Alimentele romanesti sunt sanatoase?

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Idora spune:

Guestus nu stiu sigur daca am mancat hering, dar am mancat mai multe feluri de conserve din borcan care se gasesc in toate magazinele lor si cu diferite mirodenii (care nu mi-au placut)si cu niste cartofi necuratati de coaja, doar spalati si fierti.Mie asta mi se pare o mancare foarte ciudata si usor de facut si nu ceva ca sa mananci traditional!!E adevarat ca nu pot sa inteleg nimic special din mancarea lor traditionala dar culmea e ca lor le plac mancarurile noastre traditionale (ciorba de perisoare, sarmale, salata de boeuf, fripura de miel, oua vopsite de Pasti, etc), nu paine cu untura ca asta nu-i traditional ci ceva normal la noi cum si la ei e normal sa manance paine dulce cu unt si salam (iar ceva neobisnuit pentru mine).Problema lor e ca le place sa manance ceva intradevar deosebit dar nu se incumeta sa faca, e prea greu si le ia prea mult din timpul lor pretios!!
Da, si cu imbatatul ai dreptate, la ei in asta consta toata distractia, cu toate ca in zilele lucratoare spun ca e rusine sa bei, dar nici o problema ca recupereaza ei in weekend si de sarbatori!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Guestus spune:

Pai eu nu-i tin partea lui Arlekin....dar nici nu sint innebunit sa aud mituri gen " pilotii romani sint unii dintre cei mai buni din lume...soferii din Bucuresti sint egali cu cei din F1...medicii din Ro sint cei mai buni...programatorii din Ro....vinul din Ro este cel mai bun...etc etc." Mituri care nu fac 2 bani si nu au nici o sustinere decit in inchipuirea unora. Trebuie sa vezi realitatea asa cum este.
Acum aud ca salariul mediu in Ro este mult mai mare de 120 euro....ca romanii traiesc mai mult ca japonezii....o sa apara in curind ca Tuica 2 prune este mai buna decit Chivas.
Din pacate cind nu ajungi la struguri sau ai frustrari spui multe sa-ti ridici moralul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dyana spune:

Ba ii tii partea !
La fel gandeste si Arlekin.
Sunteti frati?
Fiecare este asa cum se simte.
Daca tu crezi , ca roman , ca nu ai nimica bun, inseamna ca o fi adevarat, dar nu pentru ca esti roman...
Ai tu problemele tale. Daca ai defecte sau frustrari nu da vina pe toti romanii pentru asta. Asta e treaba ta.
Poate ca tuica 2 prune e mai buna decat Chivas. Tine de gust, nu-i asa? Ai ceva impotriva? Si daca ar fi mai buna, e chiar asa de rau??? Si sa stii ca avem si noi calitati, si daca asta te deprima pe tine... so what?
Hai PA!
Ai grija ce mananci ca e nasoool, daca esti in Ro.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns slakje spune:

Guestus draga stii tu ca era unu Cocosila care avea o vorba.Si ala tot roman era.
De-a nost.
Propun subiectul incheiat nu de alta dar mananci ce vrei tu.

Alina.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ira spune:

quote:
Originally posted by dyana

quote:
Originally posted by Guestus

Cit am trait eu in EU nu conteaza. La fel nu conteaza ce zice inaltul comisar de la Haga. Dar ce conteaza este statistica. Pina una alta Suedia are o medie de viata cu mult mai mare decit Ro. Deci preferi sa maninci hormoni prajiti in Suedia si sa prinzi 80 ani sau sa maninci natural in Ro si sa mori la 65. Ce zici de asta?

Si statistica asta cine o face?
Bunica mea are 71 de ani, bunicul are 75 de ani.
Parintii nu au probleme cu stomacul, si nici noi.
Stai:
Tata are o carie. :))
Di

Tata nu are nici o carie, dar e mort. La 50 de ani a murit. Cu toti dintii in gura. Ceeace voiam sa subliniez e ca nu cred ca starea dintilor are vreo relevanta in aceasta problema.

Off topic, sa stii ca am rezolvat cu dintii, mersi pt. info, stii tu care. Cu drag, Irina

Mergi la inceput

Si voiam sa subliniez ca toata viata lui a mancat numai sanatos, era cojan din Baragan, com. cocora jud Ialomita. Nu stia ce e ala E, dar a murit la 50 ani de comotie cerebrala, asa, tam nesam.

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by debby

Bunica mea are 78 ani, NICI O INJECTIE, nici o spitalizare, si ea cumpara ce se poate de la tara din comert, restul e din curte si gradina! Si stiti ce? Are niste falcute rosii

Poluarea e peste tot, dar la noi in Romania, eu cred ca e cel mai putin, ia vin-o sa vezi ce e aici. Mi se blocheaza sinusurile de atata poluare!

Nimeni nu e perfect ! Diana .

Cu poluarea sunt de acord, Romania nu are cu ce polua, ca nu mai avem industrie, asta recunosc, in afara de Bucuresti, in Ro cred ca e cel mai bun aer din lumea asta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns chatonel spune:

quote:
Initial creeata de Arlekyn

Toti cei pe care-i cunosc in RO au probleme gastrice, dentitionale, digestive incepind chiar cu pubertatea...

Cum va alegeti alimentele...?
Cititi ce scrie pe etichete, stiti ce inseamna...?
Pe multe produse nu scrie analiza continutului, cum va orientati...?

As dori sa se implice si cei stabiliti in strainatate...

Crede si nu cerceta!...

mi-ar place sa stiu cum iti alegi tu alimentele, in state nefiind legile asa stricte si hormonii, insecticidele si pesticidele stau la masa tuturor

Toulouse, la ville rose

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Guestus spune:

"Poate ca tuica 2 prune e mai buna decat Chivas. Tine de gust, nu-i asa? Ai ceva impotriva? Si daca ar fi mai buna, e chiar asa de rau??? Si sa stii ca avem si noi calitati, si daca asta te deprima pe tine... so what?"

Ai perfecta dreptate...tine exact de gustul omului. si camembert este mai slab decit telemeaua romaneasca....dar din motive oculte sau religioase doar camembert este vindut si cunoscut. Spune un singur produs romanesc care merge la export si este cunoscut in orice tara!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gorjan spune:

Gestule draga Chivas Royal nu e cel mai ieftin wisichi asa ca nu il mai compara cu 2 prune si daca nu stiai nu numai in Ardeal se minca(mai putin acuma) untura pe piine. Asta era pe vremea cind taranii nu isi prea permiteau sa manince carne si pt munceau fizic aveau nevoie de energie si pt ca erau mai destepti ca multi superdezvoltati nu mincau zahar cu lingura ci untura pe piine care pe linga energie ii mai ajuta si cu altceva. Daca preferi mincarea gen "Vest" as prefera sa facem schimb . Si sa stii ca se poate verifica imediat daca taranii pun prea multe ingraseminte chimice sau altele: legumele nu au gust , zici ca sint cauciuc . Cine e de meserie stie ca nu se poate pune prea mult ca obtii produse "made in Turcia" sau arzi planta.
Fetelor ( sper ca daca sint si baieti nu se supara ) m-ati facut sa mor de ris cu stilul vostru. Tovarasii astia gen Gestu si Arlekin sint dispusi sa faca orice concess sa intre in gratiile "Vestului" asta dezvolta(cica mai putin salbatic)
Astia de pe aici traiesc mai mult poate in medie dar ti-a spus cineva cum traiesc ei Gestule. O gramada dintre ei nu se por misca si urca si coboara scarile mai rau de cit orice mama mare( ma refer la oameni pina in 60 ani). Au la alergii girla si tot felul de boli de respiratie, stomac etc. Faptul ca au urgenta mai bine pusa la punct si nu mor cu una cu doua asta nu inseamna ca traiesc mai bine.
Probabil ca vor apare daac nu au aparut inca mari probleme de nutritie si in Romania pt ca sintem tare buni la copiat cei mai rau dar misto. O alta cauza ar fi datorata alimentatiei sarace(sint multi care nu isi permit sa se alimenteze cu ar trebuii) si nu pt ca ar minca ce nu trebuie.

Una peste alta as da bucuroasa mincarea de aici pe jumatate cantitate dar sa fie din Romania.

Mergi la inceput