Nasterea acasa
Raspunsuri - Pagina 3
ocebine spune:
Si sa nu uitam min ultimul rind ca pe vremuri se murea la nastere pe capete.
Si eu am doi copii si am nascut la spital. Am avut camera singura, dus, masaje, muzica relaxanta, sotul si mama au fost cu mine (sotul mai pe la usa la control si la expulzie-lesina la singe). Am nascut normal fara cezariana (18 ore si 12 ore).
Dar, am avut linistea sufletesca ca daca ceva nu este ok cu bb, ar avea toata dotarea necesara. Cit ar fii de moasa experimentata nu se compara cu un medic la timpul potrivit.
Daca optiunea iti apartine mi se pare un risc nenecesar.
Anamaria mama la Nick (6)& Alex (3)
http://mywebpage.netscape.com/Ocebine/Alex3.jpg
http://mywebpage.netscape.com/Ocebine/Nick3.jpg
Adela spune:
quote:
Originally posted by pulstar
Nu inseamna ca daca nu am copii am vorbit aiurea sau in necunostiinta de cauza, din contra.
De cele mai multe ori un lucru ne inteles sau prost inteles este clasat drept aberatie. Mai mult nu comentez.
Atunci poate imi explici.

- "Faptul de a naste acasa nu este nici mai primitiv nici mai riscant decat este intr-un spital".
Nu este mai riscant? Dar cum este??? Mai sigur? (ca eu asa deduc..)
- "Femeia nu este un robot care trebuie sa intruneasca anumiti parametri pentru a indeplini o anumita norma intr-un timp pre stabilit." - ce are asta cu nasterea???
-"Daca s-ar tine cont de aceste lucruri, ar fi mult mai putine complicati si interventii inutile in timpul travaliului." CARE lucruri?
-"Este trist ca din frica si necunoastere preferam sa cedam controlul prapriului nostru corp unor straini, fie ei si doctori, intr-un moment atat de important pentru o femeie cum este nasterea propriului ei copil. Este trist ca alegem ca altcineva sa "nasca" in locul nostru. " - cum adica? daca cineva ma ghideaza (cum sa imping, cum sa respir, ce sa fac ca nu mai pot de durere... in fine, nu stiu etapele unei nasteri naturale) inseamna ca "naste" in locul meu? Cred ca in momentele alea e foarte bun un sfat, o mana de ajutor. Tu ce parere ai? (insa nu stiu de ce ai adus asta in discutie ca argument pentru nasterea acasa! ca - in conditiile expuse mai sus- si acasa esti asistata de o moasa.)
Si apoi da! nastem intr-un spital fiindca sectia numita "Maternitate" poate fi si intr-un spital!
~~Adela&Julia
www.casa-romanilor.ch/teodora.htm" target="_blank">Salvati un ingeras.
pulstar spune:
Adela, nu am de gand sa ma argumentez in fata ta. Daca ai fi citit macar unul dintre link-urile pe care le-am postat, in special asta asta:
http://www.birthpsychology.com/messages/intro.html , probabil ai fi inteles cate ceva din cele scrise de mine, ai fi inteles ca vorbesc la obiect si nu aberez. Iar, - "Femeia nu este un robot care trebuie sa intruneasca anumiti parametri pentru a indeplini o anumita norma intr-un timp pre stabilit." - ce are asta cu nasterea??? este legat tot de nasterea in spital.
"... in fine, nu stiu etapele unei nasteri naturale", atunci de ce comentezi pe baza a ceea ce nu cunosti?
In sfarsit, nu inteleg de ce anume esti atat de revoltata. Sa inteleg ca cele care sustin ideea cezarianei la cerere din start, sunt mai putin aberante? Ma rog, fiecare intelege problema prin prisma experientei si informatiilor pe care le detine...
Insa mai sunt si femei care refuza sa fie tratate ca "vita la abator", de aceea nu agreaza ideea nasterii intr-un spital. Si, nu vreau sa generalizez insa de cele mai multe ori asta este tratamentul care ti-l ofera un spital.
Inca ceva, unii(unele) invata din experienta altora, alti nici din experienta lor.
Adela spune:
quote:
Originally posted by pulstar
Adela, nu am de gand sa ma argumentez in fata ta. Daca ai fi citit macar unul dintre link-urile pe care le-am postat, in special asta asta:
http://www.birthpsychology.com/messages/intro.html , probabil ai fi inteles cate ceva din cele scrise de mine, ai fi inteles ca vorbesc la obiect si nu aberez. Iar, - "Femeia nu este un robot care trebuie sa intruneasca anumiti parametri pentru a indeplini o anumita norma intr-un timp pre stabilit." - ce are asta cu nasterea??? este legat tot de nasterea in spital.
"... in fine, nu stiu etapele unei nasteri naturale", atunci de ce comentezi pe baza a ceea ce nu cunosti?
In sfarsit, nu inteleg de ce anume esti atat de revoltata. Sa inteleg ca cele care sustin ideea cezarianei la cerere din start, sunt mai putin aberante? Ma rog, fiecare intelege problema prin prisma experientei si informatiilor pe care le detine...
Insa mai sunt si femei care refuza sa fie tratate ca "vita la abator", de aceea nu agreaza ideea nasterii intr-un spital. Si, nu vreau sa generalizez insa de cele mai multe ori asta este tratamentul care ti-l ofera un spital.
Inca ceva, unii(unele) invata din experienta altora, alti nici din experienta lor.
Pai daca tu nu vrei sa-mi explici atunci CINE??? Ca doar tu ai postat!
Da` io tot nu inteleg cum adica
Btw... Nu sunt revoltata, incerc doar sa inteleg ce-ai vrut sa spui in acele aberatii.
In fine. Nu iti mai raspund fiindca vad ca se ingroasa gluma si jignesti gratuit aproape toate mamicile de pe site: "Insa mai sunt si femei care refuza sa fie tratate ca "vita la abator", de aceea nu agreaza ideea nasterii intr-un spital".
Eu iti doresc numai bine si dupa ce nasti un copil mai stam de vorba, oky?

~~Adela&Julia
www.casa-romanilor.ch/teodora.htm" target="_blank">Salvati un ingeras.
pulstar spune:
Draga Adela,
departe de mine gandul de a jicni pe cineva de pe acest forum. M-ai inteles gresit (dinnou se pare).
"vita la abator" nu s-a dorit a fi o jicnire la adresa celor care au nascut in spital, ci reprezinta doar o constatare a tratamentului si atitudinii(din partea personalului medical) pe care foarte multe dintre femei au inalnit-o ele insele atunci cand au nascut in spital. Deci nu o spun eu.
Si, btw nu stiu de ce simt ca eu as fi cea jicnita. Probabil e doar o iluzie optica...
"incerc doar sa inteleg ce-ai vrut sa spui in acele aberatii."
Nevermind...
Toate cele bune.
oLo spune:
Eu am nascut acasa, singura. Nici macar o asistenta medicala n-am avut langa mine ;). Doar sotzul era din cand in cand. Si ce fain a fost ;) mai vreau odata, la fel ;). Pe urma, dupa ce am nascut am plecat la spital. De fapt am fost luata pe sus, in scaunul cu torile si tarata-n ambulantza. Eu voiam sa ma duc pe jos la ambulantza. Dar nu m-au lasat.
Daca atzi rasfoi putzin pe situl asta... atzi stii despre ce vorbesc :)
Pupici, Mihaela
pulstar spune:
Felicitari oLo!!!!!
Deci totusi nu-s paranoica, aberanta si batuta-n creier. Mai gandesc si altii ca si mine.

_pulstar_
MJord spune:
Parerea mea: eu nu as naste acasa.
Si asta pt ca nu poti sti daca bb are nevoie de ingrijire speciala imediat sau nu. Oricite teste/ecografe ai face, nu poti fi 100% sigura ca bb e OK fara ingrijire speciala la nastere. Al meu a fost perfect sanatos, si s-a nascut cu 5 sapt mai devreme. A fost necesar sa mergem urgent la spital sa ma induca, exista riscul sa se infecteze (se rupsese apa).
Nastere usoara, oriunde iti alegi sa fie.
Gabriela &
Stefan
AC spune:
Super Olo... al doilea copil, nu? Sa creasca sanatoase si frumoase fetitzele. Si sa nasti tot asa usor si un al treilea bebe. Sa fie dupa inima ta.
Cinstit, ai fi nascut si primul bebe acasa? Dar daca nasterea primei fetitze ar fi fost cu cantec, ai fi vrut sa nasti al doilea acasa?
Si Pulstar... in calitatea mea de vita de abator care a nascut normal la spital... itzi multzumesc pentru nivelul elevat al discutziilor.
Daca ai ceva de zis, zi... raspunde la intrebari. Tu ai citit acele site-uri si tu stii cel mai bine ce vrei, nu?
Pt. mine, nasterea in sine a fost medicalizata pentru sunt purtator al unui streptococ. In plus mai erau si cateva riscuri medicale mai serioase, puiul venit mai devreme... etc.
Dar in plus eu am avut o hemoragie interna dupa nastere... la vreo ora am palit nitzel si s-a invartit lumea cu mine. Inca un minut si lasam o orfana de vreo ora.... Pana m-ar fi luat salvarea, pana-mi verificau grupa de sange... pana, pana.... nici nu stii cata dreptate aveai cu vita la abator...
Anne-Sarah
si mamica sa Andreea
pulstar spune:
Draga AC,
dupa cum am mai spus, nu am intentionat sa jicnesc pe nimeni, am vrut doar sa spun ca foarte multe femei care au nascut in spital s-au simtit tratate precum niste "vite la abator"(ele insele s-au exprimat astfel, nu eu). Ce sa mai spun, imi cer scuze pentru termenul poate prea plastic de exprimare...
Sanatate maxima la toti!