Sindromul de hipercoagulabilitate (si sarcina?)

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Hermis spune:

Buna Dana,

Tocmai pentru ca la prima mea sarcina nu am avut nici cea mai mica problama, incerc acum sa gasesc o cale spre normalitate. Imi aduc aminte ca singura problema pe care am avut-o atunci, mai catre finalul sarcinii a fost legata de fier, dar si asta era normal si acceptat dpv medical. La momentul respectiv am facut ecografii la Giulesti - dr. Albu ( acolo era cel mai performant ecograf al momentului), si daca ar fi fost cea mai mica problema cu siguranta m-ar fi avertizat(oricum atunci nici nu visam ca as avea o problema). Din cite am mai citit, sindromul se mai poate declansa si pe fondul schimbarilor hormonale de dupa sarcina si eu aici cred ca s-a produs declicul. Bineinteles ca ereditatea si stresul isi au si ele contributia, dar eu incerc (pe cont propriu) sa-mi maresc imunitatea ( cu spirulina chiar am vazut o crestere a leucocitelor care si ele sint antrenate in "razboi" si care erau la un moment dat sub limita inf admisa). Am mai citit pe Internet despre efectul benefic al mierii, polenului si mi-am propus ca in citeva luni sa-mi cresc imunitatea si sa vad cum evolueaza lucrurile si pe partea cu hipercoagulabilitatea, si daca totusi nimic pozitiv nu se intrevede sa incerc sa am un bebe chiar si in conditiile astea. Nu am nimic de pierdut si cred ca atunci cind e vorba de aducerea pe lume a unei vieti este important sa o faci in cele mai bune conditii (ca "mediu" purtator).
Deocamdata am inceput tratamentul cu Aspenter urmand ca la jumatatea lui iulie sa-mi repet analiza la Fundeni.
Toate cele bune, H.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Zadi spune:

Acum ca m-ati confuzat total, am si eu o rugaminte.
As vrea sa fac si eu un tratament homeopat ca sa scap pe viitor de anticoagulant. Deci ce ar trebui sa fac?

Acum in sarcina nu voi putea renunta la Clexane, deoarece nu vreau sa risc atat de mult. I-l doresc mult pe bebe si nu vreau sa comit vreo imprudenta.
Cu drag.

Zadi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns BESTUTZA spune:

UIte ca iar am intrat si iar scriu!As vrea sa intrati pe site-ul Formula -as.ro si sa dati la " cauta in site" cuvantul lupus si o sa gasiti acolo marturia unei fete bolnave , care traieste in Franta, se numeste Arina, si cu ajutorul produselor apicole de la Targu Jiu ale domnului Vasile Andritoiu si-a capatat linistea si a avut copilul mult dorit dupa inimaginabil de multe tratamente facute la cele mai bune clinici din Franta! Este o poveste care iti da fiori! Si vedeti mai ca mai sut si alte articole pe tema asta, despre bolile autoimune - sindromul antifosfolipidic se intalneste si s-a descoperit prima data , din cate am citit eu la 30% din bolnavii de lupus in al caror ser se crea aceasta stare de hipercoagulabilitate si abia pe urma s-a constatat ca sunt si persona la care se intalneste fara sa fie prezenta aceasta boala!! Hai intrati , vedeti si pe urma " ne convorbim"! Daca nu gasiti vi le selectez eu si le citim " cu toatele"! Cu drag, Andreea.

Mergi la inceput

Articolul respectiv m-a facut pe mine sa ma gindesc sa apelez si la produse apicole atunci cind mi-am facut "planul de crestere a imunitatii" - foarte specifice nu sint produsele folosite, dar mai mult decit miere, faguri, polen, laptisor de matca si propolis nu ar putea sa mai fie. Despre laptisor stiu ca in cantitati mari are efect hipotensiv - deci noi care oricum sintem cam asa nu prea ar trebui sa luam. Propolisul e un fel de antibiotic - trebuie sa mai studiez efectul lui in cazul nostru. Raman deci mierea si polenul despre care stiu numai de bine.
Zadi, la tine nici nu se pune problema renuntarii la tratament- oricum ceea ce vreau sa fac eu e un experiment pe mine - nu stiu daca cineva a mai incercat si reusit - deci nici sa nu te gindesti. Nu stiu daca polenul, luat in sarcina nu te energizeaza prea tare - ca nici asa nu e bine - deci cel mai bine e sa incerci dupa ce o sa nasti (oricum atunci o sa ai nevoie de suplimente care sa te intareasca - si cele mai bune sint cele naturale).
Mai astept si alte opinii...toate cele bune, H.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns BESTUTZA spune:

Fiecare pentru el e un fel de cobai!Si eu tot asta fac experiment, dar daca doctorul imi spune ca trebuie clexane nici nu ma gandesc sa nu il fac! Dana , dupa ce nasti e numai bine sa incepi sa faci si tratamente homeopate pentru ca dupa perioada de alaptare se intrerupe si clexanul si ramai numai pe Aspenter sau Thromboass si pe urma poti micsora doza dar numai cu grija! Acum in nici un caz!Dar sa iei suplimentar astea cred ca nu are absolut nici o contraindicatie! Important e sa poti! Uite eu am inceput cam din noiembrie si prin februareie am renuntat un pic dupa care m-am reapucat si parca si acum mai simt ca as mai gusta un puisor sau o sarmaluta, dar reusesc sa inlocuiesc imediat, pentru ca recunosc pentru o secunda ,doua mi-e pofta!Andreea!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kita spune:

Si eu am mancat anul trecut fara carne, cam de la inceputul lui septembrie si pana la sarbatorile de iarna, dar avand intentia de a avea un copil anul acesta am reintrodus carnea, a.i. sa pot sa-i ofer si proteine animale nu numai vegetale. Poate si acesta este unul din motive pentru care acum in sarcina nu am ochi sa vad carnea (de pui, vita, porc sau tocatura), dar nici nu pot sa mananc produse lactate(iaurt, cascaval, lapte).
Un caz asemanator cu tine Hermis mi l-a povestit prietena mea care a nascut acum doua saptamani la Pantelimon.
Cazul se prezenta cam asa: o fata sarmana de la tara a fost internata in opt luni in spital si i s-au administrat injectiile cu Clexane, pana a nascut normal. Doctorii doreau sa o mai tina in spital si sa-i faca in continuare injectiile cu Clexane, pentru ca in spital erau gratuite si ea nu avea posibilitatea materiala de a si le cumpara singura, la care ea incepuse sa planga si sa spuna ca vrea acasa ca mai are inca doi copilasi care o asteapta si nu-i mai vazuse de mult timp (de unde am concluzionat eu si prietena mea ca erau copii vioi si sanatosi) fara a fi fost necesare injectiile in cazul primelor doua sarcini.
Daca ma ajuta bunul Dumnezeu sa duc cu bine sarcina aceasta la capat, la urmatorul copil sunt convinsa ca voi incerca un tratament homeopat. Chiar aseara ma gandeam la nebunia zilnica cu intepaturile pe care am inceput-o...
Eu una va felicit pentru cealalta cale pe care ati decis sa o alegeti.
Alina (Kita)7Saptamani si 4 zile

Mergi la inceput

Draga Andreea,

Nu ai retinut, insa eu v-am spus ca CLEXANE se fac pe toata perioada sarcinii (9 luni cu vrerea lui Dumnezeu) si TOATA perioada alaptarii. Deci de injectiile astea nu scapam asa usor. Asta mi-a spus dr. si mie si Alinei. Oricum tu esti mai norocoasa ca nu trebuie sa te intepi in fiecare zi.
Azi am fost la recoltat pt. analiza antilisteria si asistenta imi spunea sa nu ma uit cand ma inteapa, ma tot intreba daca imi e rau sau daca vreau un pahar cu apa - la care eu i-am spus aproape cu un zanbet sarcastic "dna. eu fac injectii in fiecare seara si pana acum cred ca mi s-au recoltat kilograme de sange", iar ea plina de compasiune se uita la mine cu mila. Probabil ca in mintea ei era ceva gen "cat se poate chinui biata de ea".
De unde trag eu concluzia ca noi chiar ne chinuim si ca suntem foarte curajoase.

Eu am un hematom in abdomen iar dna. dr. Uscatescu a fost destul de ingrijoara ieri cand a vazut echo. mi-a spus ca facem injectiile sa evitam formarea hematoamelor si iata ca tot se intampla. Insa acum nu ma mai sperie nimic, iar eu ma simt bine. Acum am inceput sa mananc bine, burtica creste considerabil desi am pus doar 2 kg si saptamana viitoare intru in luna IV-a.

P.S. se saptamana viitoare sunt in vacanta 2 sapt.Abia astept sa va regasesc cand ma intorc.

Cu drag.
Dana - bebe de la UM 16 sapt. +5 zile, la echo. 13 sapt. + 4 zile.

Zadi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monip spune:

Zadi, ptr. hematom nu ti-au spus sa stai in pat?
Apropo, eu nu pot sa inteleg cum de exista cazuri care au avut copii sanatosi si la urmatoarea sarcina li s-a descoperit deodata ca au probleme si trebuie sa faca anticoagulant?Se presupune ca e ceva care nu se scimba, nu?

Mergi la inceput

Moni, martea viitoare ma vad cu medicul meu.

Aceeasi problema mi-am pus-o si eu si chiar am scris mai sus despre asta. Boala ereditara (genetica) sau imunlogica? Nimeni nu are un raspuns clar.
Cu drag.

Zadi

Mergi la inceput

Legat de ereditar sau imunologic...eu as zice ca e o combinatie pe undeva. La mine problema hipercoagularii au avut-o atat bunica din partea tatalui cit si bunicul din partea mamei. Deci superereditate... Parintii mei insa deocamdata nu au nici o problema de genul asta. Cert este ca sarcina produce niste modificari hormonale, perioada de dupa nastere (cind organismul este deja incercat in sarcina) poate sa corespunda unei scaderi a imunitatii...si de aici mai departe nu e greu de dedus ce s-a intimplat.
Am gasit pe net un articol al lui Andritoiu, in care se spunea ca mierea are formula cea mai apropiata de cea a singelui - si o recomanda in problemele de imunitate. Legat de veninul de albine sint niste precautii care tb avute in vedere - reactii alergice ce pot aparea si care tb testate in prealabil (oricum tratamentul e ceva mai complicat de facut). Am mai studiat si indicatiile medicale ale spirulinei - si se scrie clar: indicata pentru scaderea vitezei de coagulare a singelui.
Chiar sint tare curioasa cum o sa-mi iasa urmatoarea analiza...

Mergi la inceput