Mamici de ianuarie-februarie 2005
Raspunsuri - Pagina 13
corail spune:
Buna dimineata gravidutelor!
am tot citit ca voi aveti crampe. Eu am crampe, in schimb , am dureri de spate. E adevarat ca lucrez mult la calculator si stau mult pe scaun. Oare asta sa fie motivul pt durerile mele de spate?
Crinuta o sa ma uit azi acasa pe cutia de ceai sa vad denumirea in latina a ceaiului de cretisoare si iti scriu maine!
corail
crinuta spune:
Merci Corail.
Patricia nu inteleg de ce nu poti afla rezultatul telefonic.
Diana, ce vesti ai?
pupici
Crinuta
ingerasu spune:
Fetele cred ca o sa inmultim randurile. Am intrat pe forumul aspirantelor si am vazut ca si Lali este. Daca puteti voi sa-i explicati cum este cu crampele astea ca saracuta "se plange" ca i-a iesit testul pozitiv dar are crampe. Eu oricum am invitat-o sa ni se alature.
Oana vad ca incepi cu alte simptome. Mie una iar au inceput sa ma doara sanii. Seara vad ca ma lasa dar ziua, la birou ma iau. Oricum acum experimentez durerile de cap. Oare sunt normale?
5+ saptamani
ingerasu cu ingerasul mic din burtica
PatriciaArdeleanu spune:
Crinuta, nu mi le da prin telefon, cel putin la medicover. Insa imi spun cind sint gata sa le ridic, personal sau altcineva, cu factura la mina. O sa sun in jur de ora 1, si daca sint gata o sa dea sotul meu o fuga ca e aproape de servici si imi va comunica. Am emotii, daca este negativ?
Crampele sint foarte slabe acum, am avut citeva intepaturi mai ascutite linga buric, o fi bine? iar chestia rozalie nu mai este.
Patricia
crinuta spune:
Si eu am vazut ca Lali este insarcinata si i-am trimis PM sa ni se alature. De asemenea i-am explicat ca este normals a aiba crampe, si le va avea cel putin o saptamana de acum incolo.
Patricia, fi optimista.
Ingerasu, sanii mi se maresc in fiecare zi, sunt tari, de durut dor dar nu tot timpul.
Ma gandesc ca intram in saptamana a 6-a si se spune ca atunci incep greturile. Sunt curioasa cum va fi la noi.
pupici
Crinuta si ingerasul din burtica
ingerasu spune:
Eu noroc cu sotul ca el a vazut mai bine ca au inceput sa se umfle ca intepaturile si tensiunea le simt de nu mai pot. Cred ca in curand o sa renunt la sutien ca ma deranjeaza.
In schimb parca-s ametita tot timpul.
In rest, am inceput sa beau lapte in fiecare zi desi nu ma omor dupa el. O ajunge daca beau 300 ml + 1 iaurt zilnic? Ca mai mult nu pot.
Crinuta tu stii cam cand se poate face prima echo? Eu sunt programata joia viitoare si ma gandesc ca oare o fi prea devreme? Dar ard de nerabdare sa-mi vad ingerasul mic.
5+ saptamani
crinuta spune:
Ingerasu, laptele cum il bei, il fierbi? Mie nu imi place lapte de nici un fel, in schimb iaurt da.
Oricum mi-am propus sa mananc miere, se pare ca este foarte buna in sarcina.
La eco ma duc marti, asa m-a chemat dr. Voi avea 6 sapt si cateva zile. Iti dai seama ca numar zilele. Am emotii mari.
De vazut ar trebui sa se vada sacul, si inimioara, sper sa nu ma insel.
Banuiesc ca numai atunci ne linistim cand il vedem cu ochii nostri.
Eu spun ca nu e prea devreme, e ok. Dr te-a programat asa, sau este ideea ta?
pupici
Crinuta si bb din burtica
ingerasu spune:
Crinuta laptele il beau normal, adica caldut, de fiert nu il mai fierb pt ca beau Dorna care este deja pasteurizat. Daca beau lapte de vaca direct de la "sursa" atunci il fierb pt ca nu pot sa stiu cum este si am inteles ca prin fierbere dispar toti microbii. Atentie insa cu lactatele nepasteurizate ca pot provoca listeria si nu avem nevoie de ea acum in sarcina. Oricum si eu sunt innebunita dupa iaurt mai ales cel de fructe asa ca mananc in fiecare zi cel putin un iaurt.
De miere am si uitat dar bine ca mi-ai adus aminte. Oricum eu dulciuri am renuntat sa mai manac de vreo luna asa ca o sa-mi iau dulcele din miere.
Si eu abia astept sa merg la echo sa-mi vad puiul. Programarea mi-am facut-o eu ca oricum mai inainte de 13 mai nu avea liber doctorul. Plus de asta atunci o sa am 49 zile, deci 7 saptamani, si stiu ca atunci vezi sacul gestational (~19 mm), puiul (~9.5 mm) si se disting si bataile inimioarei.
Da cu fetele celelalte, mai ales Oana, ce o fi cu ele de sunt asa linistite la scris.
5+ saptamani
oana cretu spune:
Hai, fetelor ca am coborat pana in piata sa iau salata, cartofi...si am carat iar. De parca nu puteam sa ma duc de doua ori ca este la 200 m de mine piata... Tremur ca o nebuna, dar sper sa nu se fi intamplat nimic rau. Ma credeti ca eu cumpar si uit ca nu am voie sa car?
Au inceput ametelile, vad, dar sper ca greturile sa stea acolo unde sunt.
Si mie imi cresc sanii din zi in zi, si vad ca nu sunt singura care am renuntat la sutien...Pe bune, nu il mai suport!
Laptele nici mie nu imi place, dar mi l-a dat in regim, ca si iaurturi, branza...plus calciu in plus. Mama a avut probleme mari caci ducea lipsa de calciu in organism cand era insarcinata cu mine, si au tinut-o o luna in spital sub perfuzii, si restul 8 la pat acasa. Si eu de bebelus nu am asimilat calciu aproape deloc, am avut toata viata pierderi cu crize, si caderi de calciu, ca mi se facea rau si trebuia sa ma duc la urgenta sa imi bage in sange cu perfuzii ca sa imi revin...Si adevarul ca nici nu imi plac lactatele, nici calciul sa-l iau, e oribil la gust, dar acum voi face un mare efort pentru bebe. Nu vreau sa va speri, caci poate voi aveti calciu in corp, dar este bine sa mancati lactate multe. La mine asta este o mare problema, de fapt va fi mai incolo un pic, cand bebeul imi va lua calciul care il asimilez, caci risc sa fac crize, sa cad si mi se opreste respiratia, devin inconstienta...E foarte neplacut si foarte periculos in acelasi timp! Din aceasta cauza trebuie sa mananc multe lactate (mult lapte mai ales) si sa iau si pe langa calciu.
Va pup! Pregatesc si eu masa si mai vorbim mai incolo!
Ma bucur ca avem o noua mamica care ni se alatura!
Ai sunat, Patricia la medicover?
oana si bb din burtica
"Si maine mai este o zi..."
http://community.webshots.com/user/oanacretu..."
ingerasu spune:
Oana, chiar o intrebam pe Crinuta unde ai disparut.
In sarcina trebuie sa ai mare grija de tine cu calciul, se spune ca bb este ca o sugativa, adica suge tot ceea ce are el nevoie si risti sa ramai tu fara. Asa ca trebuie sa bagam la greu lactate. Dintr-o revista mai veche mami raspundea acolo un medic ca cel mai mare aport de calciu l-ar avea cascavalul .Asa ca dati-i bataie si mancati mult cascaval.
Patricia ai sunat? Te-ai linistit?
5+ saptamani