Dimensiuni folicul si endometru la ovulatie
Raspunsuri - Pagina 2
Shobo spune:
Alina,
intr-0adevar, in decembrie am fost la prima eco si dr. de atunci nu mi-a zis nimic de ovare micro polichistice. vazuse totusi 1 folicul pe OS. apoi in aprilie (21 apr) am fost la alta eco si dr. Cezara Bucur mi-a zis ca am OvareMP. apoi in 29 apr. am fost la alta eco la dr. Moisa si el mi-a zis tot OvareMP si acum am realizat ca foliculul de 18mm de atunci era deja matur ca a 2-a zi se pare ca s-a si spart ca am avut toate semnele ovulatiei. eu se pare ca ovulez luna de luna fara pb. de 9 luni incoace de cind imi iau temp. insa greseala mea a fost ca m-am luat NUMAi dupa temp. si ea crestea pre greu, la 2-3 zile dupa ovulatie, cind era prea tirziu. asa ca tre sa nu mai astept cresterea temp.
si se pare mai aveam si pe OS ceva foliculi si unul tot destul de marit era.
ce tare ar fi sa am ovulatie dubla cind voi incerca lunile urmatoare, caci asa am citit ca ies gemenii!
ce n-am inteles este cum e cu corpul ga;ben? el se scurge si da acea mucoasa alb-galbuie mai groasa si voscoasa care apare imediat dupa ovulatie, cam la 1 zi?
aaa, si inca ceva Alina, eco 3D e tot una cu eco Doppler? adica acolo se vede diferenta intre folicul si chist????
cam cit costa si pe unde se face acest tip de eco?
merci mult
Gabela spune:
Try, sper sa citesti mesajul meu si sa ma ajuti caci nu inteleg ceva. Cand folosesc kitul de ovulatie, cand apare acel surge, este "LH surge" sau "estrogen surge"?
"Estrogen is at its peak one to two days prior to ovulation. This estrogen surge signals the release of LH (Luteinizing Hormone) which is what is measured by ovulation predictor kits (OPKs). The LH surge is necessary for ovulation to occur." - deci daca testul indica surge, automat inseamna ca se elibereaza LH si ca foliculul e spart datorita LH-ului, ori exista posibilitatea, chiar daca e surge, LH-ul sa nu aiba valori normale, deci foliculul sa nu se sparga si in concluzie sa nu existe ovulatie? Sau obligatoriu LH surge inseamna ca LH are valori normale si deci sparge foliculul si are loc ovulatia?
Ingrijorarea mea este ca doctorul mi-a facut inseminare numai in baza faptului ca aveam surge, fara monitorizare la eco sau Pregnyl, asa ca nu pot fi sigura ca am ovulat... ?? Ca s-a spart foliculul??
Nu mi-e clar deloc. Daca poate cineva sa ma lumineze, pleeeaaase!!!
Gabela
luli spune:
Sunt tare suparata...
Am fost sa fac eco in ziua a 11 a (vineri) si parca m-a impins nu stiu cine sa fac eco la 3 cabinete. Le-am spus fa fiecarein parte,doar ca vreau sa fac o eco TV si sa-mi spuna ce se vede si atat. Si surpriza - la fiecare am obtinut alt rezultat:
- la primul mi-a dat si film ov. drept cu un folicul 17,7 mm
- la al doilea endometru cu grosime normala 2mm, miometru normal ov. drept micropolichistic cu dim 15,7 mm trompa efilata?!?; ov sang microfoliculi intre 2-5 mm (si aici am film)
- la al treilea endometru trilaminat 7,4 mm ov. drept folicul 13,8/8,3 mm; ov stang 3 foliculi mici areactivi.
CE INTELEGETI VOI DIN ASTA??? EU MAI AM PUTIN SI AJUNG LA NEBUNI!!
Va doresc sa aveti mai mult noroc decat mine!
va pup,
Luli
gabriela_tutuianu spune:
PAREREA MEA ESTE CA TREBUIE SA-TI ALEGI CABINETUL INAINTE DE A TE PROGRAMA.chiar daca este mai scump mergi- de preferat acolo unde ti-a recomandat medicul -nu mai schimba cabinetele ca innebunesti.fiecare are alta parere.
bafta
gabriela
NICIODATA NU ESTE PREA TARZIU