Alimentele romanesti sunt sanatoase?

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns gorjan spune:

Gestule asa ca informare pe aici telemeaua de oi(nu romaneasca dar bulgareasca sau si astia or fi cine stie cine) e $20.00/Kg iar Camemberul(de Olanga sau Franta) e $10.00-$12.00/Kg asa ca judeca singur.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Guestus spune:

Gorjean...eu zic sa taci din gura....daca se prind unii sau altii vin si cumpara toata Romania sau se muta aici. Nu inteleg ce cauti in Canada? Ai ajuns din greseala?
Si este Chivas Regal....royal ty este ala care da salariul in Canada.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Theodora spune:

Obezii care circula pe fiecare strada si la fiecare colt al AMERICII,ce mancare sanatoasa consuma???
Fast-food,sandwich,pizza,hot-dog pe strada...si lista poate continua!
Niciodata in viata mea nu voi manca mancare mai buna ca in ROMANIA!!!
Nicaieri rosia nu miroase asa cum miroase acasa la mama,cind o rup din gradina si carnea nu are gust mai bun decit la mama acasa,deci,implicit,IN ROMANIA!!!!!

SHAKE IT,SAKIS! YOU ARE THE BEST!!!

Theodora, Alexandros, Yannis

http://community.webshots.com/user/theodorapap

Mergi la inceput

Gestule daca bine imi aduc aminte eu ti-am spus ce caut in Canada dar pina acu desi mai multi te-au intrebat la diferite subiecte nu ne-ai spus nimic despre tine deci nu prea stim altceva decit ca esti genul "fitil bagam". Faptul ca nu sint foarte in tema cu numele vestitei bauturi iau tu esti expert nu cred ca iti da dreptul sa fi arogant . Esti departe de a fii bine informat iar daca traiesti din statistici esti chiar dezinformat complet . Daca vreu sa tac sau nu asta e treaba mea . Nu stiam ca numai unii au voie sa vorbeasca(scrie) sau asta e idealul tau de democratie tu sa dai din gura si altii doar sa te suporte.

Mergi la inceput

Nu te speria Gestule nu vine nimeni peste tine astia prefera sa petreaca pina si Craciunul sau Pastele cu chips & beer asa ca stai linistit.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns casandra spune:

Eu n-am intalnit prea multa lume pe aici dornica de Fast Food-uri. Cei mai multi dintre colegii mei isi aduc mancare gatita de acasa, pentru masa de pranz (avem cuptoare cu microunde, unde poti sa iti incalzesti mancarea), restul mananca la cantina, mancare normala proaspat gatita, sau isi aduc sandwich-uri de acasa. Vecinii si prietenii nostrii mananca acasa si gatesc. Asa ca nu stiu ce sa zic de chestia asta cu strainii care se inghesuie la Fast Food. Sunt si de-astia, dar cei mai multi au grija la ce mananca, ca peste tot, de altfel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

quote:
Originally posted by Ira
Cu poluarea sunt de acord, Romania nu are cu ce polua, ca nu mai avem industrie, asta recunosc, in afara de Bucuresti, in Ro cred ca e cel mai bun aer din lumea asta.

Ira, sigur ca ar fi frumos sa mai putem manca legume si fructe din gradina bunicilor, dar nu se mai intampla. nu cunosc agricultor intensiv care sa nu foloseasca anti-daunatori, fertilizatori etc, ne facem iluzii la faza asta. pamantul primeste ingrasaminte la sigur, altfel productia ar fi slaba si n-ar putea acoperi consumul national plus exportul.
in US, 60% din populatie are peste greutatea normala, dar exista programe guvernamentale de educatie a populatiei si o intreaga campanie privind alimentatia sanatoasa. ascultam zilele trecute la NPR (un post de radio public, deci neaservit politic) despre un experiment cu un tip care s-a hranit la McD exclusiv o luna intreaga. a pus 50 pounds pe el. cam asta ii asteapta si pe romanii care dau navala la McD cu copii cu tot de parca ar fi Mecca, plus la alte chioscuri si fast-fooduri cu shaorme, pizze, sandvisuri si alte nazbatii mult ingrasatoare ca sa zic asa. plus ca in alimentatia de baza romaneasca nu sunt fructele si legumele la loc de frunte (au si preturi prohibite), ci salamurile, toba, mezelurile etc. nebunia asta cu McD in america a inceput sa ia sfarsit pentru ca se vorbeste enorm despre efectele negative ale unei astfel de alimentatii. dealtfel, McD n-ar fi cautat innebunit piata de desfacere externa daca ar mai fi avut succes aici unde are localurile aproape goale. cand incepuse zapaceala cu fast-foodurile nu era nimeni sa spuna ca sunt daunatoare si ca ingrasa, dimpotriva, s-au potrivit-si au fost recomandate- cu stilul de viata alert la momentul respectiv si sunt legate mult de emanciparea femeii, refuzul ei de a sta in bucatarie, timpul alocat carierei etc.
cat despre poluare, nu uitati ca pamantul e rotund si se mai si invarteste :)))

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ira spune:

Sunt 100% convinsa ca mancarea din occident este mai proasta, dar asta doar in viziunea mea, de roman. Am prieteni italieni care au investitii aici, la mine in oras, si ei se duc o data la 2 saptamani acasa la ei, in Italia, sa manance "mancare adevarata", asa cum spun ei.

Mi-au adus si mie, de ex., masline impanate si prajite si multe alte specialitati de-ale lor, care nu mi-au placut in mod deosebit, ei considerandu-le exceptionale.

Mie, de ex, mi-a placut f mult mancarea frantuzeasca, bucataria lor fiind pe gustul meu, mai usoara, iar cea bulgareasca mi s-a parut, de departe, mult mai buna si decat a noastra.

Fiecare cu gusturile lui, si, ce este de subliniat, e ca si la noi, in Ro, la piata, au aparut ciresele cat merele, merele cat pepenii si pepenii cat roata carului, asa ca nu suntem departe de occident.

Mergi la inceput

Si nu vreau sa jignesc pe nimeni, dar sotul meu, bulgar, considera ca mancarea din Ro este de carton, exact asa cum spuneti voi de cea din occident. Sorry, dar asta e adevarul din punctul lui de vedere.

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by conchita

quote:
Originally posted by Ira
Cu poluarea sunt de acord, Romania nu are cu ce polua, ca nu mai avem industrie, asta recunosc, in afara de Bucuresti, in Ro cred ca e cel mai bun aer din lumea asta.

Ira, sigur ca ar fi frumos sa mai putem manca legume si fructe din gradina bunicilor, dar nu se mai intampla. nu cunosc agricultor intensiv care sa nu foloseasca anti-daunatori, fertilizatori etc, ne facem iluzii la faza asta. pamantul primeste ingrasaminte la sigur, altfel productia ar fi slaba si n-ar putea acoperi consumul national plus exportul.
in US, 60% din populatie are peste greutatea normala, dar exista programe guvernamentale de educatie a populatiei si o intreaga campanie privind alimentatia sanatoasa. ascultam zilele trecute la NPR (un post de radio public, deci neaservit politic) despre un experiment cu un tip care s-a hranit la McD exclusiv o luna intreaga. a pus 50 pounds pe el. cam asta ii asteapta si pe romanii care dau navala la McD cu copii cu tot de parca ar fi Mecca, plus la alte chioscuri si fast-fooduri cu shaorme, pizze, sandvisuri si alte nazbatii mult ingrasatoare ca sa zic asa. plus ca in alimentatia de baza romaneasca nu sunt fructele si legumele la loc de frunte (au si preturi prohibite), ci salamurile, toba, mezelurile etc. nebunia asta cu McD in america a inceput sa ia sfarsit pentru ca se vorbeste enorm despre efectele negative ale unei astfel de alimentatii. dealtfel, McD n-ar fi cautat innebunit piata de desfacere externa daca ar mai fi avut succes aici unde are localurile aproape goale. cand incepuse zapaceala cu fast-foodurile nu era nimeni sa spuna ca sunt daunatoare si ca ingrasa, dimpotriva, s-au potrivit-si au fost recomandate- cu stilul de viata alert la momentul respectiv si sunt legate mult de emanciparea femeii, refuzul ei de a sta in bucatarie, timpul alocat carierei etc.
cat despre poluare, nu uitati ca pamantul e rotund si se mai si invarteste :)))

Si sa nu uitam ca americanii considera in statisticile lor ca obezitatea se intalneste la cei care au 13 KG peste greutatea normala. Pai la un asemenea barem, si jumatate din romani ar fi obezi.

Mergi la inceput