La France (11)
Raspunsuri - Pagina 8
Corina spune:
Nu e necesar sa faci transcrierea casatoriei in Romania!Eu sint maritata de 3 ani si nu am facut-o inca.Ce vroia sa spuna Elena cu primele sase luni este ca dupa acest termen trebuie sa platesti 1 milion de lei daca vrei sa o faci.
Transcrierea casatorie iti foloseste daca vrei sa faci certificat de nastere romanesc pt bebe ,si pentru schimbarea pasaportului.
Corina si Anna nazdravana!!
Aurelia spune:
Si eu si eu! sint maritata de aproape patru si m-am cununat religios in ro ,si de transcris n-am transcris-o nicaieri si nici n-am intentia !!!!!!!e si ce-o sa fie ? i-mi iau ce? tabla de pe casa?
Aura&Luca,2 ani si 2 luni!
"Daca dragoste nu e nimic nu e"
http://www.yamafoto.com/?ref=10692
http://www.yamafoto.com/?ref=6542
f.anomis spune:
Certificat de nastere romanesc pentru bebe nu cred ca ma intereseaza, iar de pasaport (pana va expira), sper sa nu mai fie nevoie. Deci, nu-i chiar grav. Multumesc, Corina.
spic de grau spune:
Neata la toata lumea si multumesc tuturor ptr mesajele de bun venit!
Eu nu prea am timp sa stau pe net, ca bebeul meu (daca e treaz)plange sa il iau in brate, si nu-i place cand se aseaza mami la calculator (vrea sa ma plimb cu el prin casa si sa ii cant )
Am si eu o problema..ca aseara nu stiam incotro sa o iau (ca abia aseara am realizat ce inconstienta snt ).
deci - aseara David a facut febra - nu mare - 37.8 (am inteles ca e ok pana la 37.5).
Aseara cnd sa ii fac baitza..ii bag termometru in poponeatza si vad: 37.8..ii mai iau inca o data ca poate s-a inselat termometru..la fel! Ce sa ii fac?! Contramandez baitza (ca mi-e teama sa ii fac cu apa mai rece de 37gr), si ii bag un supozitor cu Dolipran.
Dupa vreo 5 minute, bebele meu era ud tot si pe spate si pe piept, si a inceput niste chiote si racnete, ca se facuse rosu la fata ca tomata! Il ia taica-su in brate ca poate l-o calma el, nimic! Il dezbrac ca poate i-o fi pus pamapersu aiurea..totu ok. In schimb se contorsiona din toate incheieturile si se facuse albastru pe coapse! Ca imi venea mie cu ameteala!
Si realizez ca nu stiu unde sa sun!! Sotu imi spune sa ma calmez (m-am si certat cu el din cauza asta), si ca in caz ca devine mai rea problema sa mergem cu el la maternitate ca acolo snt pediatri. Dar pun si eu intrebarea..oare ma primeste cineva la maternitate?? O fi fost el nascut acolo..dar...
Deci - unde sunati voi daca va e bebe bolnav in toiul noptii (ca ziu il sun pe pediatru).
Mersic tare si nu va suparati pe mine!
Lumy si David (77zile)
PS Oana eu de frica a ceea ce am citit pe site cu privire la branza, am papat branza doar in placintele - nici nu vroiam sa o vad daca era in stare "natur" :)
emoison spune:
Aura,
Uite linkul pentru Fête des Remparts-Dinan, anul asta se tine
pe 24-25 iulie (se tine doar la fiecare doi ani), pentru noi nu se pune problema sa nu mergemacolo, ca am inceput sa ne agitam de 3 luni cu costumele. Nu e problema doar de barbat, e si distanta, si Fête des Remparts, si copiii...
Cu bine,
Elena
Otilia spune:
quote:Pentru orice urgenta poti suna SAMU (15), acolo ei te vor intreba de ce suni si in functie de gravitatea problemei trimit o ambulanta sau iti dau n° de telefon al doctorului de garda in regiunea in care stai tu, pe care il poti suna imediat si-ti vine acasa destul de repede, sau daca vrei mergeti voi la cabinet.
Originally posted by spic de grau
Deci - unde sunati voi daca va e bebe bolnav in toiul noptii (ca ziu il sun pe pediatru).
Te poti duce si la "maternitate" daca aceasta este intr-un spital care are si sectie de pediatrie sau de urgente.
Ni s-a intimplat si noua odata simbata seara sa faca Adélie febra si am sunat la SAMU, ne-a dat n° medicului de portabil, acesta ne-a intrebat daca putem sa mergem noi, dar cum sotul meu tocmai pleca a venit el la noi intr-un sfert de ora! A consultat-o si i-a dat reteta (pe care, din pacate... ori te duci la o farmacie de garda ori astepti ziua sa se deschida toate.) Din fericire nu era nimic grav, doar o raceala, dar ma speriasem pentru ca facuse 39,5°C.
Sper ca ti-am fost de folos... Multa sanatate micutului, sa ne spui si noua ce a avut!
~Otilia&LaAdelita~ www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Otilia" target="_blank">
nadine2004 spune:
Aura, unei prietene ii expira pasaportul cu cateva zile inainte sa plece din ro( rezident, pt ca nu se ocupase de cetatenie ca sa aibe pasaport frantuzesc); fusese la o nunta si voia sa mai petreaca cateva zile in ro si cu acesta ocazie ca-si reinnoiasca pasaportul; aici e probl , ca, mergand sa si-l prelungeasca, i-au spus ca trebuia sa declare casatoria facuta in franta, era obligatoriu; altfel nu-i faceau pasaportul; si, saraca, a facut cale-ntoarsa in fr,cu avionul, imediat ce a aflat; altfel nu mai putea sa iasa din tara; acum e in demersuri, cu actele respectiv....
Emoison, parca tu ai spus ca iti trebuie de la fac si programa tradusa. Asta pt ce trebuie, daca e sa te inscrii aici la o fac?( sa-ti continui studiile la fac respciva)
Ce stiti, diplomele (sau orice act romanesc) sunt valabile aici daca sunt traduse si legalizate in Ro? Ca eu auzisem ca trebuie traduse de un traducator aici, unul specializat(parca assermenté se numea).
spic de grau spune:
Iti multumesc mult Otilia!
Ma simt asa pierduta cateodata, aici in Franta... In Romania stiam ptr (aproape) orice problema unde sa sun, si ce trebuie sa fac..Aici insa..of
lu.more spune:
Asa este, cum spune Nadine: pentru refacerea pasaportului romanesc (in Franta sau in Romania), casatoria facuta in Franta trebuie transcrisa mai intai in Romania.
Eu am lasat dosarul cu toate cele necesare in Romania, in ianuarie, dupa trei ani si jumatate de la casatorie si nu a fost vorba sa platesc vreo amenda sau taxa! Poate s-a schimbat ceva de din ianuarie pana acum?!? Apoi i-am lasat cumnatei mele o procura sa mi-l ridice de la primarie, si deja in martie era gata!
Nadine, orice act tradus in Romania de un traducator autorizat, iar apoi legalizat la un notar, este acceptat in Franta!
Cu bine, Lulu
« C’est une grande folie que de vouloir être sage tout seul. »
La Rochefoucauld
chatonel spune:
delphin, bine ca sinteti ok, incepusem sa ma ingrijorez pe-aici, mai ales ca am si sunat si nu a raspuns nimeni!!!!
Fetelor, io-s mai cu mot iar in '95, cind mi-am facut ultimul pasaport ro (la Paris a fost si totul a fost prin posta, nu m-am dus la ei) nu mi-a cerut nimeni nici o inregistrare a casatoriei in ro :) si bine au facut, acum ar trebui sa alerg dupa inregitrarea divortului???!!! :)
Probabil ca de-atunci legile s-au schimbat mult, de nu sintem niciodata in ton :)
Toulouse, la ville rose