Viata in Germania (8)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ariadna spune:

Cristina, vrei cumva sa incepi sa-ti faci paine in casa?Eu in afara de mancarea de baza nu gatesc altceva (a se citi "prajituri"). Foarte rar cand fac o clatita. In rest supermarketurile sa traiasca, iar cum la noi in casa se mananca paine destul de multa ce ar insemna sa stau zilnic sa mai am si grija facutului de paine!? Dar pentru cine are rabdare si timp jos palaria

ariadna

Mergi la inceput

Si tot pentru tinatache:
BAFTA BAFTA BAFTA
pentru maine la examen (parca maine era, sper sa nu gresesc)
Sa ne spui dupa cum a fost

ariadna

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tinatache spune:

ia uite mai ce memorie ai:))) Da, maine am, sper sa fie bine! mersi!

As face painica, ca ne place sa fie calda. Cica nu dureaza mai mult de 5 min pregatitul masinii si face paine pana la 1,250 kg. Eu zic ca una de 1 kg e suficienta. As face eu ca sa am tot timpul proaspata, se mai intampla sa raman fara si cand ma uit cate maini si cate picioare sunt de imbracat imi trece de paine. Vine un Brotbackautomat la Aldi cu 30 eur si ma gandeam ca merita sa incerc, la banii astia. Dar daca cineva mi-ar fi recomandat alta firma ... nu tin neaparat sa iau ce-i mai ieftin.

haideti sa ma laud: va amintiti ca ziceam de dintisorul Andrei? ne spalam acuma de 2 ori pe zi si zdravan (cu urlete dar merge) si au inceput sa dispara petele. iupiiii!!! Ieri i-am luat o periuta electrica cu dl. Hase si e tare incantata azi chiar am reusit sa ne spalam pe dinti fara sa trezim vecinii, numai pe Patrick:)

Si pt ca tot am mintea odihnita, mi-a mai trecut o idee prin el: ce-ar fi sa fac eu groapa cu nisip la copii in balcon? ca acusi il pun in fund di pe junior si mai stau acolo. Si asa locul de joaca e la ctiva metri de balcon, numai ce pe pamant Asta nu inseamna ca nu mai ies cu ei afara dar sa mai imi fac si eu treaba. ma rog, ati inteles voi. Mai are cineva idei ca mine?

Cristina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns babirusa spune:

Bine ai venit Caludi@. Se pare ca ne inmultim, dar ce facem cu ploaia...
16 sapt.

Mergi la inceput

Pentru ca s-a mai discutat subiectul cu imobiliarele as mai avea ceva de adaugat:
1. cei care stau cu chirie stau de obicei in apartamentele unor persoane particulare, deci acelea au cel putin ca proprietate un apartament;
2. am citi pe situl www.expres.ro din data de astazi, 05.05.2004, referitor la afacrile imobiliare cum ca Olanda si Germania se afla pe primul loc in Europa cu cca 2000 miliarde euro pe an.
Concluzia mea este nu este nici iesit din comun si nici anormal sa vrei sa ai o casa a ta proprie si personala. Sa nu mai vorbim de case de vacanta etc etc etc...

ariadna

Mergi la inceput

Pentru tinatache:
si eu ma gandisem la faza asta da' mi-a trecut repede fiindca partea cea mai interesant ar fi ca nisipul numai in sandkasten nu ramane si atunci ce faci? Cand ai curte e cu totul altceva, fie ea si o curte de 30 mpatrati, da' cand ai balcon e mai complicat. Acum depinde si cat e de mare balconul

ariadna

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blancas spune:

Buna fetelor! Voiam sa va intreb ceva legat de mutat in alt apartament.Pentru actualul Wohnung din care ne vom muta in curand cine trebuie sa caute chirias(Nachmieter)? Propietarul sau chiriasii?Pentru ca pe noi ne-a rugat sa cautam noi,el nu locuieste in Berlin(zice puneti si voi anunturi prin oras si pe net).Dar noi avem de gand sa punem si pe net si in ziare,dar chiar si cele de pe net costa bani,care nu mi se pare normal sa ii platim noi.(deci trebuie sa ingrosam obrazul si sa ii zicem ca el trebuie sa plateasca anunturile,nu?)

A, si inca o intrebare legat de mutat; propietara noului apartament ne-a zis ca sa ne facem daca vrem nu stiu ce asigurare care cica ar fi 50euro pe an (de ex daca ai probleme cu masina de spalat,cada si curge apa la vecini se ocupa asigurarea asta).Intrebarea este,puteti sa recomandati ceva in acest sens,convenabil?Si iar ,nu ar trebui sa plateasca ea asigurarea asta?
Va multumesc anticipat pentru raspunsuri.Bianca

Mergi la inceput

Din cate stiu eu chiriasii au obligatia sa caute nachmietari numai daca pleaca mai devreme sa le expire contractul (in cazul in care acesta e cu termen). Daca s-a facut contract pe termen nelimitat atunci chiriasii trebuie sa anunte cu trei luni inainte de plecare (sau cat este prevazut in contract) dar nu cred ca mai au obligatia sa caute nachmietari.
Cat priveste intrebarea 2 cred ca se refera la "asigurarea de prostii" cum s-ar traduce aceasta Privat Haftpflichtversicherung care se poate face la orice casa de asigurari. Aceasta te asigura pe tine ca in caz ca faci vreo prostie (tu sau copilul) cum ar fi inundatul vecinilor, casa suporta plata daunelor in locul tau.

ariadna

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns papadie spune:

Si eu sunt la capitolul case si m-am lovit de nesimtirea crancena a maklerilor. Nu zic ca m-a sunat unul singur dupa cum a promis:( Dar am gasit un apartament fff fain...parter, 105², terasa mare, brazi (620 warm)...si linga serviciul sotului la 14 minute. Sun cer un termin ala cica "te sun sa-ti spun daca maine la 12.30 sau dupa 18" nici pina in ziua de azi nu m-a sunat si "ieri" a trecut de doua zile :-((
In fine, zic sa nu ma impiedic de-un makler, ingros obrazul si-i zic sotului sa sune si seful lui inca o data. (Aaaaaaaa mie maklerul imi stia telefonul si nu-mi mai raspundea) Suna herr dr si ce afla ca proprietarii nu stau in oras si-l va resuna maklerul sa-i spuna daca poate vedea apartamentul in w-e...Sunt dezamagita! Ce comportament de 2 bani... (PROBLEM: noi aici avem contract nelimitat dr intre timp au aparut pb: avem doar 2 camere si vine bebe...dar pb e ca fiul gazdei a preluat contractul si vrea sa ne puan sa platim separat energia pt ca i-am spus ca punem aer conditionat. asta vara am avut nopti cu 35 de grade in casa...si vine bebe. si ar fi si pentru peretii lui ca de 2 saptamini a aparut mucegai!!!!-de fapt asta ma face sa plec- si au venit sa repare. adika au pus schelele si atit. nu au facut nimik de 2 saptamini. eu nu pot dormi cu mucegaiul in camera asta e clar...pot sa-l anunt ca plec doar cu o luna-doua inainte?! in contract nu mai tin minte daca scrie sa-l anunt cu x luni inainte ca a omis sa-mi trimita o copie)

In fine acum problema numarul 2. M-am dilit fetelor! M-a prins nenorocitul de microb cu e-bayul. Cine ma initiaza si pe mine? Cum fac sa licitez ma inscriu si??? Si de ce multe obiecte sunt 1 euro??? chiar pleaca de la un euro sau e vreum simbol mason

noa acu ca m-am descarcat va pup pe frunti****

"În afara de constiinta totul e bestialitate" (Camil Petrescu)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blancas spune:

Mai Papadie,

Nu le am eu in ale asta cu contactele de inchirieri,dar uite incerc si eu sa ma luminez,sa imi aflu drepturile.(tocmai citeam pe www.berlinermorgenpost.de sau pe immobilienscout24.de despre drepturile chiriasului.) Cum sa nu ai copie de contract?e obligatoriu sa ai.La noi Kündigungsfrist a fost de 3 luni si cam asa este in general.Vezi ca pe paginile astea scrie si despre faza cu mucegaiul,ce sa faci in acest caz.Multa bafta.
Bianca

Mergi la inceput