Mamici de Sept.-Oct. 2004 (14)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns marimar spune:

Corina , punem pariu ca saptamina asta o sa-l simti si tu?
Eu tocmai l-am simtit si cred ca l-am mai simtit si inainte dar nu eram asa de sigura, era doar ca o parere ( si eu doar sint la al 2-lea copil !!)daca simti si tu niste vinturi prin burtica, s-ar putea sa fie EL !

Felicitari pentru baietel !

20 sapt si

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristia spune:

Corina ma bucur tare ca l-ai vazut pe bebe jucaus si te-ai linistit!
Cristina (Blue77 ) bine ai revenit pe forum!
Mihaela (Roandre) gandeste-te la bebelusha ca sa te simti bine!Parca ziceai ca-ti schimbi medicul.Te-ai razgandit? Pe tine el te-a trimis la echo 3D?Medicul meu vad ca nu zice nimic de asa ceva (are echo normal in cabinet). Echo 3D e absolut necesara?
Va pup si va doresc sanatate!
Cristiana si bebe 20 saptamani si 2 zile

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Naty spune:

Buna fetele,
N-am mai scris de cateva zile, dar am citit tot ce ati scris voi.
Noi am fost in weekend la munte si, desi am facut plimbari luuuuungi,bebe a fost cuminte, nu m-a durut nimic, m-am simtit foarte bine.
Cred ca l-am simitit si eu pe , dar nu sunt foarte sigura ca era el. Am simitit ceva ca niste bule prin burtica.
ROANDRE, felicitari pentru printesa! Ai mai echilibrat listuta.
MEL si pe mine ma doare mijlocul de nu mai pot. Ma doare si in sus, spre coloana, dar mai putin. Chiar ma intreb daca sunt durerile normale de spate sau e ceva rau. Sau de la stat prea mult pe scaun la computer?
CORINA, bravo pentru bebe jucaus. Vezi ca-ti faceai griji degeaba?
NATURE, DOXI, nu va mai speriati de ampicilina. Eu la inceputul sarcinii am avut infectie urinara si trei doctori m-au asigurat ca ampicilina nu este absolut deloc nociva pentru bebe. E mult mai rau sa nu iei antibioticele.
Si eu sunt speriata, dar nu cu listeria, ci cu rubeola, dar iau cumintica antibioticele prescrise (sumamed).
CRISTINA, eu am facut analizele la Sanador si tot 4 milioane am dat. Unde mai pui ca acum trebuie sa si repet cele de rubeola!
Cristia, nici mie nu mi-a zis dr. sa fac eco 3D, dar eu maine ma duc la cealalta doctorita a mea pentru o eco normala si o s-o intreb daca e bine sa fac 3D.
Pupici,
Raluca DPN 8 oct.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blue77 spune:

Corina ce bine ca te-ai linistit eram sigura ca e bine bebe, dar in fine de ce ne-am mai face noi griji altfel?
Eu inca mai am dureri cateodata noaptea de coapse si fese , nu asa de des ca inainte dar mai sunt....
Mi-am luat costum de baie-parca intreba cineva pe forum- si mi la-m luat cu 2 numere mai mari decat purtam eu- aveam 42 inainte si mi-am luat 46- si e ok pt formele actuale -asa ca tot de la costume obisnuite trebuie luat ca nu exista speciale pt. burtici.
Ati inceput sa inspectati magazinele de bebeii? noi incet incet le luam la rand sa ne facem o idee de produse preturi si cam ce trebuie luat...la carucioare o sa fie dificil ca au atatea chestii ca eu una nu inteleg nimic din sistemele de strangere , cuplare si tot asa.

Cristina 22 sapt.UM

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mada spune:

Buna fetele!
Miha felicitari pentru fetita!
Fetele eu nu mai am contractii sau cel putin nu-mi dau seama, desi acum vreo luna le simteam, mi se strangea uterul.
Eu ma simt binisor, ma cam doare spatele si ma dor picioarele din ce in ce mai des, o sa ne fie cam naspa fetele pe caldurile alea cu burtici mari, dar trec ele repede.
Vineri ma duc si eu la eco morfologica abia astept.
Miha as suna si eu la cab ala de pe Grivita, asta unde ma duc eu nu cred ca e 3d, as fi vrut sa fac si una 3d.
Va pup

Mada,un om. Cu frica lui Dumnezeu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nature spune:

Neata dragelor,

Cristia, Naty, nu e obligatoriu sa faceti si eco 3D, dar daca puteti sa o faceti, e mai bine.La echo 3 D se vede bebe mult mai bine ( si la o scala mai mare), si se pot vedea eventuale probleme.In plus, stiu ca in saptamana 18-20 e bine sa se faca ecografia morfologica, in care doctorul se uita cu atentie la organele lui bebe,daca sunt ok dezvoltate,de ex. daca inimioara are 4 camere si daca exista toti peretii complet dezvoltati, daca exista toate valvele, etc....

Azi ma duc la controlul lunar, la dr.Badiu.Din pacate nu cred ca o sa fie nici o ecografie, de nici un fel.In plus, acum mi-am luat rezultatul la Listeria, facut la Cantacuzino, si e 1/640.Adica foarte rau.Exista risc foarte mare de avort spontan sau de oprire a sarcinii in evolutie.Nu va pot descrie ce simt acum.Mi-a fugit pamantul de sub picioare.

Patrice si Ilinca ( DPN 19 oct)

http://f2.pg.photos.yahoo.com/ph/nature474/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roandre spune:

Va salut burtici!

Eu astazi ma simt putin mai bine, dar mi-am luat o zi libera sa stau acasa. Bebelusa mea e tare activa si vad ca nu tine cont deloc de cum ma simt eu!

Nature, iubita o sa fie totul bine! Linisteste-te si ai incredere in doctor ca sigur te va ajuta sa treci si peste asta si vei avea o fetita sanatoasa peste cateva luni!

Cristia, este adevarat ca ziceam ca-mi schimb medicul dar n-am avut timp de asa ceva pana acum iar ultima oara cand am fost la medicul meu a fost mai ok (nu era asa grabit si am stat mai mult de vorba). Se pare ca mai conteaza si cat de aglomerat este atunci cand ma duc la control. Tocmai mi-a spus ca si sotia lui a nascut o fetita dupa Paste si am pus pe seama acestui fapt graba lui de la penultimul control. Ii mai acord o sansa!

Pe mine el m-a trimis sa fac eco 3D si a zis ca trebuie facuta in perioada 22-24 sapt. Mi-a recomandat acest doctor si mi-a dat nr lui de telefon.
Deci, fetele care au intrebat de nr de tel: 212.54.25; 212.84.35
Si daca vreti sa stiti mai multe va dau si situl unde gasiti cateva informatii in plus: http://www.bioterramed.ro

Pe site am gasit si un scurt articol pe care vi-l redau in continuare: "Ecografia obstetricala prenatala asociata consultatiilor prenatale si unor analize specifice (cum ar fi triplul test intre 15-17 saptamini de amenoree, amniocenteza, biopsia vilozitatilor coriale) depisteaza un mare numar de anomalii.
Ecografia este un examen noninvaziv care foloseste ultrasunetele , fara consecinte nefaste asupra fatului sau mamei. O ecografie este performanta atunci cand se foloseste un aparat de calitate, cu sonde de inalta rezolutie ( 3.5-5.2 MHz pentru obstetrica)- de exemplu ecograful Siemens Omnia Sonoline fabricat in 2002 si un operator experimentat si antrenat in cautarea semnelor ecografice de anomalii fetale.
Se recomanda pentru o sarcina fara factori de risc 3 ecografii obstetricale, prima intre 12-14 saptamini de amenoree care va stabili inceputul sarcinii si data probabila a nasterii, masoara translucenta nucala, Dopplerul venos Arantius si vizualizeza minimorfologia fetala, a doua intre 22-24 saptamini de amenoree cu vizualizarea structurilor craniene, a fetei, a toracelui, abdomenului si peretelui abdominal, stomac, vezica urinara, a membrelor, cu efectuarea masuratorilor specifice si stabilirii greutatii fetale, masurarea velocimetriei fetale, vizualizarea anexelor fetale, cordon ombilical , placenta si lichid amniotic. A treia ecografie se efectueaza intre 32-34 de saptamini, urmareste morfologia si biometria fetala, prezentatia acestuia. Orice ecografie de calitate trebuie sa mentioneze in protocol minimum aceste elemente.
Ecografiile se efectueaza la aceste termene bine stabilite, in functie de cronologia dezvoltarii fetale."

Mihaela, 23 ani si puiul mic de 20 saptamani si 3 zile
Dr Branescu, Polizu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blue77 spune:

Rondre bine ca ai zis tu , ca eu chiar ma pregateam sa va intreb.Mie mi-a zis doctorul sa fac ecografia intre saptamanile 20-24 de amenoree, si ma speriasem cand am vazut la Nature 18-20...eu tocmai la sfarsitul lui mai sunt programata.

Cristina 22 sapt.UM

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristina78 spune:

Buna burtici!
Roandre felicitari pt. mica printesa!Sper sa te simti mai bine si sa fi la fel de activa ca si bebelusa ta!
NatyMerci pt raspuns! Sper totusi sa nu dau atatia bani pentru ca totusi este o suma destul de mare.Fac totul ca sa stiu ca bb este ok dar daca o pot rezolva cu bani mai putini , de ce nu.
Adela Cabinetul asta unde este ,in cartierul Drumul Taberei???

Echo 3D mi-a spus doctorul meu ca o sa-l fac la 24 de saptamani dar unde anume nu stiu.
Apropos de sexul copilului si eu am o presimtire ca fac baiat Abia astept echo 3D sa vedem daca este asa cum simt eu.

Fetelor eu stau si ma minunez cand va aud vorbind de contractii de la varsta asta a sarcinii.Eu n-am avut asa ceva si sincer nici nu imi doresc , ca la cat sunt eu de panicoasa asta mi-ar lipsi.

Cristina(19 saptamani)&Cristina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vrabiuta spune:

salve burtici!
am vazut ca discutati despre eco 3d si morfologica - eu am facut eco morfologica in saptamana 19 de sarcina, a masurat dr iosup toate organele interne, sistemul osos, a estimat greutatea bebelushei. a fost o mare bucurie si usurare pentru amandoi sa vedem ca totul este in regula si ca se dezvolta normal.
nature - nu te speria din cauza titrului, o sa iei antibiotic si o sa fie totul ok. dar grija mare la lactate, apa neimbuteliata, legume sau fructe spalate in graba. ai grija de tine si tine-ne la curent.

noi suntem bine, azi am ascultat iarasi un pic de muzica si a inceput dansul in burtica... mare melomana printesa aseara am avut uterul intarit, fara motiv, dar am luat un no-spa si m-am intins in pat si a trecut.

va pupam,

marcela si alexandra din burtica - DPN 5 sept - dr. nayel cfr2

Mergi la inceput