Sindromul Stein-Leventhal
Raspunsuri - Pagina 4
mishi spune:
buna fetelor!
ma bag si eu in seama dar nu ma pot abtine. sunt si eu diagnosticata cu s.ov.p care nu am stiut ce inseamna pana nu am intrebat. = sindromul ovarelor polichistice.
povestea incepe la 21 de ani (acum am aproape 28) cand m-am operat la marinescu de endometrioza. la ecografie parea chist ovarian dar la operatie au aflat ca era endo. operatia a fost impecabila si chiar toti medicii ginecologi vazuti ulterior au recunoscut ca nu a ramas nici un semn si nici nu ar fi stiut daca nu le spuneam. mi s-a recomandat pe atunci sa fac un bb ca sa se rezolve problemele dar nici nu ma gandeam la asa ceva pe atunci. am luat anticonceptionale timp de 5 ani cu mici intreruperi dar acum un an m-am hotarat sa fac un copil, crezand ca tot ce am de facut este sa renunt la protectie... si uite asa s-a scurs anul si m-am trezit ca "toate mi se intampla numai mie".
va urmaresc de ceva vreme si aflu lucruri uimitoare.
poate asta e sansa mea.
acum am s.o.v.p. si micronodul tumoral hipofizar (ca diagnostic secundar).
tratamentul pt sovp este cu diane35 in principiu dar nu inteleg de ce nu are efect?? dupa 6 luni am acelasi rezultat si trebuie sa mai astept inca 6.
sper ca nu v-am dezamagit.
2girlsmum spune:
Chistul meu ovarian era prea urias asa ca dr.mi-a spus ca nu are sens sa incercam nimic hormonal sau antiinflamator, asa ca am ajuns la operatie.Dupa ce m-am trezit mi-a zis ca mi-a facut o rezectie pe ovarul celalalat care era incarcat de microchisturi, si ca a incercat sa ma lase cu inventarul cat mai complet! A urmat un tratament cu Diane 35 aproape un an apoi am luat o pauza generala incercand sa ignor orice simptom.Starile nasoale premenstruale erau foarte accentuate, trebuia sa imi pun "caine rau" pe usa, dar am invatat sa le accept si sa traiesc cu ele.
M-am casatorit, am luat din nou Diane 35 in scop contraceptiv 6 luni si dupa ce le-am oprit am inceput sa imi iau temperatura bazala.Am constatat ca am si unele cicluri anovulatorii, mai exact primele dupa ce am fost off pill.In luna cand ovulatia mea s-a decis sa apara am ramas insarcinata cu gemeni.
Intrebare: stie cineva daca poti produce doua ovule mature din acelasi ovar, in acelasi timp? La mine sarcina a provenit doar dintr-un sg.ovar si as vrea sa stiu daca au fost 2 ovule sau 1 sg care s-a divizat.
ptr.Ruxandra: trebuie sa fac "pray-reading" pe mesajele tale, sunt f.folositoare! Voiam sa te intreb despre scortisoara: o adaugi in mancare sau o mananci asa, cu lingurita?
Pupici,
Patricia, Miriam si Ruth (6.12.03)
http://community.webshots.com/user/2girlsmum