nu mai scapam de tuse..ajutor

nu mai scapam de tuse..ajutor | Autor: tedita

Link direct la acest mesaj

fetelor, am postat si acum trei saptamani si va ceream sfatul in legatura cu tusea asta nenorocita..nu mai stiu ce sa fac, fetita mea de 3 ani tuseste de patru saptamani, am indopat-o cu siropuri de tuse si ser fiziologic..am fost cu ea la trei medici diferiti, toti imi spun ca nu are nimic pulmonar si sa o las in pace ca o sa -i treaca; orl-istul mi-a zis ca are polipi( ea respira greu nopatea si sforaie) dar ca nu este ff urgent sa ii scoatem; niic un medic nu vrea sa imi faca radiografie....eu nu pot sa stau cu copilul asa asteptand sa treava de la sine....spuenti-mi voua vi s-a mai intamplat sa va tuseasca puiul asa mult?? aaa..nu a avut febra deloc si nici altceva in afara de tusea asta care poate sa nu apara 6-7 ore si duoa aia sa o apuce crizele...pupici

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns geut spune:

Ai incercat cu remedii homeopate? Te rog sa incerci, eu nu le-am mai dat antibiotice copiilor nu mai tin minte de cand. Si racesc mult mai putin decat inainte.
Exista, in primul rand, remediile de la Laboratoarele Boiron. Se gasesc in farmacii.
In al doilea rand sunt remediile pe care ti le poate prescrie un homeopat si in al treilea rand exista produse de gemoterapie (de la Plantextract), niste picaturi foarte bune la gust si care dau rezultate.
Acum 3 ani Mara a tusit mai mult de o luna. Ii trecea o zi-doua, apoi incepea din nou. Eram disperati. Asta pana cand am ajuns la o homeopata care m-a intrebat ce s-a intamplat inainte de a incepe copilul sa tuseasca. Ne-am amintit cu greu ca in perioada aceea am inceput serviciul, dupa ce statusem cu cea mica in concediu de maternitate. Deci asta a fost motivul emotional care a determinat tusea copilului. I-am dat Pulsatilla, la recomandarea medicului homeopat, si in 3 zile i-a trecut tusea. Nu exagerez!
Incearca sa n-o indopi cu medicamente.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dana_ spune:

Buna tedita,
nu m-am confruntat cu probleme de genu asta cu bebe. Poate sunt alte mamicute care stiu mai bine..
Cand aveam eu 4 anisori am facut scarlatina,dupa ce mi-a trecut am ramas cu un "tic" si tuseam mult la inceput apoi mai rar pe o perioada indelungata. Acum la 22 ani, cam de 2 ori pe an ma apuca acest "tic" si stiu ca este de la scarlatina (pe care am avut-o )in mod sigur.
Multa sanatate

Dana&bb Andy(1 an si 2 luni)
http://community.webshots.com/user/danaiakob

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dadi_t spune:

.Fetita cea mare de la 4 ani la 6 ani mi-a facut puseuri de tuse puternica care se sfarseau intotdeauna cu varsaturi. Nu isi facea efectul nici un antitusiv sau expectorant.Avea cand tuse uscata cand cu expectoratii de umplea lighenusul care il puneam la gura.Am fost cu ea si la orl-isti si la pneumopatologi.Cei din urma au pus diagnosticul de Bronsita asmatiforma cu fond alergic ,dar care nu s-a confirmat mai tarziu.
Sper sa te ajute remediul care ti-l recomand si care a facut minuni cu fetita mea:
-5 cepe potrivit de mari cu tot cu foi ,le tai mustatile si le speli putin.
-5 nuci cu tot cu coaja spalate si crapate un pic.
Le pui intr-un litru de apa la fiert pana scade apa la jumatate.Iti ramane cam o cana (250ml)de ceai pe care il dai caldut, inghititura cu inghititura cam intr-o jumatate de ora.

multa sanatate!

dady+anduta+bibi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns julia23 spune:

Eu stiu ca pt tuse este f buna si mierea de albine,citeva lingurite pe zi,sau in ceai,eu asa m-am vindecat de tuse in timpul sarcinii si cu ceai de ceapa si nuci cum ti-a scris si Dady.Poti incerca ca nu are ce sa-i faca rau.
Sanatate multa si pupici

Julia23
http://community.webshots.com/user/julia062003

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andruska spune:

Mie mi-a trecut cand eram insarcinata doar cu sirop STODAL - care i l-am dat si lui Andrei. A fost SUPER de bun..adica a trecut fff repede raceala!!

Multa sanatate,

Andra mamica lui Matei (6.02.2004) si Andrei (18.09.1999)

http://community.webshots.com/scripts/editPhotos.fcgi?action=viewall&albumID=140381411
Album Andrei:
http://www.desprecopii.com/forum/photo_album_view.asp?cname=Album+principal&mid=954&cid=448

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns katy spune:

Si eu sunt de acord cu "geut" in ce priveste remediile homeopate.Eu sunt in U.S si aici medicii nu prea sunt de acord cu ele.Cand fetita mea a avut probleme ma saturasem eu sa ii tot dau siropuri de tuse obisnuite si sa nu aiba nici un efect. Cautand prin magazine si altceva am gasit produsele de la Boiron.Sunt multumita de ele si de cate ori tuseste fetita mea imi spune sa ii dau sirop din ala cu miere.Eu i-am luat si niste picaturi de nas homeopate si au ajutat-o mult.

KAty

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns geut spune:

Doctorii nu sunt de acord decat cu ce au invatat ei. Fiecare cu meseria lui, dar eu am constatat ca remediile homeopatice sunt foarte bune, in special la copii, pentru ca un adult are mai multe probleme care trebuie tratate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns angi_gemeni spune:

Andreea mea a tusit 6 saptamani(si nu avea nici 2 ani). La fel, am indopat-o cu siropuri(RINATHIOL si PROSPAN), dr. pediatru mi-a zis ca nu are nimic pulmonar si ca s-o las in pace.
Timp de 6 saptamani, am fost ingrozita, nu stiam ce sa-i mai fac.
Dar, mai auzeam prin parc mamici care-mi spuneau ca si copilasilor au patit la fel.
Multa sanatate!

Angi&Andrei&Andreea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monaz. spune:

Buna,
Si noi ne confruntam cu aceasta tuse , o tine in serii de citeva saptamini si asta de vreo jumatate de an, de cind a intrat in colectivitate.Baietelul meu are tot 3 ani. Am incercat disperata sa o tot elimin, e expectoranta, grasa si enervanta. Dar pediatra noastra mi-a explicat de curind ce e cu tusea aceasta de fapt. E un reflex, asta stim cu totii. Cind este expectoranta insa, e bine sa fie, pt ca secretiile depuse in bronsii, in timp ce tusim se ridica la nivelul gitului si putem fie sa le eliminam, fie (mai ales asa fac copiii mici) sa le inghitim. Daca nu am tusi, secretiile ramin in bronsii si zona se infecteaza faorte tare si de aici bronsitele si alte complicatii. Asa ca mai usor cu stoparea ei , repet in cazul celei expectorante, dace e tuse seaca, e altceva, trebuie tratata, fiind iritanta si adu sa astfel spre forma de tuse grasa, productiva.
M-am documentat si singura si vreau sa va spun ca cel putin in Occident, medicii duc munci de lamurire sa nu se mai administreze deloc siropuri de tuse la copiii pina la 2 ani si la cei trecuti de 2 , numai in cazuri destul de grave si cu moderatie. Ceva homeopat e mult mai sigur si binevenit, spun ei. Daca atunci cind medicul asculta plaminii si tot ce e pe linga si nu gaseste nimic suspect, nu va ingrijorati degeaba. Amintiti-va in primul rind ca de fapt e un reflex, incerci sa indepartezi ceva localizat undeva in mod automat.
Si iar ma repet, am vorbit mult despre tusea productiva cu care ne-am tot confruntat noi, cea seaca, se leaga de obicei de boli ceva mai complicate si am citit pe fuga despre ea, dar puteti cauta pe net amanunte mai limpezi.

Numai bine,
Mona

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loryi1974 spune:

Cand avea 3 luni fetita mea a tusit o perioada destul de lunga:cam 4 saptamani,avea accese de tuse imineata si seara.N-a avut nimic pulmonar,i-am dat Ambroxol si Eurospal si nu se vedea vreo ameliorare.Intr-o zi m-am saturat sa ii dau siropuri ,am renuntat la ele .Tusea i-a trecut dupa un timp fara alte complicatii.Atata timp cat nu are nimic la plamani,nu trebuie sa te ingrijorezi atat de tare.SANATATE MULTA!

Mergi la inceput