Mamici de Sept.-Oct. 2004 (13)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mel_g spune:

Eu nu vreau sa va sperii dar durerea nasterii nu se compara cu nici o alta durere de pe lumea asta. Este cea mai nasoala - parerea mea este ca trebuie sa fiti pregatite sa stiti la ce sa va asteptati. V-am spus eu am sperat ca voi naste normal asa ca am stat o noapte intreaga la spital avand contractii de toata frumusetea. Imi venea sa ma dau cu ,,, capul de perete de durere - in Pitesti nu se face anestezie epidurala si oricum trebuie sa ajungi la o anume dilatatie ca sa poti face anestezia. Daca de felul vostru sunteti tari si suportati cu usurinta o durere obisnuita de intensitate mare (de cap, de masea, de ciclu) atunci veti face fata cu siguranta si unei super dureri. Dar daca sunteti genul care fuge imediat la analgezicecum incepe durerea de cap sa zicem atunci trebuie sa va ganditi bine.....

Cristia si eu zic ca-ti poti face o rochita tare faina la o croitoreasa plus ca poti alege tu culoarea.

Adela ce ai facut la eco?

Am facut ciorbica de burta cu smantana multa si usturoi si snitzele din carne de pui si de porc. Miros numai a prajeala si ce sa va spun ca atata am gustat din ele ca nu ma mai pot atinge. Mie asa mi se intampla: dupa ce fac o mancare nu mai pot manca in ziua respectiva din ea.

Pupici

Mel 18 sapt

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pufymic spune:

'Neata burtici!
Noi plecam la iarba verde! Distractie placuta si voua!!!!
Pupic, Ioana si bb mic(18 sapt. si 3 zile)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns georgiana.david spune:

Fetele si burticile sunteti la plimbare? E minunat afara, e bine sa facem un pic de miscare! Si eu abia astept sa plec acasa (la ora 14 termin programul)si mi-am dat intalnire cu sotul meu si fetita in Gradina Botanica. Fain, nu?

Geo DPN 06 oct.

Mergi la inceput

In Monitorul oficial din 11 martie 2004, nr.214 apare urmatorul txt: " La art.11, alineatul 2 va avea urmatorul cuprins: cuantumul indemnizatiei prezavute la alin 1 este egal cu 75% din media veniturilor lunare realizate in ultimile 10 luni anterioare datei din certificatul medical, pe baza carora se datoreaza contributia individuala de asigurari sociale".

Prin acest lucru sa intelegem ca pe perioada concediului de ingrijire a copilului (2 ani) nu se mai acorda suma fixa (6,1 mil) ci 75 % din medial veniturilor realizate in ultimile 10 luni?

Geo DPN 06 oct.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mada spune:

Neata burtici!
Georgiana nu stiu daca nu cumva e vorba de concediul post si prenatal cu toata ca pt ala se platesc 85 la suta din salariu. Vad ca se face referire la alineatul 1, acolo trebuie vazut despre ce indemnizatie e vorba.
Nu stiu daca ati inteles ceva din explicatia mea, dar de abia m-am dat jos din pat .
Hai sa va povestesc ceva.
Mie mi-a miscat bebe pe 20 aprilie prima data adica intr-o marti, a mai miscat si miercuri un pic si pe urma puaza pana vineri cand a miscat iara vreo 5 minute, pe urma pauza.
Mama si sora mea bineinteles ca au intrat in panica eu nu prea fiindca imi dau seama ca e micut si nu are putere sa miste tot timpul, in orice caz m-au tot barait la cap sa ma duc la dr se vedem ce se intampla si uite asa vineri acuma pe 30 m-am dus si am facut un eco nu la spital ci la alt cabinet. Bebe e bine dr de acolo mi-a explicat ca este micut si inca mai are loc sa pluteasca si el se loveste accidental deocamdata de peretii uterului. L-am vazut de abia l-a prins dr sa-l masoare si sunt f incantata ca l-am inregistrat pe caseta video. Are 16 cm., inima bate bine peste 150 bat/min, si se misca tot timpul.
Eu ieri am implinit frumoasa varsta de 18 saptamani.
Fetele care va priceti la 150 batai/ nmin ce este fetita sau baiat?
In leg cu sexul nu mi-a spus mai fetelor ce este probabil aparatul nu era f performant, ceva ceva se vedea dar a zis ca e devreme sa-mi
spuna pt ca la varsta asta se pot face erori in interpretare.
Orcium vinerea viitoare ma duc la morfologica asa ca sper ca atunci sa-mi spuna.
In legatura cu nasterea ce sa va spun sunt cam nehotarata la matusa mea cu cezariana recuperarea a fost fff rapida, laptele a venit mai greu dupa 3 , 4 zile bebe a fost hranit cu lapte praf primele zile in spital, dar acum este hranit doar la san si este ok.
La nastere normala iarasi vad prietenele si vecinele ca sunt foarte bine dupa, dar mi-e groaza de travaliu.
Asa ca inca nu ma pronunt mai astept.
Va pup ma duc cuminte spre masa de calcat

Mada,un om. Cu frica lui Dumnezeu

Mergi la inceput

Mada, alineatul la care se face referire este cel cu indemnizatia pt. concediul de crestere a copilului, adica suma fixa de 6,1 mil

Geo DPN 06 oct.

Mergi la inceput

Fetele!!!! am vazut reclama cu hainute de gravide de la magazinile Mini Prix. Mi s-au parut foarte faine si foarte ieftine. Cred ca saptamana viitoare o sa trec pe acolo si va spun si cat sunt de bune.

Geo DPN 06 oct.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pufymic spune:

'Neata burtici!
Ce mai faceti? Cum ati petrecut 1 Mai muncitoresc?
Mada, ma bucur ca e bine bb tau! Sa ai grija de el!
Geo, rea veste(cel putin pentru mine)ne-ai dat.....
Noi am iesit la padure si ne-am bronzat un pic pe burtica, pe maini si pe fata(am nasul rosu ca Rudolf)!
Am fost cam inconstienta ieri ca am mers 8 km pe jos!!!....si dupa aia am avut niste contractii nasoale de tot cu dureri.....
!
Acum suntem ok....azi nu l-am simtit pe gandacel.....cred ca e si el obosit saracutul...:(
Pupic, Ioana si bb mic(18 sapt. si 4 zile)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mel_g spune:

Georgiana voi cauta si eu monitorul pe internet sa vad - chiar mai facut cuioasa. Eu sunt din categoria celor muuuult dezavantajate de noua lege asa ca m-as bucura sa se faca revenire dar nu cred......

Mada cred ca dupa bataile inimii nu se poate afla chiar mare lucru... pt ca pot fi si exceptii. Dar pt informarea ta bb-ul meu avea 148 b/min. Eu cred totusi ca la 18 sapt se vede.

Am si eu totusi o mare nelamurire. Pozele pe care le-am vazut eu pe diferite site-uri si care prezinte imagini eco de la un eco 3D nu seamana deloc cu imaginile pe carele-am vazut eu la eco la Disagnosis la dr Iosup. Eu cred ca acolo nu au eco 3D ci unul obisnuit. Voi ce credeti?

Pupici

Mel 19 sapt

Mergi la inceput

Mel eu vreau sa se revina la procent din salariul meu nu cota fixa!

Geo DPN 06 oct.

Mergi la inceput