Articol Capital
Raspunsuri - Pagina 2
cl spune:
quote:
Originally posted by bibiquote:
Nu trebuie sa te frapeze. Puterea economica a Iasului e foarte scazuta si oamenii in general au salarii mici comparativ cu Bucurestiul si chiar cu multe alte orase din tara.
Pupici,
Gabriela si baietii
iuliacm Posted - 23/04/2004 : 13:36:20
--------------------------------------------------------------------------------
Merci, Maria. Articolul este util.
M-a frapat defirenta foarte mare intre preturi pentru gardinitele din Bucuresti si cele din Iasi:
160-320E in Bucuresti fata de 40-60E in Iasi!!!!! pentru aceleasi servicii oferite!!!!!!
Iulia
Ba, Iulia a sezizat bine problema. Aici era in discutie diferentza de pret existenta intre aceleasi servicii. Nu cred ca are nici o legatura nivelul de trai, pentru ca o afacere presupune si un profit, deci se presupune ca cei 50 de euro sunt suficientzi pentru acoperirea cheltuielilor si mai ramane si ceva profit, altfel si-ar inchide portile gradinitei si s-ar apuca de altceva. Daca stai in Bucuresti si ai un salariu mai mare asta inseamna ca e normal sa platesti o taxa de trei ori mai mare?
Bibi, ai pus punctul pe i!
Claudia
tata lu Toma spune:
Pentru Moony:
Am accesat site-ul indicat de tine si nu am gasit decat ca programul scurt(9-13)costa anul asta 2.550.000 (ceea ce nu e chiar foarte ieftin pentru ca presupun ca nu include mese)
Stii cumva daca exista si cat costa programul lung ?
Multumesc,
Vlad
CristinaT spune:
Si Oana a fost un timp la aceasta gradinita. Daca vreti va pot da detalii. Mie nu mi s-a parut ca este cine stie ce afacere, si la pret este tare la fel ca si la celelalte gradinite.
Pe mine m-a mirat ora 9.00 si am intrebat, daca nu se poate face ceva sa modificam ora, ca nu prea imi convine si raspunsul a fost : " da, si noua ni se pare cam devreme" :))
4 ani - februarie 2004
http://www.babiesonline.com/babies/o/oana
http://community.webshots.com/user/cristinat7
cl spune:
Ca tot vorbim de preturi, am sa va dau si eu niste preturi la o gradinita particulara.
Program scurt: 8-13: 80$
Program scurt + masa de pranz: program 8-14: 110$
Program lung: 8-18: 130$
Pentru dimineata si gustarea de dupa amiaza, ii pui pachetel copilului.
Si probabil ca acum s-a inlocuit dolarul cu euro (la vremea cand erau tarifele de mai sus, dolarul era mai tare ca euro).
Claudia
Moony spune:
Eu v-am spus doar ce am vazut pe net, restul…..daca e sau nu o afacere, daca vor sau nu sa schimbe programul nu e treaba mea (probabil ca asa doresc majoritatea parintilor, incepand cu ora 9), dar nu cred ca trebuie sa ne gandim ca facem o “afacere” ca ne dam copilul la o anumita gradinita, ca doar nu cumperi un air-conditioned,..nu?! Chiar daca te cam strange la buzunare …si 2mil jumatate chiar si fara masa pare rezonabil avand in vedere oferta educationala si rezultatele pe care le au, doar nu ne asteptam sa gasim chiar de pomana ….sa fim realisti si sa nu uitam ca gradinitele private peste tot in lume sunt pentru cei cu dare de mana, cei saracuti merg bine si frumos la stat (nici macar acolo nu e gratis, asa ca…), pe de-alta parte ceea ce e prea ieftin….in general e subred!!!
Imi cer scuze anticipat daca va raspund cu intarziere sau o sa mai uit…dar sunt tare ocupata!
anemona spune:
Lacramioara, da, cred ca o facultate particulara in Romania costa mai putin/an decat o astfel de gradinita.
Taxa la o gradinita de 300 euro/luna, in 10 luni este 3000 euro/ an, pe cand taxa la o facultate particulara este in medie 1000 euro/an.Mi se pare o diferenta absolut vizibila.
CristinaT spune:
Am dat doar un exemplu.... si nu ma apuc sa fac reclama de nici un fel ca am si mai putin timp liber.
4 ani - februarie 2004
http://www.babiesonline.com/babies/o/oana
http://community.webshots.com/user/cristinat7
tata lu Toma spune:
Pentru Moony :
Nu vreau sa te acuz ca faci reclama gradinitei respective (desi sunt aproape sigur ca ai anumite interese) si nici nu neg calitatile ei (pentru ca nu le cunosc) dar observ ca incepi sa te contrazici : in primul mesaj zici ca e vorba despre o gradinita ieftina si cu rezultate nemaipomenite(by the way in afara de niste desene premiate eu n-am vazut altceva) pentru ca mai apoi sa ne spui ca ce e ieftin e subred ?!
Repet,75 USD pentru 4 ore de "activitati educationale" este foarte mult. Toma are o bona pensionara, fost cadru didactic, pe care o platim cu 100 USD pentru aproape 9 ore pe zi.
Din pacate preturile din Bucuresti sunt exagerate si desi Toma nu e un copil "saracut" o sa mearga, aproape sigur, de la toamna la o Gradinita de stat.
In final as avea o intrebare : esti mamica ?
ruxi spune:
quote:
Originally posted by cl
Ca tot vorbim de preturi, am sa va dau si eu niste preturi la o gradinita particulara.
Program scurt: 8-13: 80$
Program scurt + masa de pranz: program 8-14: 110$
Program lung: 8-18: 130$
Pentru dimineata si gustarea de dupa amiaza, ii pui pachetel copilului.
Si probabil ca acum s-a inlocuit dolarul cu euro (la vremea cand erau tarifele de mai sus, dolarul era mai tare ca euro).
Claudia
Claudia, imi poti spune, te rog, pe PM care este aceasta gradinita?
Si pt. Moony, nici pe mine nu m-a convins ce se srie pe site despre acea gradinita, si eu cred ca ai anumite interese.
Ruxi si Clara pisicuta, 1 an si 8 luni
Implinirea cea mai mare pentru o femeie este acea de a fi MAMA
Moony spune:
Imi pare rau ca am intervenit, dar va rog cititi cu atentie ce zic si nu ma invinovatiti gratuit. Poate voi aparati anumite interese (glumesc evident), eu am zis ca se gasesc si gradinite MAI ieftine raspunzand direct la subiectul propus .Si sa stiti ca nu imi place sa fiu luata la rost, asa doar ca la romani tot timpul exista suspiciune si prostioare de-astea..haideti sa fim mai deschisi!Va pup si sa fie pace!