De ce e atat de rau forepsul?

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns elena_oona spune:

Am 2 prietene care au nascut cu ajutorul forcepsului.Bebelasii sunt o.k ,au avut si ei niste usoare vanatai pe capusor dar au trecut repede si copii sunt sanatosi, nu au patit nimic.
Cum au zis si fetele depinde de la caz la caz, si in primul rand de indemanarea medicului.
Iar daca o sa fie necesara aceasta procedura in cazul meu,as fii de acord ,am mare incredere in doctorul meu.Si as prefera sa aiba 2-3 vanatai decat sa se intample ceva mai grav.
pupici

Elena&baby girl(DPN 24oct.2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marox spune:

Fetelor, ma intreb daca miopia nu devine o scuza ca o viitoare mamica sa faca cezariana la cerere! Aici nu am auzit si nici nu am citit ca e indicata cezariana in cazul miopiei.

Eu am nascut natural, desi am miopie 5 si nici un doctor din citi am vazut (vreo 3) nu mi-a spus ca o nastere naturala ar fi contraindicata. De la nasterea lui Alex a trecut un an si miopia mea nu a evoluat.

In schimb, da, a fost folosit forcepsul pt ca bazinul era prea ingust si incepeam sa nu mai am forta la impins. Pe sotul meu l-au scos afara, eu eram cu ochii inchisi asa ca n-am stiut nimic. Copilul s-a nascut cu scor Apgar 10/10 si n-a avut nici cea mai mica urma.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cataghe spune:

Problemele cu forcepsul sunt doua:
-sa se respecte indicatiile pt aplicarea lui, adica diagnosticul sa fie corect cu indicatia de aplicatie de forceps corect pusa;
-medicul sa stie sa puna forceps.
Cum se pune forceps este descris in toate cartile de obstetrica, dar din pacate nu se poate invata numai din carti. Depinde foarte mult daca in institutia unde inveti obstetrica, ca si medic, se pune forceps sau nu. Daca se pune forceps si ai de la cine sa inveti, e ok, daca nu... e ceva mai greu!
Asa ca, in principiu, daca medicul se incumeta sa puna forceps si in institutia respectiva se pune forceps fara retineri, atunci inseamna ca au experienta si nu ar trebui sa fie probleme.
Numai bine,
Catalina.

This is the first day of the rest of my life!

Mergi la inceput