OPERATIE DE MAXIMA URGENTA LA INIMATRILOGIE FALLOT

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns adrianangi spune:

Articoulul este la http://www.jurnalul.ro/modules.php?op=modload&name=News&file=article&sid=5593

George,
Cazul a fost preluat si la Tg. Mures de corespondentul Jurnalului. Vom reveni cu o pagina si in ziarul de miine.
Se va vorbi cu dr. din Tg. Mures, pentru a vedea daca are competenta pentru a face astfel de operatii.
Iti redau informatiile gasite de mine:
14 mai 2004 - Rompres.Prof dr. Radu Deac a declarat că, în curând, vor fi terminate lucrările la viitoarea Clinică de Cardiologie Pediatrică din municipiu, care va fi una extrem de modernă și de performantă. "Investiția a fost asigurată de Ministerul Sănătății, cu implicarea activă a celui mai mare centru de cardiologie pediatrică din Europa, și anume Spitalul San Donato din Milano-Italia. O dată cu punerea pe picioare a acestei clinici, Târgu Mureș va putea asigura întregul flux pentru vindecarea completă a 90% din cazurile de malformații congenitale cardiace la copii", a spus dr. Radu Deac.

Începând din 14 mai, timp de două zile, Clinica de Chirurgie Cardiovasculară din Târgu Mureș găzduiește primul Simpozion Național de Cardiologie Pediatrică, cu tema "Urgențe cardiovasculare în patologia neonatală". Participă specialiști români și străini, în domeniul cardiologiei pediatrice, neonatologiei, pediatriei, serviciilor mobile de urgență, cardiologiei intervenționale și chirurgiei cardiovasculare. Prima manifestare de acest gen are loc în Târgu Mureș și datorită faptului că, din anul 1995, o dată cu înființarea Institutului de Boli Cardiovasculare și Transplant Târgu Mureș, s-a organizat și unica secție de cardiologie pediatrică din țară, coordonată de dr. Rodica Togănel.
Reprezentanții Spitalului din San Donato, implicați în organizarea și dotarea noii instituții medicale, în frunte cu directorul acestuia, Alessandro Frigiola, se află de mai multe zile la Târgu Mureș pentru a pune bazele Clinicii de Cardiologie Pediatrică. Cu această ocazie a fost semnat un contract de colaborare cu conducerea noii clinici mureșene. În săptămâna care a trecut, la Târgu Mureș, medicii români alături de doi specialiști italieni, chirurgul pediatru Alessandro Giamberti și cardiologul intervențional Massimo Chesa, au efectuat șapte operații dificile, cu rezultate excepționale. "Noi mergem aproape lunar în câte o țară de pe fiecare continent pentru a ajuta și a îmbunătăți acest sector al cardiologiei, dar vă mărturisim că în Târgu Mureș am dat de cei mai buni medici", au afirmat specialiștii italieni.

Daca e necesar transportul de la Tg. Mures la Cluj, deja se vorbeste acum cu SMURD-ul pentru a pune la dispozitie elicopterul.

Nu-i vom abandona pe copii!

Salvati un inger:
www.casa-romanilor.ch/teodora.htm

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cl spune:

quote:
Originally posted by GEORGE IONESCU

Toti cei 6 copii din spitalul Timisorean au fost dati afara din spital, si trimisi la Tg. Mures cu niste salvari care nu au nici un fel de dotare, neinteresindu-i nimic pe sefii spitalului si nici pe MINISTRUL SANATATII care fiind contactat ieri de redactorii cotidianului Jurnalul National a spus ca vor analiza situatia si vor comunica Spitalului din Timisoara hotarirea lor,dar dupa rezultatetele care sint cred ca nu au luat nici o hotarire. Este cea mai mare rusine a sistemului sanatatii, nu stiu ce cauta in functia de ministru un astfel de om care are si el un bebelus si a condamnat la moarte acesti copii nevinovati



George, parintii ar trebui sa faca un scandal monstru si, sa-i puna pe cei care-i trimit, sa semneze ca pe raspunderea lor vor deplasa puii aia nevinovati!

Claudia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danielac spune:

Doamne ce se intampla in tara asta!!!!

Tocmai m-a sunat sotul meu, ca a citit articolul din ziar si voiam sa imi spuna si mie!
Eu stiam deja de la voi si nu pot sa ma nu ma enervez cumplit...

Tot ce pot spune e ca stiam ca profesorul Socoteanu venea saptamanal la Bucuresti, la familie, acum aproape 3 ani cand a operat-o pe fetita noastra... oare nu se poate sa opereze tot el dar in Bucuresti, conditiile de la clinica din Timisoara nu sunt cine stie ce pe langa alte spitale din Bucuresti...

Inca ceva, sigur copiii operati de el si care necesita a doua interventie, nu vor fi luati de alti medici, ba mai mult, daca apuca pe mana unuia ca Pesamosca, sa va feriti, pentru ca pe noi voia sa ne dea afara din spital, cu copil cu tot, sa il ducem , citez, "la macelarul asta(Socoteanu) de la Timisoara, care v-a operat"...

ce sa mai spun, e destul nu, din cauza acestora si a altor nereguli din spital, fetita mea a murit exact atunci cand avea toate sansele sa traiasca... si s-a intamplat ceva, nimic....


Dana si Diana-Maria
http://www.babiesonline.com/babies/f/fatamea
http://www.desprecopii.com/forum/photo_album_view.asp?cname=diana+nou&mid=201&cid=1072
paginuta personala:
http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=danielac

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns GEORGE IONESCU spune:

Claudia sa sti ca este rea vointa. Dr, Socoteanu este un dr. foarte bun si un bun profesionist, dar nu este lasat sa opereze si i se pun bete in roate de catre anestezist, chirurg si nu in ultimul rind de directorul spitalului. Mama nepotului meu a chemat si a suportat reparatia aparatelor din spitalul timisorean,asta fiind una dintre scuze de ce nu poate fi operati micutii, s-a vorbit saptamina trecuta si cu ministrul la telefon si pe urma s-a dat disparut, ieri redactorii cotidianului Jurnalul National au luat legatura cu dinsul dar dupa cite vezi , el nu a facut nimic, micutii fiind dati afara din spital si inghesuiti in 2 salvari cu mame cu tot si trimisi la Tg. Mures. Tot asa s-a intimplat si acum 2 ani cu o persoana , pe care salvarea a lasat-o cu targa in strada si a murit. Este o bataie de joc enorma. OARE PE D-NUL MINISTRU NU IL INTERESEAZA SA SALVEZE VIETI, NU II ESTE FRICA DE DUMNEZEU CA ARE SI EL UN COPIL NOUNASCUT?Chiar asa a ajuns tara asta sa nu ii mai pese de bolnavi, de sanatate sa le pese sa faca ei contu gras, vile, masini, si altele, iar poporu poate sa moara. Mai bine ne gazeaza pe toti si sa ramina decit ei. Guvernu, Primu ministru, Presedintia, nu vad aceste mesaje de la acesti oameni neajutorati, si dupa toate vehicularile din massmedia a acestor probleme grave care se intimpla in tara asta ( nu numai in sanatate) nu iau nici o masura?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adrianangi spune:

George,

Miine vom scrie iar. E singurul lucru pe care-l putem face, din pozitia asta.
Ca roman..., hm, in ultimele doua zile ma apasa gindul sa ma tirez din tara. In 15 ani nu m-am gindit niciodata serios la asta, dar acum... am un copil. Cum sa accept sa traiesc intr-o tara care trateaza in asa hal copiii?!?

PS. In articolul de miine m-am legat, finut, si de calitatea de tatic de bebelus a lui Brinzan. Daca fi'su ar fi in situastia celor 7 copii, cred ca n-ar mai putea nici apa, sa bea de durere...

Salvati un inger:
www.casa-romanilor.ch/teodora.htm

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cl spune:

Stiu George, ca e rea vointa. Eu de dr.-ul Socoteanu auzisem numai lucruri bune, iar acum nu este lasat sa opereze...e foarte urat!
Adriana, si eu ma gandesc la chestia cu uschitul din tara, de ceva timp...Asa cum zicea cineva pe aici "nu mi-e rusine ca sunt roman, mi-e ciuda!"

Claudia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lily spune:

Infiorator ce se intimpla in cazul acestor micuti !
Am citit si articolul din Jurnal, trist, f trist !
Din pacate, nu vad rezolvare in acest caz decit asteptind verdictul Ministerului ca sa ii aprobe dr respectiv sa opereze micutii.
Insa la noi birocratia ne sufoca, ne impiedica sa vedem rezolvarea lucrurilor deoarece de hirtii atirna viata si sanatatea noastra.
Pot sa va zic doar sa va rugati, Dumnezeu a mare si bun, sa le inmoaie inimile celor de care depind operatiile.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns GEORGE IONESCU spune:

Copiii au ajuns in spitalul de la Tg. Mures, unde se pare mai au de asteptat. Sint cazuri care asteapta ca si la Timisoara de 3-4 saptamini. Cazurile grave le opereaza echipa de italieni o data la 3 luni. Despre spital ce sa zic un spital ca toate spitalele din tara, urit, mizerie peste tot. Miine o sa aflu exact despre operatie, dar din cite se pare nici aici ca si la Timisoara nu o sa se rezolve nimic cu toate ca a fost relatat si in presa acest caz. ULtima solutie ramine la Cluj. Un singur lucru ar putea D-NUL MINISTRU BRINZAN -DEMISIA, daca ar avea un pic de demnitate. sa fi atit de insensibil la problemele tale care se intimpla , tot mai multe intr-un sistem se sanatate corupt si cu foarte multe lipsuri.DUMNEZEU E MARE SI DA LA FIECARE CE I SE CUVINE , S-AR PUTEA PENTRU NEPASAREA PE CARE O ARE D-NUL MINISTRU FATA DE ACESTI MICUTI SA CADA PE COPILUL LUI SAU PE NEPOTII LUI CARE SINT NEVINOVATI.Cam asa se intimpla intotdeauna , unu greseste si cade pe urmasii lui. Ca si in cazul de la Mihailesti cu explozia nu intereseaza pe nimeni, doar populatie, dar atit, guvernanti sint alesi de noi sa ne guverneze si sa dea legi drepte pe care sa le respecte in primul rind ei( de miine vom crea o lume noua "noua nu voua") Au inceput sa refaca soseaua astupind probe despre explozia ce a avut loc si care nu aveau nici un interes sa arate erorile care au precedat exploziei, filmate de IONUT, izolarea zonei si altele. Deci ca si in sanatate sint lipsuri peste tot si coruptie, sanatate, ministere, invatamint.Bine ca s-au dat drumul la vize, haideti fratilor s-o intindem toti din tara asta de cacat si sa ramina ei singuri sa se bucure de ea si de furaciunile lor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns enik spune:

SUNT ALATURI DE PUIUTII ACEEA SI SPER SA AUZIM NUMAI VESTI BUNE DE LA TG.M. DA DIN PACATE AICI IN TIMISOARA SE INTAMPLA NUMAI MARSAVII, SPER CA ACOLO CADRELE MEDICALE SA FIE ALTFEL SI SA GANDEASCA SI SA ACTIONEZE CA MEDICI SI NU CA SI" CASIERI". MULTA SANATATE MICUTILOR!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns GEORGE IONESCU spune:

In primul rind tin sa multumesc din inima, inca o data cotidianului Jurnalul National, care prin bunatatea d-nei Adriana Oprea-Popescu ( sa-i dea dumnezeu multa sanatate ei, familiei dinsei, cit si intregului colectiv al ziarului Jurnalul National) , ne-a ajutat foarte mult in acest caz, prin relatarea in presa al inca unui act de nepasare din partea medicilor si a ministrului sanatatii si a ministerului pe care-l conduce impotriva a 7 micuti ce sufera de o malformatie la inima. Scriu sapte deoarece celor 6 micuti de alaltaieri s-a mai alaturat unul ieri. Dispozitia care a dus in imposibilitatea interventiilor chirurgicale are la baza SPAGA pe care s-au certat medicii intre ei ( de ce sa ia unul mai mult decit mine, ca eu am muncit mai mult) si nu greutatea de 15 kg. baremul minim pe care trebuie sa-l atinga acesti micuti pentru a fi operati. Sa speram ca dupa relatarea si in ziarul de astazi, pagina 11, se va sesiza cineva si va actiona in consecinta si micutii nu vor mai face ica o excursie prin alte spitale din alte localitati.Un lucru este cert directorul spitalului din Timisoara, cit si ministrul sanatatii ar trebui demisi. Sa speram ca la Tg. Mures nu se va intimpla ca la Timisoara. Din cunostiintele mele cunosc citeva cazuri de operatii pe cord dar la persoane adulte, operatii ce s-au efectuat la Tg. Mures. Persoanele respecive se simt foarte bine si duc o viata normala, cu toate ca aceste interventii chirurgicale au fost facute cu citiva ani in urma, deci in concluzie si la Tg. Mures sint specialisti foarte buni.

Mergi la inceput