Help Simona - cheltuieli postoperatorii, transport
Raspunsuri - Pagina 7
cl spune:
Ma bucur ca incep sa apara si vesti bune!
Fetelor, dar de plata operatiei mai stiti ceva? Mai trebuie platit ceva?
Claudia
Simona_B spune:
Simona deschide ochisorii cand e strigata!
Maine se asteapta sa poata sa isi curete caile respiratorii si sa inceapa sa manance!!!!
Felicitari micutzo, si Dumnezeu sa iti dea putere! :lol:
Adresa spitalului din spusele tatalui e Via Ernesto Triconni, sau asa am inteles cel putin...
Tatal a luat legatura cu meidcul care a fost fff laconic, limitandu-se la aspectul medical. Luni se asteapta sa aiba loc o discutie mai ampla.
In sfarsit si parintii sunt optimisti. Noi le tinem pumnii in continuare! Incearca acum sa ia legatura cu Cristi Chivu, oricum vor mai incerca si maine, a mai trecut starea de inhibitie, datorata probabil in mare parte grijilor... :cry:
O Doamna din Craiova, nu spui cine, a indraznit sa il ia la rost pe Cristian despre cum a cheltuit banii imprumutati de el din Romania, mentionez ca nu de la ea, ci de unde a putut bietul Tata. Ii reproseaza ca nu a acceptat oferta de munca a unui var de al ei din Roma, pt aceasta perioada- deci la negru, oferta pe care de altfel omul nostru nici nu a primit-o... :oops: :cry: :oops:
RUSINE, Doamna, RUSINEEEEEEEE!!!!!! RESPECTATI DUREREA OMULUI MACAR , DACA BUNUL SIMT....
Daca il mai suna cineva, va rog, incurajati-l sa nu puna la inima toti p....., si asa le e greu!
Cornelia Horoiu spune:
Iata discutia de astazi cu Cristi Moanta:
Despre Simona
Aparent pina vineri fata a fost mai bine si cu o evolutie incurajatoare.
Acum s-a revenit la stimulatorul pentru respiratie. Oboseste la fel de repede si doarme mult.
Este fara reactii vizibile fata de parinti si nu poate comunica.
La interpretarea encefalogramei s-a precizat ca exista demodulari.
Simona este in atentia medicilor si este tratata.
Tatal este cam descurajat, spune ca a vazut copii de 6 luni care si-au revenit mai usor.
Alte informatii :
1.Simona Pop(nr tel:0039 32 90 95 84 23) o romanca din Roma, impreuna cu sora acesteia din Craiova sint persoanele care i-au vorbit dlui Moanta despre posibilitatea operatiei la Palermo, prin intermediul unei asociatii.
Asociatia se numeste:
« Asociatione di reclama - reclama mascata per la cura del Bambino Cardiopatica »
(va rog, cei din Italia incercati sa corectati,am scris cum am auzit.)
Adresa email : abconlus@virgilio.it
2.Numele medicului care a realizat operatia este Carlo Marcheleti (corecturi ?).
Profesorul C. Marcheleti este si seful asociatiei de mai sus.
3.Anna Cannizo este un fel de « familie gazda » si a fost contactata de Simona Pop.
4.La plecare din tara tatal a fost asigurat ca:
-nu va avea nimic de platit in Italia ;
-i se va asigura cazare-masa ;
-chirurgul a fost informat despre sosirea lor acolo si totul este pregatit pentru operatia Simonei.
In realitate nu a fost asa.
5.Biletele de tren Bucuresti-Roma le-a platit Dl Moanta. Cele de avion Roma-Palermo le-a platit Asociatia.
6.Dl Moanta nu stie despre existenta unui document scris privind sosirea lor la spital sau vreun act privind costul operatiei.Doar intelegeri verbale.
Dl Monata nu a dorit sa plece la Palermo stiind ca nu are bani. A fost insa foarte incurajat sa vina, dar mai ales sensibilizat sa nu regrete mai tirziu.
Momentan tatal are resentimente fata de alegerea facuta stiind ca a dat cu piciorul la alte promisiuni pe care le-a avut.
Spune ca va fi necesar sa plateasca sederea acolo.Prevede ca va mai ramine probabil alte 20 de zile.
Nu a exprimat alte necesitati sau probleme.
Mi-a spus (si mie)ca a fost certat pentru modul in care a folosit banii.
A incercat de mai multe ori sa il sune pe fotbalistul Chivu dar nu a reusit sa il gaseasca.
Va incerca sa ajunga la un club-internet pentru a ne trimite un mesaj.
L-am incurajat sa ramina mai departe puternici si increzatori si sa ii transmita si fetei pofta de viata. Sa vorbeasca cu ea chiar daca nu ii intelege acum.
Acum cred ca avem mai multe si mai clare informatii despre cum s-a ajuns in aceasta situatie.
Cu bine, Cornelia
Cornelia Horoiu spune:
Iata alte noutati despre Simona, primite de la ...corespondentul nostru din Belgia, Cozmin:
- nu au fost probleme grave cu o pana de curent de luni seara;
- incearca sa o lase pe Simona cat mai mult fara aparatul de respirat dar e greu;
- se pare ca iar sunt variatii de temperatura (ceva bacterii intrate cu vizitatorii probabil, probabil va fi iar trata cu antibiotice;
Alte noutati legate de durata de stat, cheltuieli, etc ... nu stia sa imi spuna.
Cornelia Horoiu spune:
Tatal Simonei, Dl Cristian Moanta
a ajuns la un internet si a incercat sa ne scrie. Din pacate, nu a reusit din vina mea ptr ca au lipsit unele detalii cind i-am explicat ce are de facut pentru a intra pe forum.
Acum am remediat greseala si sper sa reuseasca.
Pina va reveni Cristian cu un mesaj personal, va transmit continul
mesajului trimis mie:
BUNA CORNELIA AM INTRAT PE SITE SI AM CITIT MESAJELE
AM TELEFONAT LA CRISTI CHIVU ZILNIC DAR NU
RASPUNDE.POATE NUMARUL NU ESTE BUN.
SIMONA ESTE IN TERAPIE INTENSIVA RESPIRA SINGURA DAR NU ESTE CONSTIENTA,NU NE CUNOASTE
RASPUNDE LA NUME,MISCA OCHII,PICIORUSELE.
VA MULTUMIM PENTRU INCURAJARI,
MIRELA SI CRISTI MOANTA.
Cornelia Horoiu spune:
Iata vesti despre Simona urmare a discutiei de aseara cu tatal ei:
-Simona este tot la Terapie Intensiva,independenta de sistemele artificiale de respiratie;
-continua sa ramina intr-o stare de inconstienta, moleseala, letargie;
-reactioneaza usor cind este strigata, atinsa, inca nu comunica cu parintii;
-conform encefalogramei s-a precizat ca prezinta dereglari/deranjamente neuropsihice;
-rezultatul tomogafiei este negativ (?)
-s-a explicat ca probabil creerul nu este bine oxigenat, uneori uita sa respire;
- i se mai atribuie tonice cardiace;
-din punct de vedere cardiologic este bine;
-se spera ca revenirea la alimentatia normala sa amelioreze starea generala;
Tatal parea oarecum... revoltat, suparat.
A vazut alti copii care si-au revenit mult mai usor.
Se straduie sa afle, sa discute ce se intimpla cu Simona. Nu reuseste sa afle nimic de la medici.
A incercat sa afle cit ar trebui sa plateasca ptr operatie. Nu poate obtine nici o informatie.
De la acea asociatie cu "reclama - reclama mascata " nu are nici un semn, nu cunoaste ce contract ar fi intre asiciatie/spital, ce s-a platit si ce nu..
Este un "al nimanui" pe acolo si nu stie cum sa mai faca, cu cine sa vorbeasca, sa se sfatuiasca...
Nu se stie cit va mai sta la spital data fiind acum starea fetei.
Daca sint complicatii neuropsihice probabil...va intra in alte necazuri.
Prin urmare, un ajutor necesar acum familiei este acel de a afla
1.ce se intimpla cu starea Simonei;
2.ce indatoriri are fata de spital, mai ales ca sederea acolo devine destul de lunga.
As solicita ajutorul si bunavointa romanilor din Italia.
V-as propune sa vorbiti cu Cristi Moanta, sa aflati direct de la el care ii sint intrebarile. Apoi sa incercati sa vorbiti cu cineva de la asociatie(S.Pop) sau de la spital.
Poate ca o persoana din afara problemei si mai ales vorbind corect italiana ar putea folosi la clarifiacarea situatiei.
Multumesc.
monicuta spune:
1.cornelia, eu stiu ca un rezultat "negativ" inseamna ceva bun, adica nu au gasit ceva acolo. asta e valabil atat aici, cat si in romania, deci de ce nu si in italia? asta apropos de tomografie.
2.dl moanta stie italiana? daca nu, nici nu e de mirare ca nu vorbeste nimeni cu dansul. ar trebui sa se duca cineva acolo care stie italiana bine , ca sa fie bagat in seama.
3.cred ca daca a fost acceptat in spital, cazul totusi a fost cumva acoperit. nu cred ca te opereaza cineva in italia in speranta ca cineva din romania va plati vreodata. daca nu poate plati, ce se intampla? ramane spitalul "cu buza fripta"? poate nu este dl moanta in tema. aici iar ar ajuta cineva care stie italiana.
monica
Cornelia Horoiu spune:
Mai revin cu o precizare:
-in cele din urma tatal l-a gasit pe fotbalistul Chivu, intr-o pauza a acestuia;
-urma sa il sune iarasi si sa vorbeasca;
dorkserv spune:
l'am sunat azi pe domnul Moanta. I'am trimis 1000 Euro. Din ce am inteles eu Simona e un picutz mai bine, m'am bucurat sa aud asta, sper ca banii sa ii fie de folos.
numai bine la toata lumea