ce sa NU mancam in timpul sarcinii!
Raspunsuri - Pagina 6
sympa spune:
Am uitat sa va spun ca de fapt n-am baut alcool si cafea asa din an in pasti eu care eram cafengioaica inainte.
capsunile..ce sa va zic??Nu am putut sa le mananc pentru ca imi era rau dupa ele, desi era in sezon si-am gasit capsuni de-alea adevarate .Imi era o ciuda ca nu pot sa le mananc!!!Sper sa nu treceti si voi prin asta!!!In schimb la ce-am facut ravagii...au fost rosii cu branza.Toata sarcina daca mi-ai fi dat numai branza cu rosii 24 din 24 le-as fi mancat.
Sarcini usoare mai departe pentru viitoarele mamici.
http://community.webshots.com/user/sympa200
http://community.webshots.com/user/sympa2000
gandacelu spune:
quote:
Originally posted by sympa
Am uitat sa va spun ca de fapt n-am baut alcool si cafea asa din an in pasti eu care eram cafengioaica inainte.
capsunile..ce sa va zic??Nu am putut sa le mananc pentru ca imi era rau dupa ele, desi era in sezon si-am gasit capsuni de-alea adevarate .Imi era o ciuda ca nu pot sa le mananc!!!Sper sa nu treceti si voi prin asta!!!In schimb la ce-am facut ravagii...au fost rosii cu branza.Toata sarcina daca mi-ai fi dat numai branza cu rosii 24 din 24 le-as fi mancat.
Sarcini usoare mai departe pentru viitoarele mamici.
http://community.webshots.com/user/sympa200
http://community.webshots.com/user/sympa2000
hihihi si eu tot cu rosii si branza! incontinuu! pana in ziua in care am nascut!
si de cafea m-am lasat fara probleme, si eu, o alta cafegioaica patentata!
http://www.desprecopii.com/forum/photo_album_view.asp?cname=Album+principal&mid=8697&cid=5405
elena_oona spune:
Fetelor m-ati bagat in sperieti .Mie doctorul mi-a spus doar sa nu mananc carne cruda, sau prajita in sange,sa nu mananc prea multi cartofi prajiti si alte prajeli, ca sunt pline de ulei (si nu sunt prea sanatoase), sa nu mananc afumaturi,sunca, bacon,oua nu prea multe si sa fie bine fierte, fructele bine spalate si gata.Mi-a spus de asemenea sa nu mananc prea multa ciocolata ca ingrasa si nu contine proteine...
Dar care e faza cu ficatul de pasare ??chiar azi am papat o farfurie mare, iar peste la conserva mananc mai tot timpul, in special ton.Nu stiam ca sunt contraindicate in timpul sarcinii.[bang.
In schimb bag si eu fructe la greu.Cu berea inca nu am inceput
Sarcina usoara burticilor!!!!
Elena_a (DPN 24oct.2004)
gandacelu spune:
elena, ficatul contine vitamina A care nu face bine la bebe
si eu am mancat mult pana acuma, cand am aflat
tonul taie-l de pe lista, contine mercur
sarcina usoara!
http://www.desprecopii.com/forum/photo_album_view.asp?cname=Album+principal&mid=8697&cid=5405
Corina G spune:
Mai fetelor, pe mine m-ati bagat rau de tot in sperieti!!!
Eu nu am mai fost in Ro de 7 ani si de 7 ani tot visez la mezelurile noastre bune (parizer, sunca, cirnati, cotlete, etc), la prajiturile de cofetarie, la pate de ficat si alte bunataturi care aici nu exista. Pe 12 mai plecam in Ro si eu una d-abia asteptam sa infulec din plin, ca aici nu imi mai place nimic. Eu in loc sa ma ingras slabesc!!!!
Stiam de carne care e nefiarta ca poate contibe toxo sau listeria. Dar de plajituri de cofetarie de ce sa ma feresc? Sint facute cu oua crude???
Nu cred ca o sa ma pot abtine de la bunatatile pe cale mi le doresc de 7 ani... Ce ma fac!!!???
Ajutor!
- DPN Sep. 28
gandacelu spune:
eu la prima sarcina am bagat si mezeluri si prajituri romanesti la greu si am un copil sanatos si frumos!
nu stiu ce sa zic... daca stiam, poate nu mancam (desi si acuma mananc)
fiecare face cum crede, Dumnezeu cu mila!
http://www.desprecopii.com/forum/photo_album_view.asp?cname=Album+principal&mid=8697&cid=5405
try spune:
Riscul de a face listeria sau toxo sta in felul urmator. Anumite alimente ( orice preparate din oua crude sau carne cruda care nu sunt supuse unui proces de preparare la cald peste o anumita temperatura) pot contine aceste chestii (listeria si toxo). Daca se intampla ca preparatul din carne sau oua neprocesate termic pe care-l mananci tu sa fie contaminat cu listeria sau toxo, atunci faci listeria sau toxo. Prin procesarea la cald (la o anumita temperatura) dispare acest risc pentru ca nebuniile-astea doua se distrub in timpul procesarii.
Riscul e destul de mic, zic eu, pentru ca majoritatea produselor alimentare au niste atestate si certificate de calitate ce trebuie ideplinite. Deci, teoretic, ele n-ar trebui sa prezinte minunatiile-astea. Dar e posibil sa fie si asa daca vanzatorul nu pastreaza totul in conditii corespunzatoare sau daca sursa lui de aprovizionare este indoielnica etc. Deci, daca aveti incredere in locul de unde cumparati si producatorul, atunci mancati linistite. Cea mai incerta sursa ramane taranul roman, adica gaina de la mama din gradina pentru ca p-aia nu se chinuie nimeni s-o testeze. La fel si ouale de la tarani, nici p-alea nu le testeaza nimeni. Eu zic ca ce-i in comert e mai sigur decat ce luati de la taranii din piata sau de la cunostinte. Eventual puteti sa va feriti de alimentele astea daca mergeti in vizita la cineva si nu stiti sigur de unde se aprovizioneaza ei.
Dar nu faci din chestiile-astea niste restrictii inutile, pana la urma va privati de diversitate in alimentatie si... de placerea de a manca ce doriti.
Adeca, am vrut a spune mai burtici: "Fiti constiente de ceea ce mancati, dar nu paranoice"
13 sapt DNP 1 nov.
Jasmine spune:
Eu zic ca nu e cazul sa ne panicam.Putina grija sa nu exageram cu unele alimente mai "periculoase",dar cam atat.Din cate stiu eu,in timpul sarcinii nu exista restrictii alimentare.Atatea si atatea generatii de femei care habar n-aveau de vitamina A din ficat,de listeria din branza Feta si de toxoplasma din carnati....cum or fi nascut cate 6-7 copii sanatosi?
Si mai terminati cu capsunile alea ca m-ati omorat.Mi s-a facut o poftaaaaaa.....
oz spune:
quote:
Originally posted by try
Riscul e destul de mic, zic eu, pentru ca majoritatea produselor alimentare au niste atestate si certificate de calitate ce trebuie ideplinite. Deci, teoretic, ele n-ar trebui sa prezinte minunatiile-astea. Dar e posibil sa fie si asa daca vanzatorul nu pastreaza totul in conditii corespunzatoare sau daca sursa lui de aprovizionare este indoielnica etc. Deci, daca aveti incredere in locul de unde cumparati si producatorul, atunci mancati linistite.
Carnea NU este testata pentru toxoplasma asa ca eu va sfatuiesc calduros sa nu riscati. Conditiile de pastrare nu afecteaza contaminarea cu toxo, daca animalul a fost contaminat (in timpul vietii) carnea va contine chisti de toxoplasma. Singura metoda sigura este evitarea carnurilor insuficient preparate termic... Si inca ceva, daca nu s-a intamplat o nenorocire la cei din jur sau la o sarcina precedenta nu inseamna ca esti la adapost, cunosc o fata care a nascut un copil cu toxoplasmoza care a murit un an mai tarziu, NU RISCATI!
Samsara7 spune:
Obiectivele alimentatiei femeii insarcinate :
-formarea unui copil sanatos, de greutate normala
-pastrarea capitalului sanatatii mamei
Cuvinte cheie :-de 2 ori mai bun, nu de 2 ori mai mult
Alimentatie echilibrata (consumarea zilnica din toate cele 6 categorii de alimente) si variata : pt acoperirea nevoilor mamei si copilului ! Evitarea exceselor !
Cresterea in greutate : nu exista greutate ideala a femeii insarcinate , in general 8-15 kg in plus dupa sarcina.
Nevoi alimentare :
-proteine : elemente « de constructie » ale organismului, pt dezvoltarea fatului si mai ales a creierului acestuia. Trebuie pastrat un echilibru intre proteinele animale (carne, peste, oua, lapte, branza) si cele vegetale (paine, cereale, legume uscate)
-zaharul (glucide) : alimente energetice indispensabile. Alimentatie bogata in zaharuri complexe (paine, cereale) si mai putin zaharul rapid (dulceturi, dulciuri, patiserie, bauturi dulci) ! Nu e justificata excluderea totala a glucidelor
-lipide (grasimi) : energie necesara pt formarea fatului si mai ales a sistemului sau nervos. Consum moderat de mezeluri, sosuri, prajeli, pentru a evita probleme digestive si un aport caloric excesiv. Se recomanda consumul smantanei si a untului (vitamina A) precum si a uleiului de soia, masline, floarea soarelui (pt salate mai ales) (contine acizi grasi)
-fibre : in fructe si legume verzi, legume seci (lupta impotriva constipatiei)
Nevoi specifice :
Fier, (rezerve pentru fat) : carne, peste, oua
Folati : legume verzi crude, salate
Calciu : contribuie la formarea scheletului fatului si intretine sanatatea mamei
E indicat consumul a 0.5 l lapte pe zi : adica echivalentul a 4 iaurturi, a 600 g branza dulce, 60 g cascaval ras, 2 kg portocale
Se poate consuma cald, rece, cu fructe mixate, cu cafea, cu cacao, in sosuri, piureuri, deserturi
Sunt necesare :
-produsele lactate : contin proteine pt reinnoirea celulelor, a tesuturilor ; constituie support pt anticorpi, aport de calciu si vitamina D
-proteinele : (carne ; peste, oua)
-fierul (in legume verzi : spanac, capsuni de asemenea)
-vegetalele : contin apa, saruri minerale, vitamine, glucide, fibre
-feculentii : trebuiesc consumate 150 g paine pe zi (contine vitaminele din grupul B, , zahar complex (cerealele, orez, cartofi, paste fainoase, legume seci
-vitamina A, D (ficat, in special cel de peste , organe animale)
-uleiul : vitamina E si acizi grasi
-zaharul : a nu se depasi 50 g/zi
Interzis alcoolul, dar consumul unui pahar de vin rosu nu este contraindicat .
In ce priveste vitamina A : la femeia insarcinata !
Atentie la consumul exagerat de vitamina A sub forma de medicamente sau regim prea bogat (ficat de peste).Limita : 2500 UI/zi. Nu trebuie eliminata din alimentatie insa.
Hipervitaminoza A este exceptionala (doar in caz de aport excesiv). De pilda s-a observat aparitia la eschimosi care consuma ficat de foca si de peste in cantitati considerabile.
Michaela