De ce e atat de rau forepsul?
Dragele mele,
eu nu sunt insarcinata, dar am o nelamurire: de ce sunt majoritatea mamicilor de aici ingrozite de ideea folosirii forcepsului la nastere?
e ca un cleste care trage copilul afara fara a-i forta capul sau coloana, nu?
si cu extractorul-vid cm e?
eu am miopie destul de mare si doctorita mea mi-a spus ca la polizu se foloseste in astfel de cazuri forcepsul pt a ajuta mama in timpul expulziei, ca alternativa preferabila cezarienei.
multumesc pt raspunsuri
Raspunsuri
craluca spune:
pe primul copil l-am nascut cu ajutorul forcepsului, caci nu vroia sa iasa! bebe a avut 2 vanatai pe capusr dar au trecut in 2 saptamani. Din cate stiu depinde de indemanarea medicului, sa nu ii faca rau lui bebe la cap.
Mama Raluca, baiat Alex si bebita mica Ioana
http://community.webshots.com/user/craluca100
Margot spune:
Si eu am venit pe lume cu ajutorul forcepsului, drept urmare am ramas cu o gaura in frunte de toata frumusetea.Ca sa nu se observe trebuie sa port breton toata viata.
Margot
dialu spune:
Daca ai avea posibilitatea sa vezi la tv. imagini cu bebei adusi pe lume cu asemenea scule te-ai ingrozi si tu. Pana nu am vazut, aveam si eu o parere tot asa neutra ca si tine. Din momentul respectiv mi-am dorit din tot sufletul sa fiu destul de puternica pentru a-mi feri bebele de un asemenea ajutor. Si am avut noroc!
In general, traumatismele (vanataile) provocate de forceps trec, dar vezi ca sunt si exceptii!
Numai bine!
Diana
Cristina_C spune:
Eu, slava Domnului, n-am avut parte de forceps nici la nasterea mea si nici cand am nascut eu dar am pur si simplu oroare de astfel de instrumente. Cand eram gravida am citit intr-o revista de aici un articol despre nasterea cu forceps sau cu vacuum extractor si interventiile respective erau prezentate intr-o lumina foarte favorabila, dar asta nu m-a convins si am ramas in continuare ingrozita de ele. Bineinteles ca-i posibil sa nu fie afectat copilul, dar exista si riscul unui traumatism mai mult sau mai putin grav, deci... Daca asta e "procedura" standard a spitalului eu m-as mai gandi daca vreau sa nasc naural ACOLO sau sa aleg cezariana.
Cristina
Banti spune:
Si pe fetita mea a scos-o cu forcepsul si a a fost ok, a avut o mica vinataie la capsor si in rest totul a fost bine. Cred ca depinde si de cit de indeminatic este doctorul, in al meu am avut incredere deplina pentru o astfel de manevra.
La o nastere nu poti sa fi 100% sigur ca totul va decurge perfect, asa ca trebuie sa iei in calcul si aceasta chestiune, insa trebuie sa discuti si cu doctorul inainte si sa ai incredere in el.
Ioana
pisi_ella spune:
Draga mea...mai bine cezariana!! Si eu am miopie si am facut cezariana. Nici o clipa nu m-am gandit la nasterea naturala, mai ales ca stiam ca in astfel de cazuri se apeleaza la forceps.
_Ella &
Emma
http://community.webshots.com/album/137335800njwMrx
http://www.emmaandreea.3x.ro
delsim spune:
In cazul tau (miopie ) cred ca ai indicatie clara de cezariana.
Despre forceps s-au creat multe prejudecati de-a lungul timpului.
Si asta din cauza lui Ceausescu:pe vremurile acelea doctorii erau obligati sa faca sub 3% cezariene si ca sa nu fie sanctionati trebuiau sa se incadreze in procent. Drept urmare,evitau cezarienele si incercau cu orice pret sa scoata copilul pe jos si apareau problemele, bineinteles ca erau urmari, dar nu era neaparat din vina forcepsului, ci din simplu fapt ca erau niste nasteri grele, complicate si pt. mama si pt. fat.
In ziua de azi si forcepsul are anumite indicatii de utilizare, se pune de exp. cand mama este epuizata si nu mai poate impinge. E drept ca poate fi traumatic, dar doar in conditiile in care nu este aplicat cum trebuie ! Deci, nu oricine se poate baga sa utilizeze asa ceva, doar cei cu experienta in manevrarea lui. Daca vei naste totusi pe jos, nu-ti fa griji , daca doctorita ta se pricepe, nu va fi nici o problema.
mihaelajulia spune:
Dupa 18 ore de travaliu, cand bbul impingea intre contractii, mi-a fost indiferent ca fac cezariana sau va iesi cu forcepsul. Au incercat vreo ora cu un fel de vacum, fara rezultate, nefiind destul de dilatata, dupa care l-au scos cu forcepsul. M-am ingrozit cand am vazut "instalatia", dar a fost extrem de simplu, usurator si bb-ul e in ordine. A avut ceva pete albastre pe frunte, care deja(dupa 5 zile) au disparut. Am stat in salon cu o mamicuta dupa cezariana, si nu puteam fii decat fericita ca nu am trecut pein asa ceva. Dupa 2 zile am fost acasa, pe cand ea, inca mai ramane in observatie, si are nevoie de ajutor.
Depinde (de la caz la caz) de fiecare persoana in parte, de medic, de noroc pana la coada, cum se termina totul...
Sa fiti iubiti
sorana spune:
Cat de mare este miopia ta? de cand nu ti s-au mai schimbat dioptriile? Si eu am miopie si am nascut natural fara probleme si fara forceps/vacuum, etc. Dr. imi spusese in timpul sarcinii ca nu e nici o problema cu miopia (am dioptrii 3 si tot 3 aveam si cu 7 ani in urma) si ca nu e nici o problema cu nasterea din cauza asta si asa a si fost.
Monica si Sorana
CataD spune:
Si eu am fost ingrozita de forceps si spre ghinionul meu doctorul a fost nevoit sa-l foloseasca, dupa 4 ore de impins copilul inca nu iesea, se blocase in canal, asa ca au scos-o cu forcepsul. A avut o pata mica pe fata care a trecut in cateva zile. Cred ca totul depinde de desteritatea doctorului (al meu se pare ca a avut desi eu l-am injurat ca nu a vrut sa-mi faca cezariana, pe aici cu greu le fac). Daca puiul intra in distress e mai bine sa-l scoata repede!
Catalina si Laura (12 ian 2004)