ficatei super gustosi
Raspunsuri - Pagina 2
slakje spune:
KOKO13 daca e ficatzel de pui nu trebuie sa-l lasi in lapte ca e moale destul si dulce.
Doar il speli bine si daca nu e curatzat ai grije sa-l curetzi de splina.(e neagra).
Cel de porc il poti tine in jur de 2, 3 ore in lapte sa-l moi si sa scoti putin gustul de animal.
oana cretu spune:
Chiar ca suna bine! Mai usor, ca aveti multe gravidute pe aici care nu au de unde lua ficatei acum! Sper sa nu patesc ceva, ca va fac pe voi la tigaie si la cuptor apoi! Merci pentru retete! maine iau ficatei, e clar!
oana si bb din burtica (6 saptamani)
"Si maine mai este o zi..."
http://community.webshots.com/user/oanacretu..."
Milia spune:
Ficatei pane
Ficateii de pui se spala putin (nu se lasa in apa si nu se spala mult daca sunt curati, fiindca sunt foarte fragezi si isi pierd si gustul). Se inabusa in putin ulei, intr-un vas acoperit, doar in suc propriu (nu se mai adauga apa). Se opreste focul, se sareaza ficateii si se lasa sa se raceasca. Apoi se face o pasta din ou, faina si putina sare, ceva mai consistenta decat un aluat de clatite. Se inmoaie fiecare ficat in aceasta pasta, sa fie uns pe toate partile. Daca va place, se presara si cu susan. Se prajesc in ulei incins, se intorc pana se rumenesc peste tot.
In loc de pasta se pot da ficateii, ca si snitelele, prin faina, ou si pesmet (susan), tot dupa ce s-au inabusit putin inainte.
casandra spune:
In week-end-ul asta am facut si eu ficatei din aceea cu slaninuta, dar n-am avut slaninuta, ci am pus bacon. Au fost foarte buni. Noi i-am mancat cu mamaliguta.
simonaM spune:
quote:Gabi..asa fac si eu ficatei........ eu mai fac si piept de pui cu o bucatica de ciuperca si o feliuta de gogosar rosu invelit in fisiutze de bacone foarte bunadon't worry....be happy.mona78
Initial creeata de pakos2004
Iata o reteta:1/2 kg ficatei pui, preferabil sa arate bine, de marime medie300 g slanina afumata.Se taie slaninuta in felii super fine, se inveleste cate un ficatel de pui intr-o feliuta subtire, se prinde cu o scobitoare. Fiecare "bebelus" se asaza pe o tava, nu necesita sa puneti ulei sau altceva.. si in cuptor. Slaninuta se va topi, ramanand crocanta, iar ficatelul va fi foarte fraged, si bunut.Se servesc pe un platou ornat cu salata verde.Daca v-a placut, dati un semnGabi
slakje spune:
Doamne Dumnezeule pakos2004 ca am visat azi noapte ca mancam ficatzeii tai invelitzi in slaninutza.
.
Daca nu am slaninutza ce fac?Pot sa-i invelesc in sunculitza si sa pun putin ulei in tava?mi-e ca nu ies la fel....ahhhh slaninutza afumata.....
Condimente nu mai pui pe ei, stiu eu piper, sare???
Alina.
PS: VREAU!
pakos2004 spune:
slakje, ce sa spun? cu slaninuta afumata e optim...
Insa merge si niste kaiser daca o fi pe acolo.. adica ceva care sa aiba si grasime. cu ulei nu prea merge.. se imbiba ficateii si nu sunt buni.. iar sare sa nu pui. daca sunca respectiva e sarata,lasa asa, ca se intaresc ficateii. mai pui pe urma, dupa ce ii scoti din cuptor, dupa gust. alte condimente poti pune. insa.. tu stii, cand e slaninuta afumata adevarata, aia are si condimente, si se patrundeee cu ficateii si mmmm sunt sadica...