Dr. Moisa / Marinescu - FIV

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns vali02 spune:

Nounou, e bine ca vrei sa te informezi cu privire la datele statistice ale reusitelor si nereusitelor FIV, dar cred ca pe masura ce vei aduna tot mai multe informatii te vei convinge ca nr. sarcinilor cu risc obtinute prin FIV este sensibil egal cu al acelora obtinute natural. De obicei , cine ajunge sa faca FIV si stie ca alta alternativa nu mai are, este atat de disperata sa faca un copil incat procentul nereusitelor devine nesemnificativ. Nu iti doresc sa ajungi in aceasta situatie, dar fa-ti de pe acum o rezerva de optimism, ca i-ti va trebui oricum. Si eu am o fetita obtinuta prin FIV (fara ICSI)si am trecut prin temerile tale, iar cand am fost insarcinata (si mi-a fost f. rau aproape pe toata perioada sarcinii) acestea s-au accentuat. Acum pot sa fac pe cunoscatoarea si sa-ti spun ca am o fetita f. sanatoasa si sarcina FIV mi-a "reparat" ovarele (nu stiu cum sa-i spun altfel, fapt e ca inainte nu functionau, nu ovulasera niciodata complet, chiar cu stimulare nu se putea desprinde foliculul chiar daca ajungea la dimensiuni de 23-24 mm) si sunt iar insarcinata cu o sarcina obtinuta natural.
Anemona, m-am gandit si eu la momentul cand voi trebui sa dau explicatii si gandeste-te ca eu trebuie sa dau doua explicatii diferite: de ce un copil e cu FIV si celalalt nu...cred ca voi incerca sa le explic cat mai devreme, cand incep intrebarile despre "cum se fac copii?" si le voi spune ca la Alexandra doctorii au trebuit sa-mi repare burtica (noroc ca am cezariana si pot arata pe unde mi-au reparat-o si pe unde au iesit copii) ca sa puna Doamne-Doamne o samanta de copil acolo, iar la al doilea nu mi-au mai trebuit doctori fiindca burtica era buna. Macar asa le explic cum e cu doctorii, chiar daca nu le descriu "procesul tehnologic". Cand vor fi adolescenti, le voi explica in amanunt. Apropo de ce spuneai tu despre sarcina, e normal pentru orice viitoare mamica sa fie putin ingrijorata mai ales ca se apropie momentul nasterii, dar daca embrionasul acela a fost atat de puternic incat din doua celule la ET sa se prinda si sa fie deja un fat mare, inseamna ca e un campion si nu trebuie sa-ti faci griji. Eu sunt mult mai linistita la aceasta sarcina desi mi-a fost mai rau decat la Alexandra (asta ca sa vezi ca FIV-ul nu inseamna sarcini mai dificile).
Uauuu, ce m-am lungit...
Vali

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nounou spune:

Vali, reusitele/nereusitele FIV la care ma refeream erau in privinta sarcinii, nu a copilului. Deci, din cate fete au incercat, cate au reusit sa aiba un copil prin FIV, si la a cata incercare?
Ca sa stiu cam cum sa imi dozez rabdarea si banii ...
Cat despre ce vei spune copiilor, e bine sa ai un scenariu pregatit, dar parca poti sti pana in momentul cand, efectiv, va trebui sa spui?
Unde ai facut FIV?
Florina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ardit spune:

nounou nu cred ca trebuia sa dai nimik, pt.ce? ca ti-a rascolit dupa vene? brrr
in continuare sfatul meu este sa nu dai si, daca la sfirsitul FIV consideri ca cineva a meritat in mod special poti sa dai atunci bani sau o atentie. In orice caz pot sa-ti spun ca dupa experientele avute prefer ca lucrurile sa fie clare. Ma orientez la analize sa le fac, daca este posibil, acolo unde sunt sigura ca nu se "asteapta" de la mine si unde sunt sigura de rezultat. Eu am facut analizele la medicover si am fost foarte multumita (lucreaza cu adevarat profesional). Sunt unele analize care ti se recomanda sa le faci la spital, dar rezultatele au fost asa de... cum sa-ti spun... lapidare, evazive, scrise pe o hirtie mizera cu un scris indescifrabil, fara stampila sau parafa medicului, incit multe din ele cred ca de fapt nici nu au fost facute in realitate, ci au fot aduse din condei. Acum regret ca nu le-am facut tot la medicover. Si, in plus, unele nu au mai vrut sa mi le dea din dosarul meu FIV, oare de ce? m-a suparat chestia asta, doar platisem pentru ele! Am auzit de la fete ca si la medsana se fac analizele bine..
vali02, ce mult imi place de voi, mamicile care nu ne uitati si pe noi, sunteti niste dulci ca va rupeti din timpul vostru pretios pentru noi, te pup

ardit

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vali02 spune:

Florina, cand am facut eu FIV (iulie 2002, la Giulesti), dr. Dracea mi-a spus ca sansele de reusita sunt de cca. 33%. Anul trecut la Giulesti procentul de reusita a fost de 37,3% ( l-a declarat dr. Cocei intr-o emisiune tv). De la celelalte clinici nu stiu cifrele, dar cred ca sunt tot cam asa. Ca sa te incurajez, iti mai spun ca acum doi ani, pe acest forum doar Gabid seprezenta o reusita, anul trecut eram deja patru (eu, Cloe si Anemona) si acum e si Monica. Dupa cum vezi ne inmultim. Eu si Anemona am reusit din prima incercare, Gabi si Monica din a doua, de Cloe nu stiu dar ea e fericita mamica a doi gemeni fiv-uleti. Nu am numarat nereusitele, dar cred ca se respecta proportia de cca. 30%. In ceea ce priveste dozarea rabdarii si a banilor...e bine sa ai cat mai multa din amandoua!
[red]Ardit, noi mamicile, chiar daca am depasit problema voastra stim cel mai bine prin ce treceti. Pe mine m-a marcat profund suferinta prin care am trecut inainte de a ramane insarcinata, nu aveam nici cu cine discuta si acum cand intru la aspirante retraiesc multe din emotiile de atunci, dar ma si bucur enorm cand vad noi reusite.
Vali

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Roxiana spune:

Ma numesc Roxana si faptul ca am dat de acest site mi-a dat o speranta.
De 5 ani merg bprin doctori,am facut nenumarate analize si teste si pina la urma mi sa recomandat FIV.Unde se face?Cam cit costa in mare?-trebuie sa ma pregatesc nu?Sunt din Neamt si as vrea sa stiu mai multe.Ma puteti ajuta????
Pe scurt povestea mea:sotul-astenospermie,dar cu tratament mi saa spus ca nu ar fi o problema.
Eu am facut testari hormonale-sunt bune,dar la determinarea perioadei ovulatiei mi sa spus ca foliculii nu au crescut suficient.Deci nu am ovulatie,sau s-ar putea ca o luna sa fie si alta nu.Ce sanse am?
Multumesc anticipat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabid spune:

Roxana,in mare iti trebuie 2300-2500 $ la Giulesti pt FIV cu tot cu medicatie .

Fetelor,eu nu m-am gandit nici o clipa sa-i spun ceva copilului...doar nu este adoptata.Este a mea si e ca si naturala.Ce sa-i spun?A fost in burtica mea si chiara daca e FIv eu o consider normala.

Cand Ancar mi-a spus ca va fi nevoie de ICSI nu m-am gandit la nimic decat la REUSITA.Acum 4 ani nu se stia prea multe in Romania de ICSI.Era bine ca se putea face ceva si pt noi.

Cloe are gemeni reusiti din primul FIV.

Florentina,nu te gandi la prostii!Va fi bine!De curand se vorbea de bb-ii conceputi din embrioni congelati...a mea este FIV+ICSI+criocongelare si e perfecta.

Gabi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nounou spune:

Buna dimineata, fetelor!
Gata, promit sa incerc sa nu ma mai gandesc la rele, cel putin nu la relele legate de copilasii pe care ii voi avea neaparat .. in fond, imi raman atatea altele neplacute, cum ar fi faptul ca trebuie sa sparg iar peretii in baia mea cea proaspat renovata si care a aratat atat de bine pentru doar 2 saptamani :-((
Dar pana la bebeu va fi iar o floricica ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marina spune:

despre temeri si riscuri cred ca nu e cazul sa va ganditi. La inseminare am facut totul ca la carte si am un copil perfect. Nu mi-am pus niciodata problema ca ar tb sa-i explic ceva, vorba lui gabi nu e adoptat...doar ca taica'su statea pe hol cand am conceput-o
In schimb de a doua sarcina , total naturala si neasteptata am aflat cand eram in luna 2 dupa ce in prima luna nu am avut timp sa-mi dau seama pt ca am fost mai tot timpul bolnava. am facut o alergie care era sa ma coste viatza, urmata de pneumonie. Am facut 2 radiografii si am luat un munte de pastile. Cu toate astea am decis sa las sarcina sa-si urmeze cursul (am discutat cu mai multi dr despre riscuri). Si desi majoritatea este de acord ca o sarcina cu probleme se elimina in general singura nu vretisa stiti ce sunt alea temeri!

Bafta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anemona spune:

Apropo de riscuri, cred ca oricat ai calcula riscul unei sarcini cu probleme si oricat te-ai informa in legatura cu asta, nu vei sti raspunsul dinainte. Daca te incadrezi in cei 4% sau cei 96% e imposibil de prevazut. De aceea spun ca este o chestiune de asumare a unui risc si atat. Mai departe natura isi face jocurile ei, care de multe ori sfideaza orice prognostic.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ana maria spune:

Fetelor, chiar daca sunt riscuri, se pot analiza sdin perioada sarcinii. Se fac tot felul de analize.

Eu cred ca daca ne gandim asa de departe la riscurile tratamentelor ar trebui sa ne oprim. Credca suntem suficient de stressate ca sa nu avem nevoie si de late probleme inutile.

Ana Maria

Succes si s-auzim numai de bine!!!

Mergi la inceput