai putin al meu, daca ma gandesc bine, ci al celorlalti:
-al soferului de bus cand ma sui si-i spun buna ziua! (buna ziua am zis pe romaneste si p-aici de cateva ori, or fi zis bietii kebecosi ca i-am injurat, probabil)
-al oamenilor din autobuze cand o sa trag de toate sarmele si o sa apas pe butonasele cu "stop" hihihi
-al vecinilor cu care voi merge cu liftul si nu voi pune o mana sa inchid usile, asteptand sa se inchida automat (si sa se strice niciodata!;)
-al barbatilor pe strada cand le voi zice de mama daca-mi vor zice de picioare!
-al gandacilor de apartament care vor trebui sa "demenajeze" urgent

...
ma mai gandesc si va mai spun acu-s pe fuga...

aaa, dar vanzatoarele din magazine crez ca se vor soca cel mai tare cand se vor trezi cu vreun umeras bagat bine pe gat... de ce oare?!

asadar eu n-am nici o problema, restul vor avea! closed topic!

http://www.desprecopii.com/forum/photo_album_view.asp?cname=Album+principal&mid=8697&cid=5405

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Idora spune:

quote:
Initial creeata de gandacelu

am si eu un of: ma intorc in tara dupa o perioada nu prea lunga de canada si am auzit ca e destul de traumatic domne sa ajungi in jungla dupa supradoza de civilizatie

eu sunt convinsa ca nu ma va soca prea tare, mai ales ca nu prea am simtul socialului sa vaz diferente (cand am ajuns in canada mi s-a parut ca "acasa", nu ca nu am remarcat curatenia si etc, dar nu m-a socat... sau socul e doar in sens negativ?!)

faceti-mi aterizarea mai usoara!

merci!

http://www.desprecopii.com/forum/photo_album_view.asp?cname=Album+principal&mid=8697&cid=5405

Gandacelu, eu am inteles mesajul tau ironic la adresa celor care te-au sfatuit sa te astepti la un soc cand ajungi in Romania, deci nu am batut apropo absolut deloc la tine ci la genul asta de persoane care fac pe nebunii cand ajung pe "afara".Cunosc mai multe persoane de genul asta, inca dinainte de a emigra si intotdeauna m-au dezgustat si m-au facut sasi culmea e ca cele mai multe n-aveau dupa ce bea apa in Romania iar apoi nu le mai ajungeai la nas!
Din nou ceva ce am observat aici pe forum e faptul ca multi generalizeaza si compara Romania cu Bucurestiul si cu mai stiu eu ce alte locuri dar nu se gandesc ca mai sunt si alte locuri mai civilizate si cu mai putine probleme!Sa ma scuze prietenele mele din Bucuresti de aici de pe forum dar nu o spun cu rea intentie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

n-am fost de doi ani jumate, dar nu cred ca m-ar soca. adica nu asta e cuvantul. m-ar soca sa ma vizitez cu tribul umbu-tumbu pentru prima oara, fara sa stiu nimic despre sus-numitul, dar asa, cu romanika mea pe care o cunosc inca din frageda pruncie, toate-s vechi si noua toate. cred.
io am inteles ce a vrut sa zica gandacelu, primesc coronita? :))

Authority Zero

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns casandra spune:

----------------
Gandacelu:
nu punem bine rotile casazicasa in timisoara si hop controlorul ca nu corespund beletele cu trenul domne (tren care nu se schimbase pe parcurs!!!) si ne zice EXPLICIT sa-i dam spaga
------------------------

Dumnezeule, asa am patit si eu, cand am iesit prima data din tara, pana la Budapesta, la intoarcere ne-am luat bilet, cu supliment de loc, ne-am asezat frumos la locurile noastre si cum am intrat in tara a inceput circul cu biletele, pana n-am dat spaga nu ne-a lasat in pace. Am crezut ca a fost un caz izolat, dar vad ca s-a mai intamplat

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

Casandra, dar nu inteleg! ce putea sa va faca daca nu ii dadeati spaga? sa va dea jos din tren? nu cred, ca l-ati fi raportat imediat si si-ar fi pierdut jobul. cum e mai posibil asa ceva??? na ca am reusit sa ma sochez.

Authority Zero

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns viorela hoff spune:

Am fost o data plecata de sarbatorile de iarna si am mai intarziat cateva saptamani dupa anul nou. Ce m-a socat, a fost la servici, figurile obosite ale colegilor mei, plictisiti parca de viata, stresati... Eu eram "proaspata" si plina de voie buna, povesteam intr-una si toti ma ascultau cu priviri triste.
Probabil ca dupa vreo 2 saptamani aratam si eu la fel ca ei.
In rest, parca mi se pare mai intunecata Ro, cerul e mai murdar, dar dupa nici o zi ma obisnuiesc imediat.
In orice caz, mi se cam strange inima de cate ori vin acasa, de bucurie si de parere de rau!
Pusilici pt. Ro de la Vio!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rodika spune:

Tristetea oamenilor , gropile din Bucuresti si chioscurile de la parterul blocurilor,care mai de care colorate...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns casandra spune:

Conchita draga, nu stiu ce putea sa se intample ... Stiu ca eram chiauna, dupa o noapte de nesomn, in semiintuneric, frig in compartiment, de-abia asteptam sa ajung acasa, nashul tot venea pe capul nostru, ca trenul s-a impartit in 2 si nu suntem pe ruta care trebuie, dar in final tot ajungem in Bucuresti, ca biletele noastre nu sunt bune, nu-mi venea sa cred.... I-am dat 10 marci, toti banii pe care ii mai aveam, nu-ti spun ce radios a deveenit nashul dupa ce i-am dat banii... De atunci nici nu m-am mai urcat in vreun tren, ce-i drept...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns petra spune:

Dar de ce ar trebui sa fim socati , de ceea ce gasim in Romania????
Atat de scurta ne este memoria ca nu mai stim ce am lasat acasa, in Romania?

Ceea ce m-a intristat pe mine cand am mers in Romania, nu au fost gropile(pentru ca si aici sunt slava domnului!) sau mai stiu eu ce rele de acolo, ci faptul ca am regasit cunostintele mele mult mai imbatranite, si faptul ca aproape nu mai cunosti pe nimeni. Nu mai zic de mama sau familia mea, pe acestia i-am vazut doar fericiti la culme pentru ca am venit, si cu lacrimi mari in ochi la plecare!

Gandacelu, sa nu te superi pe mine, dar sa stii ca daca ti-e frica de"jungla" din care provii, dupa ce ai gustat nitel dintr-o " superdoza de civilizatie" nu este o eticheta tare buna pentru tine, chiar daca vroiai doar sa deschizi un subiect de depanat amintiri si impresii din vizitele in Romania Natala!!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flori76 spune:

Pt mine este prima data cand am plecat din tara si imi este atat de dor...
Am cativa prieteni care-mi spun,cand ma vait de dorul de casa(prieteni care-s plecati din tara),ca nu are de ce sa-mi fie dor,ca "o sa vezi tu ce-i acasa,ca abia ai sa astepti sa pleci.."

Sincer,nu stiu cum vad altii Romania dupa ce revin in tara,dar pe mine nu "ma sperie" nimic.MI-E ATAT DE DOR DE TARISOARA NOASTRA!!!!
Chiar daca locuiesc intr-un oras micut,in care este multa monotonie,mie tot mi-e dor si abia astept sa ajung.

Va pup si va doresc sa aveti vacante cat mai placute ACASA,in Romania noastra draga.

Flori

Mergi la inceput