Vreau un copil, dar am nevoie de informatii

Vreau un copil, dar am nevoie de informatii | Autor: infofun

Link direct la acest mesaj

Buna tuturor, eu sunt Gabi,am 22 de ani si m-am hotarat sa intrerup anticonceptionalele si sa fac un bebe,de fapt vroiam mai de mult dar abia acum mi-am convins sotul.Am vazut multe fete aici cu tot felul de brobleme si fericite si nefericite, dar mai ales informate.Eu pana acum doua luni nu am avut nici un fel de probleme cu organele genitale.Acum trei ani mi s-a descoperit o rana pe uter.Acum doua luni am facut o cauterizare. Timp de o luna dupa, am urmat un tratament si mi s-a interzis contactul sexual,asa ca am intrerupt anticonceptionalele pentru luna respectiva.Acum dupa ultimul control doctorul a spus ca este totul OK.Am reluat contraceptia insa m-am hotarat ca din 15 mai sa incerc sa am un copil(pastilele le termin peste doua zile)
Intrebarile mele sunt multe insa am sa pun cateva din ele, poate o sa-mi raspunda cineva care se pricepe mai bine.
1-credeti ca o sa am probleme cu fertilitatea din cauza cauterizarii?
2-este vreo problema daca intrerup contraceptia si imediat apoi raman insarcinata-sau e vreo sansa sa raman?
3-Ce analize ar trebui sa fac inainte de conceptie, dar dupa?
4-Stie cineva cam cat mar costa ~ analizele de inainte de conceptie si daca sunt multe?
Va multumesc foarte mult!
Gabi-(infofun)

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns asi spune:

Bine ai venit dar sa ai o sedere cat mai scurta!
Ideal ar fi sa astepti trei luni pana la conceptie dar daca ramai intamplator nu e nici o problema.Fa dragoste pentru inceput nu analize.Rana de pe col dac e tratata nu poate intrfera cu fertilitatea.Multa bafta si o sa vezi ca va aparea repede un bebe!
ASI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns infofun spune:

Iti multumesc mult, Asi pentru raspuns si urare, si eu as vrea sa se intample cat mai repede.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns valentinag spune:

1 daca e tratata,rana de pe col nu are nimic cu infertilitatea
2 nu este nici o problema,dar este indicat totusi sa astepti 3 luni
3 inainte de conceptie ar fi bine sa-ti faca toxoplasmoza,clamydia
4 analizele sunt destule,dar le faci doar dupa ce incerci intre 6 luni si 1 an fara sa ramai gravida!
nici un doctor nu o sa te bage in seama daca te duci acum si ii spui k vrei sa faci analize k sa ramai gravida!o sa-ti faca un control,poate si 1 test 2, si o sa te trimita frumusel acasa,sa incerci!eventual te pune sa-ti iei temperatura!
Sfatul meu este sa nu incepi de pe acum sa te stresezi,ce cum fac,stai relaxata,fa dragoste cum vrei,cand vrei si daca in 6 luni nu se intimpla nimic,mai vorbim de analize si alte alea!
bafta!
valentina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Monica-Elena spune:

Bine ai venit .
Sfaturile Valentinei sunt la fix. Multa bafta!

Monica

Mergi la inceput

Ce inseamna Toxiplasmoza si clamydia?
Multumesc pt. sfaturi, sunteti niste dragute

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rachel owen spune:

Bine ai venit printre noi
Am sa-ti raspund si eu (povestindu-ti ce am facut eu), desi in mare ai primit raspunsurile.
Doctorii ginecologi spun ca ar trebui sa astepti 3 luni dupa intreruperea anticonceptionalelor. Daca totusi o femeie ramane, chiar si in timp ce lua pilule, asta nu e motiv de intrerupere de sarcina. Dar daca copilul va avea probleme, ai sa ai toata viata mustrari ca din cauza asta are (si daca nu e asa). E mai bine ca organismul sa faca o pauza si sa se dezintoxice de hormoni si ovulatia „norocoasa” sa fie de cea mai buna calitate. In plus s-a vehiculat si exista dovezi asupra faptului ca pilula poate afecta absorbtia anumitor vitamine si minerale.
Despre analizele si controalele de dinaintea conceptiei (despre asta intrebai la nr 4, nu?)
Daca vrei sa fi o mama responsabila, te duci la doctorul, care iti va face verificarea completa a antecedentelor tale medicale si obstretice, verifica daca ai avut boli ale copilariei ca varicela, boli cu transmitere sexuala si verifica imunitatea ta fata de rubeola. Alte probleme; ai tensiune arteriala ridicata, diabet, astm, epilepsie sau ai avut in familie un asemenea caz, deoarece anumite afectiuni impun o atentie marita in timpul sarcinii. Doctorul te va informa despre testele genetice (care din pacate nu se fac in toate orasele din tara), si trebuie sa ii spui daca folosesti vreun medicament in mod regulat (calmante, antitusive, etc). la verificarea obstretica se iau in considerare avorturile la cerere, avorturile spontane, aici te poate informa daca sunt probleme din cauza cauterizarii, in mod particulat la tine, pentru ca in general nu au de ce sa fie. Ai avut boli cu transmitere sexuala, precum herpes, chlamidia sau vreo boala venerica. Ai fost imunizata impotriva unor boli infectioase precum rubeola (pojarul german) sau pojarului.
Boli genetice (ai avut cazuri in istoria familiei: parinti, frati, surori, verisori primari): fibroza chistica, siclemia, talasemia, sau malformatii, boli congenitale ca sindromul down, sindromul turner, defecte congenitale de cord, gura de lup, sau buza de iepure. Nu vreau sa te sperii de nimic, toate astea te va intreba medicul, daca iti va face un control amanuntit. Testele genetice sau consilierea necesita ca ambii parinti sa isi completeze istoricul medical, eliminand riscul de a transmite o boala cu caracter genetic copilului.
De asemenea ai nevoie de un control stomatologic. Verifica-ti dantura inainte de a concepe.
Verifica-ti greutatea. Sa nu fii subponderala sau supraponderala. In perioada de concepere nu ai voie sa tii diete si regimuri de slabit. Renunta la alcool, tutun, cafea.
Eu incepand toate astea in toamna trecuta, am facut si vaccinul antigripal pentru protectie pe timplu iernii. Acum nu mai e cazul.
La controlul ginecologic banuiesc ca s-au controlat ovarele, trompele, eventual o spermograma a sotului. Dar astea pe mai tarziu, daca nu ramai insarcinata timp de 6 luni – 1 an, depinde cat esti dispusa sa astepti.
Deci, succes si prestatie placuta!
Sa ne dai in curand vesti bune!

„Dumnezeu sa te tina in palma mainii Sale, iar ingerii sa te indrume mereu.”

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eva alicia spune:

Gabi, dupa cum spunea si Valentina, este bine sa astepti putin (macar doua luni). Perioada asta o poti folosi facand analizele: toxoplasmoza, chlamydia, listeria, ureaplasma, mycoplasma si rubeola.
Oricum va trebui sa le faci dupa ce ramai insarcinata, si nu are nici un haz sa descoperi ceva nasol dupa...
A!, sa nu uit de Rh...
Iti recomand Institutul Cantacuzino.

Succes!

Eva

Mergi la inceput

Eu sunt din Galati si nu am cum sa ajung la acel institut. si inca o data ce este TOXOPLASMIA si ce mi-ati mai scris, ca nu stiu?
In ceea ce priveste antecedentele din familiee nu le stiu si nici nu am cum sa le aflu, caci eu am fost adoptata de o familie la varsta de 3ani, credeti ca pot descoperi acele boli de care mi-ati spus si altfel?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ardit spune:

in ceea ce priveste talasemia, este o anemie ereditara (se mosteneste de la unul sau ambii parinti) si este o boala genetica, care nu iti face mari probleme asa ca este mai greu de depistat (splina sau ficatul sunt un pic marite). Nu se depisteaza la analizele uzuale de singe asa ca poti sa traiesti toata viata si sa nu stii ca ai asa ceva. Totusi daca ambii parinti ai unui copil au talasemie (talasemie minora), copilul are sanse cam 30% sa aiba talasemie majora, care este mortala cind ajunge la maxim varsta de 5-7 ani (ca leucemia, si se poate face transplant de maduva). BRRR! Diagnosticul de talasemie se pune doar dupa o analiza care se cheama electroforeza singelui. Este bine sa o faci o data in viata, mai ales daca esti mai palida. Dar nu te impacienta, cazurile de talasemie sunt foarte rare in romania pentru ca este o boala mediteraneeana, o au mai mult cei care traiesc pe tarmul mediteranei. Doar daca ai vreun turc, arab, italian sau grec fanariot ca stramos.... ei bine...
Spor la treaba!

ardit

Mergi la inceput

Multumesc mult fetelor pentru incurajari!Sunteti toate niste dulci

Cel mai mare pacat este acela de a nu zambi, macar odata, in fiecare zi de viata!

Mergi la inceput