A fost sau nu ovulatie?

A fost sau nu ovulatie? | Autor: flori76

Link direct la acest mesaj

Luna asta m-am hotarat sa-mi urmaresc cu regularitate temperaturile.Recunosc,nu prea ma trezesc fix la aceeasi ora,dar sunt pe aproape.
Pana acum am avut 2 tentative sa cred ca am avut ovulatie,dar...La mine ciclul este foarte neregulat,totusi niciodata nu vine mestruatia mai devreme de ziua 28,mai tarziu...DAAA

Acum as vrea sa va scriu temperaturile mele si sa-mi spuneti parerea voastra:a fost sau nu ovulatia?
Deci:
zilele 1,2,3=nu am luat-o
ziua 4=36,6
ziua 5=36,8
ziua 6=37
ziua 7=36,8
ziua 8=36,8
ziua 9=36,5
ziua 10=36,8
ziua 11=36,7
ziua 12=36,9
ziua 13=36,8
ziua 14=36,9
ziua 15=37,1
ziua 16=37(azi)

Am inclinat sa cred ca ar fi putut fi in ziua 9,dar sa-mi vina menstruatia in ziua 23????

Apoi,m-am gandit ca ar fi putut fi in ziua 13,dar,totusi,nu e salt de temperatura.

Voi ce parere aveti?Luminati-ma,va rog,ca eu nu stiu ce sa mai cred si cum sa mai interpretez.

Multumiri si pupici multi
Flori

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Oana_B spune:

Parerea mea este ca ovulatia nu se observa ca nu o iei corect, no offence. S-o luam pe rand: ce inseamna ca nu o iei la aceeasi ora? Perioada optima de masurat temperatura este intre 5-7 dimineata. O iei mai tarziu de intervalul asta? Poate are influenta. A doua chestie: in acel interval luand temperatura in fiecare zi la aceeasi ora si in acelasi mod este permisa o diferenta de maxim 15 minute inainte sau dupa ora stabilita. Si asta are influenta (nu la toate femeile). Daca o iei azi la 7, maine la 8 si raspoimaine la 9 dimineata si inca odata seara graficul e dat peste cap. Temperatura se ia in fiecare zi la aceeasi ora, in acelasi mod, o singura daca pe zi ca sa se stabileasca un tipar. Tre' sa dormi cel putin 3 ore, sa nu bei alcool, sa nu folosesti paturi din alea electrice de incalzit, etc. Ai termometru BBT? Ala masoara cu mai multa acuratete temperatura, sau macar unul digital. Si dupa cel putin 3 cicluri menstruale cu temperatura masurata poti sa stabilesti care ar fi ziua ovulatiei la tine.

Oana_B

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flori76 spune:

Oana,saru'mana pt raspuns!!

Eram sigura ca nu e bine cum fac.De luna viitoare o sa-mi pun ceasul sa sune.

Deci,acum nu mai pot sa-mi dau seama daca a fost sau nu ovulatie

Pupici
Flori

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alexa Ioana spune:

flori draga, ovulatia ta a avut loc in ziua 14. doctorita la care am fost si pe care am intrebat'o de chestia asta mi'a explicat asa: ovulatia are loc in ziua dinaintea diminetii in care temperatura trece peste 37. dupa constatarea cresterii temp. peste 37, mai ai o fereastra de aprox 48 ore.
eu asa stiu...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rachel owen spune:

Momentul ovulatiei poate fi prevazut cu o mai mare acuratete notand zilnic temperatura corpului. acest lucru poate fi facut cu ajutorul unui termometru pentru temperatura bazala, care este marcat special pentru a masura chiar si variatiile foarte mici de temperaturii intre 35,55* si 37,77*. Termometrul electronic se opreste automat la sfarsitul operatiunii si asa stii sigur ca ai stat cu el in gura cat trebuie. Dar, intr-adevar trebuie sa iti iei temperatura la aceeasi ora dimineata, fara sa iesi din pat. Totusi o anumita boala sau activitate pot produce fluctuatii in temperatura zilnica a organismului, fluctuatii care sa nu aiba nimic de a face cu momentul ovulatiei. Pentru a fi folositoare este esential ca aceste citiri ale temperaturii sa fie facute in aceleasi conditii si la aceleasi momente ale diminetii.
Daca o saptamana ai avut o temperatura constanta si intr-o dimineata a coborat usor sub acest nivel, inseamna ca a inceput ovulatia. Aceasta coborare este urmata de o ridicare a atemperaturii cu jumatate de grad, temperatura care ramane pana la inceperea menstruatiei.

„Dumnezeu sa te tina in palma mainii Sale, iar ingerii sa te indrume mereu.”

Mergi la inceput

Fetelor,multumesc mult pt lamuriri.
Folosesc termometru digital,care indica bine,dar...daca eu nu o iau la aceeasi ora...tot degeaba.

Alexa,daca a fost in ziua 14 cred ca e nasol,pt ca noi amin ziua 13 si apoi cateva zile...deloc.Ce parere ai?Am vreo sansa?
Acum(de ieri) au inceput sa ma doara sanii si nu sunt decat in ziua 17.Eu ma rog ca macar daca nu sunt,cel putin sa-mi vina menstruatia la 28 zile (sa fiu si eu in rand cu lumea).

Flori

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Oana_B spune:

Pai e foarte bine daca in ziua 13. Inotatorii traiesc fo' 48 de ore in vagin si de aia e bine cu o zi inainte. Daca e chiar in ziua ovulatiei, este posibil ca ei sa nu mai prinda ousorul.

Oana_B

Mergi la inceput

Offff,Oana....mi-ai dat sperante!!
Eu credeam ca am ratat si luna asta.Bine...oricum nu ma mai agit pana nu stiu sigur ca e sau nu bebe acolo...Chestia e ca ma dor sanii si s-au si intarit,dar sigur pt ca o sa vina ruschii....

Multumesc mult
Flori

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rachel owen spune:

Iubito, si daca te dor,nu de la rushi, ci de la barza?
Succes! Si da-ne te roooooooooooog vestea cea buna!
Pupici

„Dumnezeu sa te tina in palma mainii Sale, iar ingerii sa te indrume mereu.”

Mergi la inceput

Rachel,de-ar da Domnul sa fie cum zici

Totusi,nu ar fi cam devreme?Ovulatie in ziua 14 si sa ma doara sanii incepand cu ziua 16?

Flori

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anis spune:

Flori..relax....de ce nu faci tu ecografii??
Cu temperatura..asa e..daca nu ti-o iei mereu la aceasi ora nu are relevanta.
Dar mai bine incercati si voi din 2 in 2 zile, incepand cu ziua a 9-a si nu ai cum sa ratati!

Pupici

AniS

Mergi la inceput