VIata in Germania (9)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Irinusha spune:

Lauraa, stii ca eu sunt pe langa cu laptele matern ... dar ma bag ca intodeauna ;)
"Stilltee-ul" de pe la Müller, DM (trebuie sa aiba si la farmacie) nu-i ptr. stimularea lactatiei? Ca eu imi luasem inainte de nastere si acum zace la mama in dulap ... si ptr. asta am crezut ca-i bun. Nu stiu, dar poate poti sa intrebi ...
Pupici lu' "mama de Lara" si lu' "fiica de Laura" :)

Irinusha & Cris ( 3 Mai 2004 )

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns papadie spune:

Fetele ma pokni de fro saptamina o intrebare intrebatuare...la spital tre sa mergem cu vorba aceea rasä??? stiu ca in RO isi iau fetele lama cu ele la nascare sa se rada singure ca altfel le kilaresc asistentele. Aici care e "procedura standard"?
Si inca ceva vreau sa iau sterilizator. E un "must" sau un moft?
Am perdut discutia despre finet. Se gaseste si aici sau tre sa dau comanda acasa? aaa si mai am o gramada de intrebari da' tre sa-mi caut lista
Pupe la voi***********

"În afara de constiinta totul e bestialitate" (Camil Petrescu)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tinatache spune:

papa, da si tu cu un kil de crema epilatoare si se ia tot :) Adevarul e ca aia de la spital s-a cam mirat cand a vazut ce curatica e madam, dar cum eu eram patita de la chilaruiala din Ro m-am pregatit constiincios:)
Finet la ce-ti trebe? ca sunt si aici carpute pt bebe, din alea cate 6 sau 12 la pachet colorate frumos. Mai intreaba, hai ca noi ne pregatim de raspuns :))
Sarcina usoara!!

Cristina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns papadie spune:

Cum se numesc scutecelel si de unde le iau?
asa...bagaju' de spital tre sa contina: camesa nuapte, pijama, kilotz, tampuane etc???

"În afara de constiinta totul e bestialitate" (Camil Petrescu)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lauraa spune:

Irinusha, servesc la Stilltee de-mi iasa pe nas :))) . Cred ca ajuta... Am balotat deja vreo 4 cutii...

Papa...vorba ceea cre ca trebe rasa doar la cezariana.EU am rezolvat-o de acasa si s-au mirat tantile alea... Erampe hol,inainte de operatie si ma cauta o asistenta disperata. Eram cu sosu si cu mama. SI cica: "Dna. A., stiti.... aaa...tre sa va...radem..jos..." La care eu: "Pai m-am facut eu deja!Vreti sa va arat?" SI in acelasi timp am facut cam asa un gest: . La care ea: "NUUUU,nuuu,nu-mi aratati ca va cred!!! " He he he...MAi bine fa-te ca daca ajung la operatie te razuiesc ei...
Scutecele gasesti la C&A, Mullwindel si Moltonwindel. EU am luat cateva si le folosesc destul d emult la acoperit suprafete inainte s aasez printesa,sau la baie,etc...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lauraa spune:

In bagaju de spetal nu tre satz pui tampuane si alte cotzcarii ca nu nasti la Polizu. IA-ti camesi de nuapte,un trening mai subtirel, papuci de umblat pe-acolo, prosoape,cosmeticele,sosete,schilotzi si din astea. Tampuane & Co primesti de acolo. La fel si haine pt. bebe.Inainte sa iesi din spital sa-ti aduca Ionu hainutele,in rest au acolo tot ce trebe.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Camelia spune:

Oana, eu m-a dus la spital epilata.Data fiind situatia la mine si intamplandu-se ce s-a intamplat, ei au fost bucurosi ca eram gata epilata si n-au mai pierdut timpul si cu asta.No, acuma nu te speria ca la tine n-o sa se intample nimic si o sa fie totul bine!Dar cred ca e mai bine daca te epilezi singura.
Tampoane primesti la spital.Eu am avut si de acasa si mi-au prins bine ca dupa primele doua zile n-au mai fost necesare tampoanele alea imense si cu Always era, totusi, mai comod.Pentru nastere i-ati un tricou mai larg si mai vechi de care nu mai ai nevoie.Tricoul ala, dupa nastere, s-ar putea sa nu mai fie bun de nimic .In rest, ti-au zis fetele de ce ai nevoie.Nu uita sosetele!Mie mi-au inghetat picioarele tot timpul travaliului.Si o carte in lb. romana, gen "Mama si copilul".Mie mi-a prins tare bine sa aflu acolo raspunsurile la o multime de intrebari pe care mi le puneam.Si cum cu asistentele nu reuseam intotdeauna sa ma inteleg (ca vorbeam o germana de balta iar ele nu stiau toate engleza ), cartea aia chiar m-a ajutat.
Cauta-ti lista cu intrebari si da cu ele in noi!

Credinta face totul posibil; dragostea face totul usor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Camelia spune:

Uitasem sa-ti zic de sterilizator. Parerea mea: moft! Eu n-am sterilizat nimic!Biberoanele , tetinele si suzetele , le opaream cu apa fierbinte inainte de prima utilizare.In rest, spalate foarte bine cu apa foarte calda si detergent.Pediatra si moasa m-au aprobat.Iar cu copilul n-am avut nici cea mai mica problema din cauza asta!

Credinta face totul posibil; dragostea face totul usor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tinatache spune:

da, de sterilizator am uitat si eu: pai daca ai noroc si alaptezi fro enshpe luni chiar ca nu-ti trebuie. Iar daca ai masina de spalat vase le pui acolo si gata treaba. Numai tetinele le speli la mana, daca tii neaparat le poti fierbe. Aici apa e curata, poti sta linistita.
Cat despre bagaj, acolo iti da tot ce-ti trebuie, numai desuuri de dantela si chiloti tanga sa-ti iei de acasa :)))))
Hai ma ca nu-i de speriat, o sa fie bine!

Cristina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Irinusha spune:

Papadie, eu am nascut natural si tot asa de ... na, de naturala am fost si jos ... nu mai vedeam nimic de burtoi si nu am vrut sa ma maltratez singura incercand lama pe pielea mea ;) ... si nu m-au ras nu nimic ... tot asa am ajuns si acasa, bine, fara burtoi ;) Deci daca ai probleme, lasa asa ca nu se intampla nimic!
Nastere usoara! Si bb sanatos si mancacios!

Irinusha & Cris ( 3 Mai 2004 )

Mergi la inceput