Dimensiuni folicul si endometru la ovulatie

Dimensiuni folicul si endometru la ovulatie | Autor: Shobo

Link direct la acest mesaj

Salutari fetelor,
eu sint mai noua pe aici... de citeva luni va urmaresc pe forum.
Stie cineva cam cit ar trebui sa fie dimensiunea unui folicul ca sa se sparga si sa aiba loc ovulatia? si grosimea endometrului cit ar tb. sa fie in preajma ovulatiei? medicul la care am facut aseara o eco vaginala mi-a zis ca este unul de 18mm pe OS dar nu stie daca e chist sau folicul. si ca daca ar fi folicul se va sparge in cam 2 zile, pe la 20mm, caci cica cresc cam cu 1mm/zi. Voi ce stiti? despre grosimea endometrului am uitat sa-l intreb dar nici el n-a zis nimic, desi ii zisesem ca am venit pt. monitorizare ovulatie, dar se pare ca n-avea pur si simplu chef de a-si face meseria...

pupici si numai bine si bebici draguti va doresc.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns asi spune:

Dimensiunea unui folicul in faza preovulatorie trebuie sa fie de 19-21mm ia grosimea endometrului 8-10mm sau chiar mai mult.Un folicul normal creste in medie cu 2mm pe zi.

ASI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns asi spune:

Bine ai venit si sedere cat mai scurta
Cu ce probleme te confrunti?
ASI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Shobo spune:

multumesc mult, asi de urari si de raspunsuri!

avem si noi 2 luni de cind incercam sa facem un bebe si ne-am luat numai dupa temp bazala. adica dupa zilele in care crestea de la 36.7 la 36.9-37.0 si nimic :(

insa speranta avem; si am ajuns la o eco sa vad de ce pina in ziua aprox. 17 (desi aveam ciclu regulat, luna trecuta mi s-a dereglat si nu mai stiu care a fost prima zi pt. ca a inceput su spotting-uri si a tinut asa 1 sapt. dupa care a inceput usor sa vina rosu)nu mi-a crescut temp. si mi-a spus ca si la alte eco ca am ovare micropolichistice si chiar eu am vazut mai multe pete negre rotunjoare (cam 3-4 pe fiecare ovar).

inca o data multumesc, anis!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rozi spune:

quote:
Originally posted by asi

Dimensiunea unui folicul in faza preovulatorie trebuie sa fie de 19-21mm ia grosimea endometrului 8-10mm sau chiar mai mult.Un folicul normal creste in medie cu 2mm pe zi.

ASI

Dar indeplinirea acestor conditii nu garanteaza si ca ovulatia va avea loc, nu-i asa? Am o mare dilema pe aceasta tema...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anis spune:

Shobo...mii de scuze...vorbesc cu multe fete...nu stiu pt ce imi multumesti...dar chiar si asa...ma bucur ca am putut sa-ti fiu de folos.

AniS

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Shobo spune:

Anis, pai iti multumesc ca m-ai luminat cu foliculul si endometrul la ovulatie, precum ii super multumesc si crinutei cu care mai schimb MP-uri si care e o scumpa scumpa!
eu sint un membru nou pe site si inca ma scolarizez ca sa zic asa si fac si practica in acelasi timp ....

te pup

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns try spune:

Rozi, ai intuit bine, se poate ca foliculul dominant sa ajunga la aceste dimensiuni, endometrul sa se ingroase suficient, dar in final sa nu se sparga foliculul si sa elibereze ovulul. Daca asta nu se intampla in timp util, foliculul regreseaza.
Exista un hormon care regleaza treaba asta (hormonul luteinizant - LH). Odata ce LH atinge un anumit nivel in sange, se declanseaza un proces simplu: ovarul elibereaza o substanta (o enzima, de fapt)care "mananca"/"rupe"/sparge peretele foliculului, iar acesta da elibereaza ovulul.
Daca LH nu atinge nivelul corespunzator care sa determine eliberarea enzimei ce rupe foliculul, acesta nu se va mai rupe, indiferent daca e ajuns la maturitate si endometrul este destul de gros.
Uite aici explicatia originala, dar ... in engleza:
http://www.fertilityfriend.com/HelpCenter/FFBook/ff_menstrual_cycle.html#5

14+ sapt DNP 1 nov.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rozi spune:

Multumesc mult, Try, mi-a folosit linkul, mai ales graficul.
Eu am facut injectie cu Pregnyl pentru declansarea ovulatiei, dar nu s-a intamplat nimic in sensul dorit de mine. Crezi ca e posibil, totusi, sa nu fi ovulat? Sau am ratat momentul ovulatiei? Ar fi trebuit sa mai fac o echografie (si daca da, cand?) ca sa se vada daca s-a produs sau nu ovulatia?
Multumesc inca o data si sanatate multa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alina constantin spune:

Draga Shobo, petele mici si rotunjoare de pe ovare sunt FOLICULI!!!
si mie mi-a spus dr. ca as avea chisturi! Wrong! am fost la o eco 3D la Medicover, iar doctorita mi-a spus clar ca am foliculi ft. frumosi si destul de mari, nici urma de chisturi. Am intrebat si medicul de fam., si mi-a spus acelasi lucru: nu sunt chisturi, sunt foliculi. Chisturile ar trebui sa aiba peste 1,5 cm.
Asa ca stati linistite fetelor. Dr. mai pot da gres cateodata!

"Shoot for the moon. Even if you miss, you'll land amog the stars." (Les Brown)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns luli spune:

Fetelor,
Am fost azi la dr si am facut eco aferenta zilei a 11 a si mi-a gasit un folicul de 17,7 mm. E bine sau nu?

Luli

Mergi la inceput