Pentru pacientii nemultumiti de sistemul medical

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns try spune:

Legat de ideea cu ONG-ul tocmai asta e buba, ca ONG-ul are doar puterea de a sesiza o problema, poate s-o faca publica sau sa o aduca la cunostinta instantelor competente, dar NU POATE ACTIONA si INTERVENI, NU POATE FACE EL DREPTATEA, asta era marea problema. Sa se faca un for, o organizaatie etc, dar sa aiba painea si cutitul in mana in ce priveste problema conduitei pacientului si medicului la "locul faptei". Pentru ca un astfel de for sa fie investit cu o asemenea putere, ii trebuie automat aprobarea guvernului, nu?
Ca daca justitia sau politia romana (alte probleme maaaari) ar fi fost demne de incredere poate ca af fi fost suficient doar un ONG care sa sesizeze justitia sau politia pentru cazurile de mita din sistemul medical, dar altfel ce credeti ca judecatorul/anchetatorul politiei o sa ia vreodata partea unui primitor de mita cand el insusi este o creatura din aceeasi speta?

Cata, stii cum e cu purtatul funditei doveditoare ca nu primesti spaga? Se poate gasi macar un sistem de compromis: 3 zile pe sapt. sa se poarte fundita ("azi nu primesc spaga") si restul sapt. nu se poarta fundita. Macar injumatatim fenomenul, nu?

13 sapt DNP 1 nov.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alex-n spune:

quote:
Originally posted by Guestus

Pt sanatate este un buget stabilit. Ai dreptul sa protestezi unde vrei si cum vrei ca este mic sau mare dar nu ai dreptul sa primesti nici macar 1 leu de la pacienti. Spaga primita este degradanta si ordinara pentru unii care zic ca au 30 ani "scoala". Nu exista nici o scuza sau intelegere pt asa ceva.
Cum medicul din Ro se compara cu cei din US la venit si minerul din Ro are voie sa faca aceeasi comparatie cu cel din US. Este greu de inteles?

Mda, se pare ca esti si greu de cap. Eu am scris despre atitudinea ta de a pune semnul egal intre profesii.

Sanatatea are un buget mic intradevar! Nu are rost sa mai spun cine e de vina. Dar asa cum pui tu problema, eu ar trebui sa muncesc atat cat sunt platit. Adica, sunt platit 3 mil./luna, pai muncesc de 3 milioane : vreo 5 zile pe luna in spital. In rest, imi iau o a 2-a slujba sa-mi rotunjesc veniturile. Iar pacientii sa astepte luna urmatoare cand voi reveni la slujba. Ce zici de asta?

Tu te astepti probabil ca eu sa fac munca patriotica? N-ai sa vezi! Dar, spre norocul tau si al multor pacienti, eu asta fac, in speranta ca ceva se va mai schimba. Cat timp voi rezista, nu stiu!

Alex

Nu mi-e rusine ca sunt roman. Mi-e CIUDA!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cataghe spune:

quote:

Pt sanatate este un buget stabilit. Ai dreptul sa protestezi unde vrei si cum vrei ca este mic sau mare dar nu ai dreptul sa primesti nici macar 1 leu de la pacienti. Spaga primita este degradanta si ordinara pentru unii care zic ca au 30 ani "scoala". Nu exista nici o scuza sau intelegere pt asa ceva.
Cum medicul din Ro se compara cu cei din US la venit si minerul din Ro are voie sa faca aceeasi comparatie cu cel din US. Este greu de inteles?

Guestus, am inteles cred ca deja cu totii ceea ce voiai sa spui, numai tu vad ca te incapatinezi sa nu intelegi un lucru. Nu este vorba de faptul ca medicii din .ro au pretentia sa cistige peste 100 000$ pe an cum cistiga cei din SUA, este vorba despre raportul intre salariul medicului si cel al muncitorului fara o calificare deosebita, sau intre salariul medicului si cel al altor categorii de intelectuali mai "favorizate" de soarta. Asta este problema. Nu este normal ca unul care a facut aia 30 de ani de scoala care te irita pe tine sa cistige cit unul cu liceul sau mai putin, si nici mai putin decit un alt intelectual cu pregatire similara ca si durata si complexitate. Acuma ma repet, ca am mai scris asta pe forum, dar stii de ce? Pentru ca mie ca sa dau cu matura nu-mi trebuie nici un fel de pregatire, pot sa dau cu matura si acuma, si maine, si cand vrei tu, idem cu sapa. Ca sa invat sa zugravesc sau sa pun faianta poate ca imi trebuie citeva saptamini, hai sa zicem luni daca-s mai grea de cap, habar nu am, dar pot face asta intr-un timp relativ scurt si te asigur ca as face-o mai bine decit multi altii. Dar aluia care da cu matura sau cu sapa sau pune faianta ii trebuie inca vreo 10 ani pe putin, acceptind ca are deja un liceu terminat (ceea ce e discutabil), ani pe care nu e deloc sigur ca va fi in stare sa-i duca la bun sfirsit, ca sa poata sa faca ceea ce fac eu. Acesti 10 ani si mai bine care sunt "optionali" sunt ani din viata mea, pricepi?, ani pe care eu i-am petrecut invatind si instruindu-ma, si care trebuie recompensati, ca asa e pe lumea asta, de cind maimuta s-a ridicat in doua picioare si s-a uitat in zare s-a ajuns la concluzia ca creierul este mai important decit muschii. E clar?

Hai noroc si numa' bine,

Catalina.

P.S. Referirea la persoana proprie din ultimele rinduri nu este punctuala, "eu" ii reprezinta pe toti cei care sunt intr-o situatie similara. Iar prin comparatia cu maturatoarea sau faiantarul nu am vrut sa arat lipsa de respect pentru aceste meserii, ci am incercat o delimitare intre complexitatea activitatilor umane "lucrative"

This is the first day of the rest of my life!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maggda spune:

Buna fetelor!Mare nemultumire pe aici, pareri si pareri...
Eu va intreb ati facut vreodata o reclamatie la colegiul medicilor de dr de care ati fost nemultumite???Sunt tare curioasa...
Eu sunt cadru medical dar la dr de familie a fetitei i-am facut o astfel de reclamatie!
Dar voi cele nemultumite?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Guestus spune:

Un salariu mediu in Ro este cca 100 euro. Un salariu mediu in US este cca 3000 USD. Unul care termina medicina in US nu are 3000 USD lunar de la inceput. Un taximetrist in NY cistiga mai mult de 3000 lunar.
Faptul ca ai salariu mic nu-ti nici un drept sa primesti mizerabilul plic de la pacienti.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cataghe spune:

quote:

Un salariu mediu in Ro este cca 100 euro. Un salariu mediu in US este cca 3000 USD. Unul care termina medicina in US nu are 3000 USD lunar de la inceput. Un taximetrist in NY cistiga mai mult de 3000 lunar.
Faptul ca ai salariu mic nu-ti nici un drept sa primesti mizerabilul plic de la pacienti.

Aici nu e vorba despre "dreptul" de a primi sau nu plicul, aceasta este o dicutie de principiu despre salarizare. Ai dreptate ca unul care termina medicina in US nu are 3000$ din primul an, dar de ce nu continui? De ce nu spui ca salariul creste cam cu 10000$ pe an in anii de rezidentiat si dupa aceea sare de 100000? Iar taximetristul? El unde ramine?
E valabil asta si pentru Romania? Repet, nu ma refer la sumele in sine, ci la proportii.

Ma seci cu ideea ta asta fixa cu "dreptul" de a primi plicul. Tu crezi ca ai "dreptul" sa ma suni pe mine la 3 noaptea ca iti naste nevasta sau ca ti-e rau? Pardon! Ia mai intreaba in stinga si in dreapta si vezi cum este in tarile civilizate, vezi cine sta la dispozitia ta 24 de ore din 24, si tin sa-ti reamintesc ca acolo se munceste pe bani grei, nu ca aici. Asa ca s-o lasam mai moale cu "drepturile". De ce nu recunoastem ca pentru foarte multi pacienti din .ro tot sistemul asta infect este considerat ca "reciproc avantajos", si ca de aceea se complac in a-l accepta?
Vrei sa stii care este unul dintre motivele pentru care eu personal nu iau spaga? Am sa-ti explic cum se pune problema nu la nivelul celor care isi permit sa dea medicului sume considerabile in euro sau in dolari, ci la nivelul omului simplu care vine la doctor. Vine X-ulescu la tine si-ti da o punga de cafea, sau 100.000, sau 500.000. Si se tine dupa tine pe coridor, si se agata de buzunarul tau sa-ti infude bancnota aia mototolita sau pachetul ala de cafea in buzunar, si poate tu, mai mult de jena decit de altceva, cedezi si il lasi sa ti-l "plaseze". Vrei sa stii ce se intimpla dupa aia, in majoritatea cazurilor? X-ulescu considera ca el a fost "domn" cu tine, el s-a "revansat" , drept pentru care are "dreptul" sa te sune la orice ora, sa te caute oricind ca nevesti-sii ii e rau, chiar daca problema ei nu are nici in clin nici in mineca cu specialitatea ta, si sa se uite urit la tine cind ii atragi atentia politicos sa te caute mai tirziu sau ii spui la fel de politicos ca problema nevesti-sii nu tine de atributiile tale si ca ar trebui sa faca un consult la medicul de familie - ca, uite, al dracului, el ti-a dat si tu acuma nu "vrei" sa-l "servesti"!!! Cam asta este mentalitatea romanului, el este obisnuit sa "cumpere" orice, pina la orice nivel! Imi face greata chestia asta, drept sa-ti spun...

In alta ordine de idei, daca tot iti place asa de mult sa vorbesti despre "drepturi", tu, ca pacient, de ce nu lupti pentru dreptul tau de a fi tratat bine in spital din punctul de vedere al medicatiei si aparaturii? Hm? Crezi ca eu vreau medicamentele si aparatele alea despre care vorbeai la un moment dat pentru mine? Ce sa fac cu ele, sa mi le duc acasa? Nu tot pentru pacienti sunt? Tu de ce nu lupti cind vezi ca te duci la sfirsitul lunii la farmacie si nu ti se respecta dreptul de a primi medicamente compensate si gratuite? Din tot ceea ce scrii se desprinde ideea ca medicii n-au decit sa lupte pentru dreptul lor de a primi salarii decente, dar pacientii lupta pentru drepturile lor? Nu e cazul ca intai sa faci tu ceva si apoi sa vii sa dai lectii altora? Ia incearca sa faci asa si sa vezi daca se poate, cit de greu este, si apoi mai vorbim, ok?

Numai bine,

Catalina.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lumi686 spune:

quote:
Originally posted by cataghe

quote:

Aici nu e vorba despre "dreptul" de a primi sau nu plicul, aceasta este o dicutie de principiu despre salarizare. Ai dreptate ca unul care termina medicina in US nu are 3000$ din primul an, dar de ce nu continui? De ce nu spui ca salariul creste cam cu 10000$ pe an in anii de rezidentiat si dupa aceea sare de 100000? Iar taximetristul? El unde ramine?
E valabil asta si pentru Romania? Repet, nu ma refer la sumele in sine, ci la proportii.

Ma seci cu ideea ta asta fixa cu "dreptul" de a primi plicul. Tu crezi ca ai "dreptul" sa ma suni pe mine la 3 noaptea ca iti naste nevasta sau ca ti-e rau? Pardon! Ia mai intreaba in stinga si in dreapta si vezi cum este in tarile civilizate, vezi cine sta la dispozitia ta 24 de ore din 24, si tin sa-ti reamintesc ca acolo se munceste pe bani grei, nu ca aici. Asa ca s-o lasam mai moale cu "drepturile". De ce nu recunoastem ca pentru foarte multi pacienti din .ro tot sistemul asta infect este considerat ca "reciproc avantajos", si ca de aceea se complac in a-l accepta?
Vrei sa stii care este unul dintre motivele pentru care eu personal nu iau spaga? Am sa-ti explic cum se pune problema nu la nivelul celor care isi permit sa dea medicului sume considerabile in euro sau in dolari, ci la nivelul omului simplu care vine la doctor. Vine X-ulescu la tine si-ti da o punga de cafea, sau 100.000, sau 500.000. Si se tine dupa tine pe coridor, si se agata de buzunarul tau sa-ti infude bancnota aia mototolita sau pachetul ala de cafea in buzunar, si poate tu, mai mult de jena decit de altceva, cedezi si il lasi sa ti-l "plaseze". Vrei sa stii ce se intimpla dupa aia, in majoritatea cazurilor? X-ulescu considera ca el a fost "domn" cu tine, el s-a "revansat" , drept pentru care are "dreptul" sa te sune la orice ora, sa te caute oricind ca nevesti-sii ii e rau, chiar daca problema ei nu are nici in clin nici in mineca cu specialitatea ta, si sa se uite urit la tine cind ii atragi atentia politicos sa te caute mai tirziu sau ii spui la fel de politicos ca problema nevesti-sii nu tine de atributiile tale si ca ar trebui sa faca un consult la medicul de familie - ca, uite, al dracului, el ti-a dat si tu acuma nu "vrei" sa-l "servesti"!!! Cam asta este mentalitatea romanului, el este obisnuit sa "cumpere" orice, pina la orice nivel! Imi face greata chestia asta, drept sa-ti spun...

In alta ordine de idei, daca tot iti place asa de mult sa vorbesti despre "drepturi", tu, ca pacient, de ce nu lupti pentru dreptul tau de a fi tratat bine in spital din punctul de vedere al medicatiei si aparaturii? Hm? Crezi ca eu vreau medicamentele si aparatele alea despre care vorbeai la un moment dat pentru mine? Ce sa fac cu ele, sa mi le duc acasa? Nu tot pentru pacienti sunt? Tu de ce nu lupti cind vezi ca te duci la sfirsitul lunii la farmacie si nu ti se respecta dreptul de a primi medicamente compensate si gratuite? Din tot ceea ce scrii se desprinde ideea ca medicii n-au decit sa lupte pentru dreptul lor de a primi salarii decente, dar pacientii lupta pentru drepturile lor? Nu e cazul ca intai sa faci tu ceva si apoi sa vii sa dai lectii altora? Ia incearca sa faci asa si sa vezi daca se poate, cit de greu este, si apoi mai vorbim, ok?

Numai bine,

Catalina.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxanda spune:

Vad ca de cinci zile nu mai vorbiti pe tema asta.Am citit mesajeje:voi v-ati certat,ati discutat.Insa pe putine pagini.Dar oare atat de putin important este acest subiect.Am intrat in NATO,UE.Suntem cei mai tari?De ce trebuie sa fim tratati ca animalele,nu omeneste,cum se cuvine?Daca aveti probleme de discutat sa le discutam!Sa vedem cati doctori merita sa se considere doctori.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cleomax spune:

adica de ieri pana azi sunt cinci zile? da' tu, dupa ce ai aruncat momeala, ai mai trecut p-aici sa contribui cu ceva? sau ti-ai epuizat toate epitetele in primul mesaj si ai lasat pe altii sa se paruiasca intre ei?
si tu de ce ai dat spaga? de ce, pur si simplu nu te-ai dus la alt doctor? daca exista unii medici care-i fac de rusine pe ceilalti, tot asa sunt si unii pacienti care dau nume rau restului populatiei.
unii medici nu iau spaga, fii tu prima pacienta care refuza sa dea spaga!
si nu uita sa-ti tratezi si partenerul(ii).

ps/ NU am intrat in ue.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dpintilie spune:

quote:
Originally posted by ruxanda

Vad ca de cinci zile nu mai vorbiti pe tema asta.Am citit mesajeje:voi v-ati certat,ati discutat.Insa pe putine pagini.Dar oare atat de putin important este acest subiect.Am intrat in NATO,UE.Suntem cei mai tari?De ce trebuie sa fim tratati ca animalele,nu omeneste,cum se cuvine?Daca aveti probleme de discutat sa le discutam!Sa vedem cati doctori merita sa se considere doctori.

Si uite asa un nebun arunca o piatra in lac si 10 destepti sar dupa ea...Troll, troll, troll....
Nu spun ca subiectul nu e de actualitate, ca situatia nu ar putea fi reala, dar de aici pana la o generalizare aberanta, exprimata in cuvinte total nepotrivite unui forum precum DC, e cale lunga...

,Dana si Andrei(12 dec 2003)

http://community.webshots.com/user/dpintilie

Mergi la inceput