sunt romanii barbati misoginiż?
Raspunsuri - Pagina 2
lorelei_19 spune:
este o mare greseala sa spui ca barbatul roman e misogin. e la fel cum ai sune ca toti romanii suntem hotzi. exista desigur multi care considera ca locul femeii e la cratita, dar din astia exista peste tot. nu demult am intalnit un cuplu- ea romanca, el elvetian, ea superba, el plin de bani si el ii spunea ei sa dispara din fatza lui ca locul ei e la bucatarie
vorbind de sotzul meu (intrebai de obiceiurile sotzilor de alte nationalitati) e cel mai fin om pe care-l cunosc, niciodata nu m-a jignit cu ceva si niciodata nu m-a facut sa ma simt prost. tot timpul a fost alaturi de mine si m-a sprijinit in tot ceea ce am facut. e un om minunat, politicos, manierat si cu un suflet extraordinar.
Salvati un inger:
www.casa-romanilor.ch/teodora.htm
vivian spune:
nu toti romanii sunt misogini, nu toti barbatii sunt maltratatori...
una din voi a pus punctul pe "i".
1. barbatii din afara sunt mai cizelati, obisnuiti sa trateze femeia nu ca pe un bun ci pe ca un egall...aici e vb de civilizatie, de educatie ,de mentalitate!
2.femeile romance sunt mult prea docile, mult prea tolerante sifara sustinere din partea societatii..
3.in spania spre exemplu...peste 80% din functiile de conducere...sunt ocupate de femei,in guvern 8 ministri sunt femei,aici femeia este...respectata si tratata ca ceea ce este si sunt sigura ca in toate ..tarile...europene..
un salut vivian.
andabrro spune:
hai sa specific ca nu ma refer la toti/toate ci doar majoritatea ... romanilor, barbati si femei, considera normal ca desi sotia are acelasi serviciu de 8 ore (sa zicem) ca si sotul, e cazul sa gateasca, sa spele/calce, sa se ocupe de copii ... taica-meu dragutul avea si-o zisa - ce, doar pentru familia ta te sacrifici !! banui ca el n-avea familie, de nu-i venea rindul la sacrificat niciodata. ma bucur de voi care aveti soti minunati, dar dintre barbatii cunoscuti-vazuti cu ochisorii mei, cel putin 80% si-ar fi inselat sotia intr-o clipeala, cu prima "ocazie". cred ca asta e primul lucru care-mi sta in git cind e vorba de masculii conationali.
spre deosebire de cei cunoscuti de mine, actualul sot (ne-roman)nu se asteapta sa avem sex daca eu n-am dispozitie, nu are pretentia sa calc (ba dimpotriva) ori sa gatesc. muncind are bani si stie sa comande de mincare, ori daca are chef stie gati. pe de alta parte, mie imi place sa mut mobila prin casa (de 2 ori am facut-o deja) cit e el in deplasare iar la batut cuie ii dau clasa ... cu mult.
cu un barbat "clasic" cred ca ma luam la injurat si batut din prima zi, iar a 2-a ne prindea fiecare cu-a ma-sii.
in concluzie, pentru gusturile mele, romanii nu-s soti suficient de buni.
buli spune:
sotul meu e roman si ...
da cu aspiratotul
spala vasele
nu face pretentii la mincare
face piata dupa lista
gateste - nu stie multe, dar incearca
nu are pretentii sa-i calc rufele
plimba copilul, schimba copilul de scutece
imi aduce flori fara motiv
vorbeste frumos cu mine
repara ce e stricat prin casa
samd
a, si imi spune mereu ca ce norocos e ca si-a luat nevasta desteapta
Anca si bebitza Matei (data nasterii - 1 ianuarie 2004)
http://community.webshots.com/user/ancutza124
debby spune:
quote:
Originally posted by ralualexandrei
Dragele mele parerea mea e ca nu au aceeasi educatie in ce priveste respectul si pretuirea fata de sexul opus,cum au cei de afara.La noi din pacate,femeia,dupa parerea unora,nu e buna decat la cratita si sa cresca copii,si o spun din nou:nu e exclusiv vina lor,cat a mentalitatii in care au fost crescuti.Nu ma plang ,pt ca am schimbat toate lucrurile care nu mi-au convenit demonstrand ca pot la fel de mult ca el si de multe ori cand el nu poate,pot eu.
andrei
Subscriu!
E greu sa gasesti si in Romania, dar nu imposibil!
Ceea ce am vazut eu in familia prietenului meu( e italian) si chiar la mai multe cunostinte de-ale noastre m-a uimit in cel mai placut mod posibil. E normal pentru ei ca femeia cam e stalpul casei, de fapt o familie cu un barbat nenorocit mai merge cum mai merge, dar cand femeia e asa, mai rar!
Sa va spun cum ma simt eu, locuim de doi ani impreuna deja, suntem ca si casatoriti si daca o vom face vreodata va fi doar pentru facilitatile birocratice de aici si obiceiul drag din Romania.
Ma simt in fiecare zi in primul rand adorata, pretuita ca cea mai rara comoara din univers, apreciata la maxim! Sa nu va mai spun ca de fiecare data cand face o cheltuiala chiar si de un infim 10€ imi spune si eu nu sunt inca cea care aduce bani in casa. Suntem egali din toate punctele de vedere si toate deciziile se iau in doi! As continua file intregi, sunt tare fericita de alegerea facuta, nu speram niciodata de a ajunge sa fiu iubita asa de mult! In tara din pacate am deja un divort la activ, exemple negative in jurul meu, femei nenorocite de barbati idioti, care saracele se cred fara valoare. Pot spune doar pacat ca se intampla asta, viata e dura, exceptii sunt peste tot si din pacate e adevarat ca procentajul misoginilor e mai mare in tarile din est, nu neaparat doar Romania!
conchita spune:
quote:
Originally posted by saphir
Eu nu cred ca o buna mama, o buna gospodina si o sotie iubitoare nu este apreciata iar barbatul roman in conditiile in care are astfel de femeie (descrisa) este misogin.
cu alte cuvinte, toate fetele care povestesc pe forum (ca sa ramanem aici) despre cum sunt inselate, batute, dispretuite si abuzate, in ciuda faptului ca sunt mame perfecte, gospodine si sotii iubitoare, o merita de-a dreptul. adica e vina femeii romance ca ia bataie de la barbat. ciudata afirmatie.
Authority Zero
casandra spune:
---------
Originally posted by saphir
Eu nu cred ca o buna mama, o buna gospodina si o sotie iubitoare nu este apreciata iar barbatul roman in conditiile in care are astfel de femeie (descrisa) este misogin.
--------
Subscriu la parerea Conchitei, mai ales ca in viata reala stiu persoane dragi mie care sunt foarte prost tratate de sotii lor, desi sunt mame, sotii, gospodine fara cusur.
Si in societatea romaneasca femeia este stalpul casei, dar tot barbatul este cel care este respectat, luat in consideratie de catre cei din jur, oricum ar fi, de la el nu se asteapta nimic, toate asteptarile vin de la sotie. Dar, daca lucrurile merg bine, e OK, nu-i ridica nimeni statuie, e datoria ei, de mama, sotie, daca apar probleme, chiar daca nu din cauza ei, ea e de vina. Ingrata pozitie. Si, culmea, femeile, in general, accepta acest punct de vedere si sunt mai misogine decat barbatii, cu suratele lor, mai ales in mediile rurale sau mai putin scolite. Iar barbatii sunt cum sunt pentru ca asa au fost invatati, de catre mame, in primul rand.
lai spune:
Eu zic ca sunt.. nu toti, dar exista tendinta asta. Si nu doar romanii, ci in general barbatii estici, barbatii latini, barbatii arabi, barbatii asiatici - ma rog, la nivel global, marea majoritate, mai putin anglo-protestantii.. Nu e o chestiune genetica, ci de educatie, tocmai de aceea nu sunt toti, dar cum educatia/societatea in regiunile mai sus numite tinde sa fie asa.. Acum exista si diferite grade de misoginism. Din experienta mea, toti prietenii pe care i-am avut estici si/sau latini, aveau ceva inclinatii misogine, la un nivel sau altul. Am avut la un moment dat un prieten anglo-canadian si abia atunci mi-am dat seama cat de inradacinate sunt si in mine anumite asteptari de la barbatul de langa mine si de la societate in general in privinta rolului meu de femeie, cu toate teoriile mele despre egalitate, in realitate am ramas surprinsa sa vad ca exista intr-adevar barbati pe lumea asta care nici in gluma sau in cel mai ascuns gand nu si-ar imagina ca eu, prin prisma faptului ca sunt femeie, ar trebui sa fac patul/sa fac mancare/sa spal vasele/ sa-i impresionez cu calitatile mele de buna gospodina (nu zic ca nu e bine daca ai astfel de calitati, sau ca eu ar trebui sa nu fac niciodata patul/sa nu spal niciodata vasele/ sa nu fac niciodata mancare, dar sa facem amandoi toate aceste lucruri, eventual distribuind anumite atributii pentru ca unul e mai priceput la una, altul la alta, sau unuia ii face mai multa placere decat celuilalt sa faca una sau alta, sau unul are mai mult timp, dar nu pentru ca eu sunt femeie si el este barbat). Asta, fireste, nu inseamna ca barbatii care nu sunt misogini nu pot avea alte defecte capitale, eventual si mai mari, si in definitiv depinde de fiecare ce asteptari are de la celalalt si cum isi vede rolul lui, si daca viziunile se potrivesc.
La un moment dat am declarat ca nu mai servesc barbat estic veci pururi, da' uite ca viata m-a invat sa nu spun niciodata niciodata si acu' tot cu barbat estic langa mine ma aflu. Nu locuim impreuna, dar pana acum in ceea ce priveste treburile casnice, chestiuni de cariera, fidelitate etc. nu mi-a dat indicii de misoginism. Insa chestiunea nu e moarta si ingropata, ea exista asa mai latent, am dibuit-o eu in alte manifestari/comentarii/atitudini, insa pana acum le-am trecut la categoria convietuibile, partial educabile, recompensabile prin celelalte aspecte pozitive. Si la urma urmei nici eu nu sunt feminista lui papuc, subscriu si eu la ceva imparteala de roluri, ideea e unde (si pana unde) accept (si/sau incurajez) asta si in ce privinte si/sau de la ce punct devine deranjant si neechitabil.
Un lucru insa mi-e clar, imi displace profund situatia pe care am intalnit-o la mai toate cuplurile cunoscute in Romania, si acum ma refer la generatia parintilor mei, pentru ca prea putini dintre prietenii din generatia mea sunt casatoriti, si anume ca amandoi sa lucreze, iar dupa programul de lucru barbatul sa se 'informeze', iar femeia sa smotruiasca.
M-a mai surprins un lucru, cand am fost ultima data in Romania, mi s-a intamplat de mai multe ori si cu oameni din mai toate generatiile, ca fiind intr-un grup mixt (femei/barbati), cand conversatia ajungea la ceva subiecte de politica de exemplu, eu ma trezeam singura fumeie care discuta cot la cot cu barbatii, celelalte femei din grup taceau sau chiar se retrageau sa vorbeasca 'de-ale lor.' Hmmm. Nu ca tot omul ar trebui sa fie musai interesat de politica, da' oare cele femei nu tot 'cetatene' sunt?..
Lai
lucia_cs spune:
Nu poti generaliza o natiune dupa ce ai cunoscut o singura persoana!
Lucia sotia lui Csaba.