Sindromul Stein-Leventhal
Raspunsuri - Pagina 3
ghemotoc spune:
Tocmai ca n-as vrea sa ma duc la nimereala ca sint patita cu endocrinologi care mi-au dat tratamente hormonale fara dozari prealabile . Ultima oara am primit explicatia ca asa e metabolismul meu si ca nu e o problema ca am colesterolul total 205 (max 200) din moment de Colesterolul HDL LDL , VLDL , trigliceridele ,TSH, T3, T4, glicemia sint ok iar hormonii probabil mi s-au dereglat de la anticonceptionale . Adica ,mi-a zis ca sint un fel de bolnav inchipuit mai pe scurt , sint sanatoasa ce tot umblu prin doctori (desi am un ovar micropolichistic si de un an incerc sa raman insarcinata ).
Ana
dandana spune:
ghemotoc, de unde stii tu sa evaluezi rapoarte intre valorile hormonilor? unde ai citi sa ma uit si eu?
>>> raportul LH/FSH in ziua 3 aproape de 3 , in limite normale ca valori totusi
multumesc!
ghemotoc spune:
Am citit pe forum nu stiu daca la subiectul asta sau prin arhiva .
Uite un link , cred ca expica mai clar
http://www.labtestsonline.org/understanding/conditions/pcos-3.html
Dar tu ai si alte simptome sau doar raportul asta ? Si la mine sint relativ in limite normale dar LH-ul la limita de sus iar FSH-ul la cea de jos .
dandana spune:
ghemotoc nu am vrut sa spun asta,la mine in ziua 4
fsh 9,4 normal 2-10
lh 13,6 normal 2-20
si doctorita a concluzionat fsh f mare si lh mare desi mie imi par in limite
m-am gandit ca poate si ea are alte informatii decat aceste limite normale, ceva rapoarte relevante despre care eu nu stiu
oricum, vorbesc cu ea si imi repet analizele
CODRINA spune:
Bun e FSH f mare si LH mare. Ti-a spus care e cauza? Pe baza rezultatelor astea ti-a explicat de ce nu ramai insarcinata? Este probabil anovulatie, dar si asta are mai multe cauze: rezerva ovariana diminuata, PCOS, etc
Pupici,
Codrina
Rozi spune:
Codrina, ne poti spune mai multe cum e cu rezerva ovariana diminuata? Cum iti poti da seama?
Multumesc
lai spune:
Fetelor,
Am fost in Romania si am ajuns la doi ginecologi, la Peltecu la care merg eu de multi ani si la Ancar. Din pacate eu nu am stat suficient de mult timp ca sa pot urmari un ciclu intreg si sa-mi fac dozari hormonale (va trebui sa fac asta in SUA pana la urma, in Romania nu stiu cand o sa mai apuc sa stau atat de mult timp), iar rezultatele pe care le aveam de la niste dozari hormonale facute in trecut erau prea vechi ca sa mai fie relevante, asa ca mai mult 'am dicutat discutii'. Dar ceea ce m-a frapat (poate e prea mult spus, trebuia sa ma astept ca fiecare doctor are parerea lui asupra problemei) a fost diferenta dintre ceea ce mi-a spus Ancar, care a subliniat ca el propune de la inceput o laparoscopie si decorticare a ovarelor, eventual chiar in timp ce-mi fac dozarile hormonale, pentru ca laparoscopia poate fi folosita si pentru a clarifica diagnosticul, iar alti medici care recomanda ca prim pas folosirea de medicamente care stimuleaza ovulatia in cazul PCOS gresesc, pentru ca sansele sunt foarte mari la o pacienta cu PCOS sa ajunga la hiperstimulare cu efecte foarte nasoale (nu a intrat foarte mult in detalii care ar fi acestea), pe cand Peltecu mi-a spus ca se incepe cu o stimulare cu Clostylbegit, ca sansele sunt destul de mari sa se obtina rezultate si riscul de hiperstimulare nu este atat de mare, ca abia dupa 6 luni de Clostylbegit daca nu se intampla nimic, ne putem gandi la o laparoscopie, ca este o procedura prea invaziva ca sa o scoatem la bataie de la inceput..
Voi ce stiti de toate acestea?
Cu drag,
Lai
aquariusrpro spune:
Lai.. greu de spus ce sa faci. Ambii medici sunt buni, dar chiar tu ai spus ca experienta lui Peltecu in materie de infertilitate este mai mica. VArianta lui Ancar pare mai logica.. desi, din ce am inteles de la endocrinoloaga, diagnosticarea efectiva de PCOS / SL se face la endo, dupa dozari hormonale. Exista multe femei care au chisturi dar nu au si sindromul. Totusi varianta Ancar pare mai safe. Revin cu ideea de a te interesa in SUA. Ei mai au un medicament numit metformin parca, stiu ca provine din zona de tratament a altei boli dar au constatat o serie de efecte ref PCOS. Tot de la un endocrinolog american stiu de ideea schimbarii stilului de viata, asa incat sa readuci metabolismul in limite normale ( primele ajustari la stres sunt hormonale ).
Recitind mesajele am vazut ca am folosit o expresie care se poate intelege anapoda: "scortisoara la greu" Am corectat in prima postare dar revin cu precizarea ca inseamna un consum constant, fara sa stricati gustul mancarii, dar de folosit de cate ori se poate. Tot asa folosesc si oregano si maghiran.. nu ratez nici o salata, omleta, sos etc fara sa pun si buruienile astea.
Lai, pentru tine va fi cel mai greu pentru ca trebuie sa fii foarte atenta ce mananci. Povestea cu dieta gen Montignac ( cu glucide cu index mic) am inteles ca este greu de tinut in SUA ( o prietena se plangea de asta), marea majoritate a alimentelor este super indopata cu diverse adaosuri de pe insoritele dealuri ale chimiei, carnea este si ea "atinsa" de diverse, de la hormoni la mutatii genetice, etc.
Roxana&Ruxandra
http://community.webshots.com/user/aquariusrpro
admire spune:
Va salut pe toate.
Se pare ca si eu ma alatur celor cu sdr. Stein; am aflat de curand acest lucru si nu sunt deloc fericita, mai ales ca celalalt ovar are sdr. micropolichistic. Saptamana viitoare fac celioscopie si am nevoie de toate informatiile posibile despre aceasta interventie (inclusiv costul aproximativ). Sper sa fie totul ok. Multumiri si sa auzim de bine
psj spune:
Abia am aflat ca o prietena din liceu diagnosticata cu Stein-L este insarcinata. Partea frumoasa este ca nici n-a stiut , ea credea ca e vreo dereglare cum mai avusese de atatea ori si s-a dus la medic dupa cateva luni de lipsa a ciclului si a aflat ca are bebe.
N-a luat absolut nimic , abia se casatorise oricum si nu s-au protejat deloc pentru ca doctorii ii zisesera ca nu poate face copii.
Ea lua periodic cateva luni Diane35 sa-i mai curete ovarele dar bineinteles chisturile reapareau.
Ma bucur foarte mult pentru ea si in general ma bucur cand au de "minuni" din astea .
Paula.