A fost sau nu ovulatie?
Raspunsuri - Pagina 2
nounou spune:
Am vazut ca mai e o discutie pe aceeasi tema, insa subiectul putea lasa problema mea in afara interesului persoanelor care, eventual, ar fi fost in masura sa-mi raspunda, intrucat raspunsul la intrebarea din linia subiectului "A fost sau nu ovulatie" fusese deja dat.
Multumesc pentru intelegere.
Florina
gabid spune:
Poti sa o iei si rectal daca iti este mai comod.Important este sa o iei pe toata durata ciclului in acelasi loc.
Gabi.
nounou spune:
Pentru niste spermatozoizi nu foarte virtuosi, cam cand ar trebui sa pentru a avea cele mai mari sanse de fecundatie?
Nu se poate lua temperatura si in gura?
Unde gasesc acel termometru pentru masurarea temperaturii bazale despre care se vorbea mai sus?
rachel owen spune:
Eu mi-am luat temperatura pe cale bucala.
Termometrul l-am cumparat de la o farmacie cu echipamente medicale, unde aveau si optica, si a costat vreo patru sute si ceva. E bun in casa si pt cand vine bebelusul.
Succes! Si spor la treaba!
„Dumnezeu sa te tina in palma mainii Sale, iar ingerii sa te indrume mereu.”
madalina.badescu spune:
Flori,
Si mie mi s-a ridicat temperatura cam la fel ca si tie; eu am
masurat-o 2 luni si cam la fel a fluctuat. Ideea este ca eu am probleme cu ciclul din cauza anticonceptionalelor si iau utrogestan. Se pare ca temepratura poate creste si din cauza acestui tratament (oricum, la mine ramane ridicata pe la 37.1/37.2 vreo 2 zile si dupa aia scade). Cert este (dr.mi-a spus) ca temp.trebuie sa ramana ridicata pentru mai bine de 7 zile ca sa fii sigura ca a fost ovulatie.
try spune:
Flori, cum iti mai e temperatura?
pai sa nu te trag eu de urechi? Nu ti-am zis sa o iei in fiecare zi la aceeasi ora? Eu si duminica si sambata imi puneam ceasul sa sune, imi luam temperatura si-apoi ma culcam la loc linistita.
Daca nu iei temperatura corect, efortul poate fi total inutil.
Pare ca a fost ovualtie in ziua 14, sa dea Domnul sa fie asa cum iti dorim cu toatele. Daca ai facut "prostii" in ziua a 13-a (adica o zi inainte de ovulatie) este foarte bine. Deci, daca pe 14 a fost ovualtie si nu ai alte probleme (pe care sa zicem ca nu le cunosti inca) atunci ai foarte multesanse sa fii insarcinata. Cam pe azi ar trebui sa stii daca a fost ovulatie sau nu in functie daca ti-a ramas sau nu temperatura ridicata. Zi-ne cum iti e temperatura.....
Durerile de sani nu uita ca pot avea multiple cauze, iar instalarea unei sarcini este doar una dintre ele. Asa avema si eu impresia ca sanii imi sunt un fel de barometru... pana m-au inselat de vreo 2 ori si n-am mai putut pune baza pe durerile de sani.
16+ sapt DNP 1 nov.