Dr. Moisa / Marinescu - FIV

Dr. Moisa / Marinescu - FIV | Autor: nounou

Link direct la acest mesaj

Buna tuturor!
As vrea sa-mi spun si eu istorioara mea si va cer cateva pareri/sfaturi.
Problema infertilitatii in ceea ce ma priveste este legata de sotul meu, caruia i s-a pus dignosticul oligoastenoteratospermie.
Acum 2 ani, dupa o spermograma cu rezultat 0 la cabinetul particular al Dr. Anca Moisa, i s-a facut o punctie testiculara la Giulesti cu acelasi rezultat! Eram disperati, o lunga perioada de vreme n-am putut (mai ales eu) sa mai facem nimic; In urma cu un an a refacut spermigrama la Dr. Soare, cu o infima urma de speranta, erau cateva sute de mii de baietei, de o calitate cu totul indoielnica, dar pentru noi era IMENS! ..... Acum stam asa:
- ph 7.5
- volum 4.2 ml
- aspect opalescent
- concentratie 300.000/ml
- mobilitate A=30%, B=20%, C=0, D=50%
- forme tipice 20%

Dr. Moisa ne-a spus ca nu are rost sa incercam inseminare si astfel am inceput primele analize pentru FIV la Giulesti (dozari, virusologie, HIV, serologie, RH, etc)

Am doua mari intrebari:
1. chiar nu avem sanse reale cu inseminare? (in urma HSG a reiesit ca eu am trompe subtiri, dar permeabile, uter normal)
2. ce stiti despre Marinescu/Moisa la Giulesti?

mercic.
deocamdata
Va pup si bafta tuturor!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ja spune:

salut
Si la noi a fost la fel,chiar mai rau la mobilitate.Suntem acu ai lui Marinescu,inaite la Dracea(care naste),mai inaite la Moisa(de la care am plecat noi).Niciunul nu nea dat sanse de inseminare,mai ales ca dupa diverse tratamente era si mai rau...deci am facut FIV(mai am o saptamana de astepta sa-mi spuna ca a prins).
Cat despre Marinescu -Moisa n-am auzit...dar poate altele da
mult succes
ana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabid spune:

Si noi tot FIV am facut.Sotul meu are 15 mil/ml numai ca mobilitatea este la fel ca la voi.Normal,FIV+ICSIam facut.

Nu are rost sa aruncam banii pe inseminari...si acelea costa.Mai bine strangem bani de FIV.

Cred ca mai bine scrieti pe subiectul FIv...

Gabi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nounou spune:

Ana, muuuuuuuulta bafta! Fiecare clipa e un pas castigat pe drumul catre implinirea celui mai drag vis! Abia astept sa ajungem si noi pe urmele tale, ale voastre ...
Incetisor, dar sigur (sper din toata inima)
Ok, nu ne puneam mari sperante in inseminare, dar voiam sa fim siguri ca n-am eliminat o alternativa reala.
De ce ati plecat de la Moisa?
Cum e Marinescu?
Noi inca n-am ajuns la el, toate pregatirile le facem cu Moisa, care nu e foarte vorbareata, in sensul de a ne detalia parcursul ce va urma, deci sperantele de a ne informa sunt pe acest forum
N-am scris pe subiectul FIV (inca), pentru ca suntem foarte la inceput, iar acolo am remarcat postinguri avansate, dar vom ajunge si acolo ...
sau e ceva ce imi scapa?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ja spune:

buna nounou
De la Moisa am plecat ca nu mi-a placut cum ne-a abordat(pur si simpli ne-a racolat de pe coridor),dar altii considera ca e f buna(fiecare cum simte)
Despre Marinescu...super om,nu vb mult(ca toti doctorii cred),f ocupat,dar zambitor in general.
Se cere sa scrii la FIV ca sa nu se incarce prea mult ,ca sa fie mai comasate discutiile..cred(nici eu nu sunt chiar asa veche pe aici)
Bafta multa
ana

Mergi la inceput

m-am dus la FIV
10x

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marina spune:

poate ca sunt subiectiva dar mie imi place moisa foarte mult. Ea ma ajutat sa am primul bb (cu inseminare), m-a ajutat sa duc la capat o sarcina cu multe probleme. Acum sunt din nou insarcinata (natural) si iar o sarcina cu probleme...eu una nu am ce sa-i reprosez si ma inteleg excelent cu ea

bafta multa!

Mergi la inceput

problema pe care o intrezaresc eu la moisa e ca e putin cam pesimista, profesional vorbind, sper sa nu fie exagerat de pesimista
iata despre ce vorbesc:
1. diagnostic: azoospermie - realitate: oligoastenospermie
2. solutie: exclusiv FIV - realitate: se poate inseminare cu sperma preparata? (culmea e ca sotul ei ne-a recomandat cateva incercari de inseminare la o consultatie la el, atunci cand lipsea ea de la cabinet!!)
3. ma intreb cand se va ajunge la acea etapa: ICSI in loc de FIV (ok, e prea mult si nu va fi decizia ei) ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nicole74 spune:

Flori, la FIV daca se constata ca nu se fecundeaza, va suna si va spune ca trebuie ICSI. Cel putin la Medsana asa e.
Decizia nu se ia inainte pentru ca la noi nu se face testul pe ovucite de soarece.

Mergi la inceput

Stiu, teoretic, cam cand se hotaraste ICSI, doar ca moisa vorbea deja la consultatie ca vom avea "ICSI greu" ....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marina spune:

din experienta noastra soare are tendinta de a supraestima rezultatele si ceea ce la el e OK in realitate nu prea e. Daca ai posibilitatea verifica analizele la un al treilea cabinet...eu una cu soare sunt patita.

Mergi la inceput