Prima zi de "gadanitza"!!! - TRAGEDIE !!
Dragele mele, ieri a fost prima zi de gradinita a Andrei mele - 2 ani si 4 luni.
Este o gradinita foarte frumoasa, cu putini copii si cu educatoare foarte simpatice. Eu am pregatit-o dinainte, i-am spus ca ea va sta cu copiii si cu Mihaela, iar mama merge la serviciu si, cand se trezeste ea, eu vin repede, repede. Si toata dimineata mi-a repetat "mami, megi si tu a gadanita a mini, putin, si a fivici megi maine". Nu a plans absolut deloc cand am lasat-o, era chiar entuziasmata de copii, de jucarii, i-a dat flori "Mihaelei", adica educatoarei, a luat-o de mana si a plecat cu ea in clasa la jucarii. Au jucat popice si era fericita ca a dat cu mingea "tare, de mai mute oli", au desenat "un camion", a invatat sa se descalte si sa dezbrace singura (acasa nu a vrut sa o ajut deloc), au chiuvete si Wc micute si acum vrea si ea la Wc nostru acasa, deja a invatat "am doua manute" si "zece degetele", o gramada de chestiute, face mingiute de hartie si alte asemenea. A mancat si a dormit mai putin si a mai plans dupa mine "unde-i mama mea?", dar educatoarea mi-a spus ca este absolut normal. Intr-o familie in care parintii se ocupa de copil si sunt apropiati este normal sa se simta ca o ruptura si sa fie dureroasa despartirea, dar copilul se obisnuieste destul de repede - cam in 2 saptamani, spune ea. Trebuie sa spun ca si eu ieri am fost toata ziua emotionata si-mi venea sa plnag, desi ea s-a simtit bine, totusi. Cand am luat-o mi-a povestit ce frumos este, ca ii plac copii etc. Chiar, mai pe seara, mi-a spus "hai la copii, mama".
Astazi dimineata, in schimb, mi-a spus de mai multe ori ca nu "vlea a gadanitza", chiar s-a postat pe aleea si mi-a spus ca ea nu merge, sa ma duc eu, pa-pa. Cand a intrat s-a dus la copii cu educatoarea, dar cand am iesit pe usa gradinitei, am auzit-o stragand dupa mine "Mamaaaa". E greu sa-i stii atat de mici departe de tine, dar... Acum sau mai tarziu, cred ca va fi la fel de greu.
Pupici tuturor. Si succes la gradinita!!!
Alina si Andra !!!
Raspunsuri
tinatache spune:
de ce nu-ti asculti copilul?? mergi si tu a gadanitza si la fivici megi maine!:)) ce fetita mare si desteapta ai! sa-ti traiasca! si sa ne mai povestesti. abia astept sa o vad!
Cristina
gabrielat spune:
Ceea ce ai trait tu acum am trait si eu acum 3 ani. Ma simteam vinovata si trista ca trebuie sa ma despart de copilul meu. El a plans cam vreo 2 sapt dupa noi, dupa care a incetat. Acum vrea la gradinita tot timpul.
gabi
madadum spune:
si la noi a fost ieri prima zi de gradinita. desi la teorie stateam bine si stia ca la gradi sint copii multi si jucarii si alte cele, ieri cand am vrut s-i dau un pupi si sa plec, cu vocea tremuranda m-a rugat sa mai stau un pic. am mai stat juma de ora. pana la urma am plecat, iar in urma mea vuia gradinita de urletele ei. la pranz am vorbit cu educatoarea (la pranz si nu mai devreme pentru ca atunci mi-a raspuns, dupa cele... dupa nenumaratele mele apeluri). cica a plans mai putin de o ora (asta se pare ca este ok de vreme ce altii plang toata ziua!), nu a mancat nimic la micul dejun, a mancat portocala de la 11 si la pranz, citez, "a mancat de a rupt" si in plus singurica. i-am declarat educatoarei ca nu o cred! a mai plans putin la culcare insa in 10 minute a adormit. aseara a adus-o masina acasa si era super incantata. aseara ne-a povestit ca ea mai trebuie sa mearga un pic la gradinita ca la scoala sint copii mari. de dimineata insa am bagat-o in masina urland. insotitoarea de pe masina (care este si asistenta gradinitei) m-a sunat cand au ajuns si mi-a spus ca pana la urmatorul copil (care sta la vreo 2 strazi de noi) s-a linistit si a fost cuminte. mi-a mai spus insa ca dupa micul dejun a varsat. cica de la stres. ieri a avut un scaun mai moale, cica tot de la stres. voi ce parere aveti? sper ca pana la sfarsitul saptamanii sa fie ok!
mada si mara (2 ani si 10 luni)
ymellda spune:
Mada, eu tocmai vin de la gradinita unde este o jaaaaaallllllleeeee !!
A plans de dimineata, mai mult sau mai putin tot timpul si a stat agatata de o tanti de la bucatarie. La 12 m-am dus la ea, plangea si "hai acasa". Am reusit sa o linistesc si sa ii dau sa manance supica, ne-am mai jucat si am reusit s-o schimb in pijamale. Am stat cu ea sa adoarma, dar nu am reusit s-o fac sa doarma. Asa incat educatoarea a spus sa o las pe ea si eu sa plec, ca o linisteste ea. Cand plecam plangea de mi s-a rupt inima. Off, nici nu stiu ce sa mai fac, dar mi-ar fi asa de ciuda sa renunt !!!
Alina si Andra !!!
madadum spune:
Alina, eu nu fac greseala sa trec pe acolo in timpul zilei iar bunicilor am refuzat sa le dau adresa tocmai pentru a nu ceda. eu am spus ca dupa o luna trag linie. azi la pranz nu a mancat decat supa, la felul doi a inceput iar sa planga si a mancat desertul. a mai plans iar putin cand i-am bagat la culcare. s-o vad diseara cum se prezinta. de miine va merge si verisoara ei asa ca sper sa fie mai bine, cel putin va avea o figura cunoscuta. noi mergem la junior. voi la ce gradinita mergeti? ai lasat-o la program scurt sau lung?
madalina
GabrielaG spune:
Dupa ce am citit primul post voiam sa te felicit si sa o laud pe Andra, acum dupa celelalte, nu stiu ce sa mai spun. E micuta zic eu si e mult pt ea sa fie deodata la program prelungit.
Oricum mult succes in orice ai alege. Pupici Andrei,
Gabriela si baietii
gabrielat spune:
Alina, dar de ce treci pe la gradinita in timpul zilei? Eu cred ca ar trebui sa o duci dimineata si sa o iei la sfarsitul programului. Cred ca daca treci pe acolo in timpul programului o bulversezi mai tare.
O sa se obisnuiasca pana la urma. Nu plange numai ea, mai sunt si alti copii care reactioneaza asa.
Imi aduc aminte ca in prima saptamana cand mi-am dus baiatul la gradi, plangea dupa mine de mama focului si eu ma intorceam si mai statea vreo ora pe acolo. Dar mai rau faceam ca nu se linistea cand plecam, plangea si mai tare.
Mult succes!
gabi
ymellda spune:
Dragele mele, va anunt cu regret ca AM RENUNTAT LA GRADINITA pentru moment.
Plangea toata ziua, nu participa la nici o activitate, statea toata ziua cu o doamna de la bucatarie, pe scaunel la bucatarie. Oricum, nici nu am fost prea incurajata sa o las mai multe zile, dar...
In schimb, sta acasa cu tanti a ei si merge o jumatate de ora, o ora cu tanti la gradinita de langa bloc, o gradinita pana la 12. Tanti o cunoaste pe educatoare (a fost si educatoarea copiilor ei) si ii permite sa mearga sa se obisnuiasca Andra cu copiii si cu educatoarea. Asa incat, din toamna, cand va avea aproape 3 ani, va merge la gradinita de langa bloc, nu cu foarte multe pretentii, dar... acolo se va adapta. Oricum, acum nu plange si e foarte fericita ca merge si prietenul ei, George, un baietel din bloc care are acusi 3 ani.
Nu stiu daca am procedat corect sau nu, dar mi-a fost frica sa nu o traumatizez cumva si sa am probleme mai mari cu ea.
Alina si Andra !!!
MariaM spune:
Off..Doamne cand ma gandesc ca o sa incepem si noi in septembrie...imi vine sa urlu...dar nu de of-ul ca il dau la gradi...cat de stresul ca nu stiu cum se acomodeaza...
Mai ales..ca este fff atasat de mine...
Dar o sa vedem...
Va pup...
Maria&Vladut
tinatache spune:
Alina, tu iti cunosti cel mai bine copilul, daca asa ai crezut ca e mai bine inseamna ca asa e. Aici se calculeaza inca de la inceput 2 sapt. de acomodare , cand copilul sta mai putin ore la gradi. Poate ca a si fost cam brusc asa la progr. lung dintr-o data. Daca se poate e bine ca merge sa vada cum e. Mult succes si te asteptam cu episodul II. Pupici!
Cristina