Cum vi se pare viata in Japonia? (9)
Raspunsuri - Pagina 4
ralucami spune:
Eu mai cumpar de la Costco , dar de pe internet de la www.theflyingpig.com. Intr-adevar produsele sunt destul de klumea. Mi-am luat niste masline si un sos de rosii cu busuioc de la ei care au fost super bune. Eu stiam ca au un magazin si in Fukuoka, dar de la mine pana acolo e distantza cam mare si de aceea prefer sa fac comanda pe net.In ceea ce priveste indicretzia japonezilor....Sunt oameni si oameni. Depinde de caracter, varsta,educatzie etc. Sa va dau un exemplu concret: mosuletzul care sta langa mine cred ca e seful bagaciosilor. Ne-a intrebat pana si ce becuri avem in dormitor ca "se vede asa o lumina albastruie". Cred ca stie tot ce misc prin casa. La un moment dat imi spune : "stiu ca va trezitzi tarziu , nu atzi vrea sa va duc eu gunoiul dimineatza?" Nu contest, omul e super de treaba dar fiind pensionar, fara nici o ocupatzie cred ca o ia razna de plictiseala si de aceea se leaga la cap si cu problemele vecinilor. Tot langa mine sta si fiul lui cu sotzia si cei doi copii. Omul asta e total opusul lui taica-su. E super discret. Si copii lui cred ca se joaca cu penseta ca nu aud nici un zgomot de pe la ei. Mult timp habar nu am avut ca are copii.
Hai noroc si sanatate- ca-i mai buna decat toate!
Sorina-Alexa spune:
Eu pana acum am intalnit numai japonezi discreti si cu bun simt,dar nu generalizez,sunt sigura ca nu sunt toti asa.Au si ei defectele lor,ceea ce mi se pare normal.
Ce ocupatie poate avea un pensionar,decat o mica barfa.Totusi este bine - in Romania stau batranii in grupuri si se uita pana si-n plasa de cumparaturi
In septembrie am hotarat cu sotul sa ne intorcem acasa,abia asteptam!
Daca l-ati vedea cum vorbeste japoneza ,este super haios,se descurca el cat de cat,dar are un accent si-o mina asa serioasa ca mor de ras.
Acum se uita la Tv,daca trage cu ochiul la ce scriu eu....sa vedeti suparare la el
Va pup si va doresc o seara excelenta
Sorina.
"If you respect others,they will respect you!"
http://community.webshots.com/user/sorina1982
Sorina-Alexa spune:
Ce-o mai face draga noastra Angi?!Cred ca a terminat deja cu mutatul si se aflta deja la casa cea noua.
Cred ca mai dureaza pana ne scrie
O asteptam cu dragsa conecteze cat mai repede calculatorul la internet ca sa ne poata povesti cum este in noua casa.
Sorina.
"If you respect others,they will respect you!"
http://community.webshots.com/user/sorina1982
azumi spune:
facem prezentza!
Imi spune si mie cineva care e un program bun de CD BURN? Ca eu folosesc Itunes si-mi face figuri: adica azi vrea sa ma lase sa fac cd, peste 10 minute nu mai vrea imi da eroare, maine la fel, (pe acelasi cd) dar poimanine vrea (acelasi cd repet).Nu-l mai inteleg.Mai am unu gold seven, nici cu aa nu mere.ca nu stiu io cum sa mearga.
Poate stiti voi unu usor de folosit, si eventual o adresa sa-l poci downloada de pe net.
pupe
ana
Ninja spune:
Nu exista de downloadat. Programele n-au nimic, lasa-l pe sotul tau sa-l faca si o sa vezi ca o sa mearga ca prin minune. Iti zic din experienta.
---------------------------------------------------------------
Ever tried. Ever failed. No matter. Try again. Fail again. Fail better.
www.geocities.co.jp/WallStreet/4076/index.en.html" target="_blank"> The Sea of Japan and Koreans
michiyan spune:
V-ati uitat aseara la tv. ?A fost o emisiune cu cupluri mixte, printre care era si un cuplu jap. -rom.Nu as putea sa va zic pe ce post, dar a fost dupa ora 10.Si eu am ramas foarte socata pentru ca in acea emisiune s-a afirmat ca in Rom. este ceva normal sa scuipi.Sotul japonez se plangea ca atunci cand se cearta, tipa-l scuipa si ea le explica tuturor ca asa cum japonezoaicele arunca cu oale si cratiti,asa si la noi este ceva normal sa scuipi.
Voi ce parere aveti?Eu ma gandesc ca va trebui sa le explic tuturor prietenilor care au vazut acea emisiune ca de fapt lucrurile nu stau chiar asa.
yashy spune:
quote:
Originally posted by michiyan
V-ati uitat aseara la tv. ?A fost o emisiune cu cupluri mixte, printre care era si un cuplu jap. -rom.Nu as putea sa va zic pe ce post, dar a fost dupa ora 10.Si eu am ramas foarte socata pentru ca in acea emisiune s-a afirmat ca in Rom. este ceva normal sa scuipi.Sotul japonez se plangea ca atunci cand se cearta, tipa-l scuipa si ea le explica tuturor ca asa cum japonezoaicele arunca cu oale si cratiti,asa si la noi este ceva normal sa scuipi.
Voi ce parere aveti?Eu ma gandesc ca va trebui sa le explic tuturor prietenilor care au vazut acea emisiune ca de fapt lucrurile nu stau chiar asa.
bm
Am vazut si eu emisiunea. A fost de la 10:30 pe NihonTV (4).
Trebuie sa recunosc ca o si stiu...Si numai prostii de genul asta ii spune sotului!!O multime de minciuni.Din cauza asta acum nu mai are nici o prietena...Ne punea sa o acoperim...Si i-am lasat sa traiasca in lumea lor...
Am fost foarte revoltati si eu si al meu!!!
Adina & Luka (2 ani pe 15 mai)
http://www.babiesonline.com/babies/l/lukayashy
Aliada spune:
Da si eu am vazut emisiunea cu pricina.Ma uitam la TV in living(pe Sky) si can ma striga sotul din dormitor :vino sa vezi o romanca la TV.Am urmarit emisiunea pana la sfarsit si zau ca nu e reprezentativ ceea ce a spus.Pacat.E drept ca obiceiul de a scuipa (la figurat si nu la propriu)copilul sa nu se deoache e de-al nostru dar nu sa-l speli in saliva!Si cand te certi cu cineva sa-l scuipi?!Asta e atuul tiganilor de mahala mai de graba.Ma repet:pacat!Uite asa i-si face strainul o imagine gresita despre a noastra tara.
ralucami spune:
Fetelor eu nu m-am uitat la emisiunea despre care vorbitzi voi, dar ma dezgusta ceea ce imi povestitzi despre acea romanca. Si ne mai miram de ce avem imaginea asta nasoala in Japonia!! Si ne miram si mai tare cand vine un roman de-al nostru si ne face cu oua si cu otzet. Intr-adevar sunt si fete care s-au casatorit pt ca intr-adevar au crezut in relatzia lor, ca il iubesc si respecta pe omul de langa ea, dar marea majoritate sunt casatorite ...asa ca sa se afle in treaba. Pacat !! Nu vreau sa fiu intzeleasa gresit, nu judec pe nimeni, dar ma deprima imaginea care ne-o fac unele(imaginea noastra ca femei, ca romance, ca mame, ca OAMENI). Citeam daunazi pe un chat o discutzie despre cuplurile mixte, unde unul dintre parteneri e japonez. Si sincera sa fiu majoritatea faceau misto de rusoaice si romance. Nu de poloneze, nu de unguroaice, nu de bulgaroaice. NU! De romance si rusoaice!!!As mintzi sa spun ca nu m-am simtzit prost, ca nu m-a apucat o ura si o greatza teribila pe cazaturile care au facut ce au facut ca sa se ajunga la discutzii de genul asta. Nu stiu ce-i cu mine , dar azi ma simt ca dracu'! Am impresia ca ma lupt cu morile de vant. Degeaba spun eu japonezilor pe care ii cunosc ca Romania e o tzara frumoasa, degeaba vine barbate-meu si povesteste ca a intalnit o groaza de oameni buni si inteligentzi, ca avem biserici superbe de sute de ani, ca intr-adevar se merita sa te implici sufleteste , cand pe posturile natzionale japoneze apar troglodite de-astea care nici nu stiu pe ce lume traiesc si vorbesc in dodii.
Hai noroc si sanatate- ca-i mai buna decat toate!
Ninja spune:
quote:
Originally posted by ralucami
Intr-adevar sunt si fete care s-au casatorit pt ca intr-adevar au crezut in relatzia lor, ca il iubesc si respecta pe omul de langa ea
Cazul tau adica?
Julie sau care mi-ai sters post-urile: no harm intended, doar imi flexam nesimtirea.
---------------------------------------------------------------
Ever tried. Ever failed. No matter. Try again. Fail again. Fail better.
www.geocities.co.jp/WallStreet/4076/index.en.html" target="_blank"> The Sea of Japan and Koreans