Mamici de Sept.-Oct. 2004 (13)
Raspunsuri - Pagina 9

georgiana.david spune:
Scuze, Adelei vroiam sa-i adresez intrebarea si nu in ultimul rand : sa-ti traiasca putzica!
Geo DPN 06 oct.

georgiana.david spune:
Am intrebat marimea colului pentru ca al meu are 3.8 cm si vroiam sa stiu daca e ok
Geo DPN 06 oct.

Naty spune:
Revin ca sa ii raspund Georgianei si celorlalte fete interesate de indemnizatia de concediu.
Prevederile despre care vorbiti din Legea 25/2004 de aprobare a OUG 96/2003 NU se refera la concediul pentru ingrijirea copilului, ci la concediul de risc maternal.
Acest concediu se acorda pentru maxim 120 zile in cazul in care salariata gravida, care a nascut recent sau alapteaza desfăşoară la locul de muncă o activitate care prezintă riscuri pentru sănătatea sau securitatea sa ori cu repercusiuni asupra sarcinii şi alăptării, iar angajatorul nu poate să îi modifice în mod corespunzător condiţiile şi/sau orarul de muncă ori să o repartizeze la alt loc de muncă fără riscuri pentru sănătatea sa.
Concediul de risc maternal se poate acorda înainte de data solicitării concediului de maternitate sau după data revenirii din concediul postnatal obligatoriu, în cazul în care nu se solicită concediul şi indemnizaţia pentru creşterea şi îngrijirea copilului până la împlinirea vârstei de 2 ani.
Raluca DPN 8 oct

lorena_andreianu spune:
Pupici fetelor. Am revenit. Gata, a trecut stresul!!! Totul e bine, testul e ok, nici o problema (ai avut dreptate Blue, m-ar fi sunat).
Fetelor, am auzit iar inimuta mica mica batand... sunt linistita. Imi fac tot felul de ganduri (o fi normal?), de am ajuns sa ma gandesc daca mai e acolo sau nu . Acum am confirmarea
Nebuna si eu...
Eco morfologica facem pe 10 iunie, deci dupa ce ne intoarcem din tara... Abia astept!
Si mie mi-a interzis sa fac efort, dar nu ca am col mic ci din cauza crampelor/ contractiilor. In schimb nu mi-a dat nimic sa atenueze. Oricum am foarte rar contractii (cand fac efort- na!- cand ma enervez sau cand sunt stresata- ca azi de dimineata
)
Am vorbit de cezariana si mi-a dat dreptate. Trebuie vorbit insa la spital (e mai complicat ca vrem sa ne mutam si nu cred ca voi putea ramane cu ea). Cert e ca nu va fi nici o problema. Mi-a zis ca daca vreau eu, nu neaparat din motive medicale, pot sa nasc prin cezariana. Uf, numai bine ca am lamurit problema.
Pentru greturile din masina/ tren mi-a dat niste pastile (era insa inchis la farmacie- ca de obicei lunea aici). Adeluta, cu Metoclopramid nu-mi trece ca mai am si eu din tara... eu il luam mai mult pentru fiere (malformatie din nastere ).
Ralucule, ai dreptate cu florile. Si eu sunt pur si simplu innebunita dupa flori. Acum e sezonul liliacului si ma opresc la orice tufa sa miros Mai acum ceva timp eram cu lalelele si zambilele
Cam atat. Sunt fericita ca mi-am auzit puiul, asa ca ma pot sa ma apuc de bagaje linistita (fara efort)
Va pupacim pe toate.L si bb mic (DPN 20 oct.)

gstavarachr spune:
Adela, felicitari pentru baietel!
abia astept sa merg si eu la dr.iosup,
sunt programata pe 19 mai.
fetelor, voi luati prenatal?
mie inca nu mi-a recomandat doctorul.
fetelor, eu maninc ciocolata, mai beau din
cand in cand si cafea, mai fumez si cateva
tigari, cu alte cuvinte nu ma abtin de la nimic.
gianina DPN 30 sept.

roandre spune:
Pupici fetelor!
Adela sa-ti traiasca baietelul...ce ma bucur cand mai apare cate o veste buna!
Lorena, vezi? Iti faceai griji degeaba. Bine ca rezultatul a iesit asa cum trebuia!
gstavarachr, eu iau prenatale si Ferretab de la 4 luni.
Ieri am fost la niste prieteni la "padure" si a fost atat de frumos. Era pe marginea lacului si tati ne-a cules irisi galbeni. Superbi (ca tot a venit vorba de flori)!
Bebe meu e tare vioi si se joaca mai toata ziua. Dar cel mai tare il simt cand stau pe scuan picior peste picior. Se pare ca nu prea are loc si da si el in ce prinde !
De abia astept sa vad ce are mami in burtica: o fetita cu codite sau un baietel cu ciucurel. Duminica ma duc la control si speram sa ne arate bebe...dar pana atunci parca mai e o vesnicie!
Astazi mi-am propus sa ma duc dupa hainute de burtici. Cine spunea ca la Mini Prix au hainute de gravidute? A fost cineva?
Mihaela, 23 ani si puiul mic de 19 saptamani si 2 zile
Dr Branescu, Polizu

georgiana.david spune:
Mihaela eu am vazut reclama cu hainele de la Mini Prix dar nu am ajuns sa le si vad sau sa cumpar ceva. Poate mergi tu si ne spui si noua cum sunt!
Geo DPN 06 oct.

cristia spune:
Fetelooor!!! Mai pune-ti un baietel pe lista!! ca Vineri am aflat ca si la mine in burtica
se joaca un baietel!!
Am fost Vineri la medic (care are echo in cabinet) dar nu v-am anuntat inainte intrucat nu ma asteptam sa-mi spuna...
M-am emotionat toata cand l-am vazut pe bebe!De fapt cred ca stiti voi cum e senzatia...
Pentru restul de burtici:
Adela sa-ti traiasca baietu'!! Sa fiti amandoi sanatosi!
Danyce: nu prea pot sa spun cat da nashul la nunta; noi cred ca vom da 300 Euro ca nu prea suntem in bani.La asta se mai adauga restul cheltuielilor: lumanari, buchetul miresei, biserica...Ma mai interesez si-zi zic pentru ca nici eu nu sunt prea la curent.
Georgiana: multumesc pentru ideea cu Mini Prix! In ce magazi ai vazut tu rochitele?
Mel_g si alte fete racite: incercati si cu propolis (solid) tinut non-stop in gura. Pe mine ma apucase o durere de amigdale de numa-numa si mi-a trecut cu asa ceva.
Va pup pe toate si transmit mangaieri pe burtici bebeilor vostri.
Sa dea Dumnezeu sa fim sanatoase noi si bebeii nostri!
Cristiana si bebe 19 saptamani

Naty spune:
Bravo LORENA pentru bebe sanatos!
GIANINA, eu iau MATERNA de la 8 sapt., cand am fost la primul control.
Apropos de cafea, ciocolata si tigari.
Si eu mai mananc din cand in cand ciocolata (nu prea multa, fiindca, din fericire nu ma omor dupa ea). In schimb cafea ... la greu. Am tensiune foarte mica si daca nu beau o cafea dimineata la prima ora si una la pranz ma ia cu ameteli, dureri de cap, vajaieli de urechi. Chiar doctorii mi-au spus ca in situatia asta e mai bine sa beau, nu-i face nici un rau lui bebe, poate doar sa fie un pic mai agitat.
Cat despre tigari, m-am lasat cand am aflat de . Dar asa o pofta mi-e cateodata! Mai trag si eu cate o tigara din cand in cand (destul de rar), pe ascuns de tati, care mi-ar face un tambalau groaznic. Oricum, stiu ca nu-i bine de loc.
Raluca DPN 8 oct.

roandre spune:
Bravo fetelor...numai baietei in ultima vreme!
Cristia, te-am trecut pe listuta cu albastru...Pupici tie si lu' bebe cu ciucurel!
Georgiana, eu incerc astazi sa trec pe la Mini Prix de la P-ta Romana (am inteles ca cel de la Unirea s-a desfiintat) si va spun apoi ce am gasit. Sper sa fie si hainute pt burtici mai mici pt ca tot ce am gasit pana acum erau pt burtici mari care pe mine veneau ca pe umeras!
Desi....daca ma gandesc mai bine, cred ca nu mai e mult pana sa devin si eu o burtica mare. Aseara m-am cantarit (dupa ce mancasem) si aveam mai mult cu 3 kg. Nu-mi venea sa cred! In ultimele doua saptamani se depune mancarea asta pe mine ca si cand ar avea lipici !
Mihaela, 23 ani si puiul mic de 19 saptamani si 2 zile
Dr Branescu, Polizu