Cu incredere, spre Canada (7)

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ira spune:

Buna, stie cineva nr. lui Ange, cel de la Buzau?

Trebuia sa ma intalnesc cu ea zilele astea si nu ma suna, e posibil sa nu ma gaseasca acasa, sunt mai tot timpul plecata.

Multumesc mult, astept PM, Irina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liliput spune:

Ira, tu vrei neaparat sa ma faci sa plang , (Je t'adore mon ami qui m'assister dans le besoin, iti place ce repede ma adaptez, se vede ca invat franca, o exersez peste tot, de te pocneste rasul,nu stiu daca este corect???) esti de o bunatate ce n-am vazut, si eu care credeam ca sunt singura voluntara de pe pamant care a mai ramas, bag seama ca mai exista "rara avis" si ma simt fericita ca am intalnit-o.De fapt pe forumul asta am avut ocazia sa cunosc o seama de romani care nu sunt ca cei pe care ii cunosc eu.....asta pentru ca eu sunt una din persoanele dezamagita de oameni......... nu stiu unde si cum am trait pana acum de n-am vazut ca existati ??? ........adica, cu multe maini intinse in ajutor!!!!.......sunt fara replica.......
Multumesc mult.........no comment........

Mergi la inceput

Ei, Liliput, sunt unii romani, cum ar fi Dana Podeanu, "Podeanu", care au primit multe familii pana acum. Mi se pare normal sa intorc si eu gestul de a primi pe cineva, mai ales ca si eu voi fi primita acasa la o persoana pe care nu am cunoscut-o decat prin intermediul net-ului.

Eu cred ca romanii de bine, romanii cu suflet bun si minte mare nu sunt rara-avis, eu cred ca sunt marea majoritate a poporului nostru.
Dar stii cum este legea lui Murphy, daca intr-un butoi de rahat torni un pahar de vin, rezulta un butoi de rahat, iar daca intr-un butoi de vin torni un pahar de rahat, tot rahat iese. Asta e problema poporului nostru, avem cativa rahati de oameni in jurul nostru care ne fac publicitate negativa.

Va pup, Irina

Mergi la inceput

Ira, as vrea sa cred ce spui tu, mai ales ca m-am convins, cel putin asupra celor care pleaca sau au plecat ca asa este, cred ca asta este marele semn de intrebare????? de ce pleaca romanasii nostri din tara daca numa "romani de bine" sunt peste tot in tara noastra, ca doar nu vrei sa spui ca este vinovata biata glie........care pe langa ca este frumoasa(ca nutura),bogata in relief, buna ca clima si mai este si bogata in continut terestru ne mai si suporta(fara comentarii)..........numai cu calitatea umana o ducem cam prost,parerea mea,scuza-ma nu vreau sa supar pe nimeni,spun asta cu parere de rau, ca iar ma contrazic cu tine, dar nu pot fi prefacuta, suntem in Ro o "mana" de OAMENI care se chiama rara-avis si care se imprastie de aici in toate colturile lumii,par ex.........,asa sunt eu........... si vorbesc crede-ma numai din experienta,poate viata a fost mai dulce cu tine, dar promit ca atunci cand ne-om vedea si cunoaste iti voi povesti.......... sa-ti treaca, cu drag, Dana

Mergi la inceput

Nu vreau sa te supar dar cred ca oameni rai, urati la suflet si prosti sunt peste tot, nu numai in Romania. Tu acum ii asociezi cu Romania, dar nu cred ca e un fenomen valabil doar tarii noastre.
Asta e, trebuie sa inveti sa te feresti de acest fel de oameni. Cred, insa, ca la noi, in Ro, este incurajata incalcarea legilor, si de aceea se intampla multe nedreptati.

Cred ca ai dreptate din punctul tau de vedere, dar cel mai bine pentru sufletul tau este sa gandesti pozitiv si sa treci cu vederea lucrurile urate din jurul tau.

Las', ca o sa vezi ce bine va fi cand vom sta in Montreal la o cafea, uitand de toate grijile din Ro. Dar acolo vom avea altele, sa nu crezi ca vom scapa de griji.

cu drag, Irina

Mergi la inceput

Liliput, citeste asta ca sa-ti mai exersezi franceza,
un articol al ziarului Le Monde despre libertatea presei din Ro.

http://0,1-0@2-3236,36-363415,0.html" target="_blank">www.lemonde.fr/web/imprimer_article/0,1-0@2-3236,36-363415,0.html

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Salut din nou pe toata lumea! Mai rarut, abia reusesc sa va citesc, de scris nu mai apuc, dar din cind in cind mai fac si eu prezenta ca sa nu ma uitati de tot. Ira, daca te intilnesti cu Angi sa o saluti si din partea mea si sa-i spui ca nu am mai sunat-o pentru ca iar nu gasesc numarul ei de telefon, rusine sa-mi fie.
Draga mea Liliput, eu nu cred ca numai romanii buni pleaca din tara, si ramasi si plecati sint la fel, adica si cu bune si cu rele, si pastreaza cu ei, oriunde ar fi, pachetul genetic pe care l-au mostenit, cultura, educatia si altele de acest gen. Nu cred nici ca romanii pleaca de-acolo din cauza gliei sau a celorlati romani, ci pur si simplu din cauza lipsei de perpective sau in cautarea unor cai mai bune pentru ei si pentru familia lor. Nu cred ca nici ca natia noastra este asa cum o prezinta romanii nerealisti si care din lipsa de argumente tot ii dau cu Miorita si cu Eminescu, pina te ametesc, [desi, fie vorba intre noi, multi dintre ei nici nu mai stiu cum suna Miorita, iar de spatiul mioritic al lui Eliade si de versurile lui Eminescu nici atit, proza si publicistica nici nu mai are rost sa o pomenesc...] Adica buni, integri, ospitalieri, sinceri, destepti , cultivati etc., cea mai cea dintre toate natiile si acum urmeaza... nu ca prostii de chinezi, tiganii de indieni, nespalatii de arabi etc. Dar nici nu cred ca sintem mai prejos de alte natii si ca avem ce e mai rau in noi si acolo in tarisoara noastra. In ochii mei romanii sint normali, poate ca in unele lucruri excelam, in altele lasam mult de dorit, dar sintem N-O-R-M-A-L-I si am invatat sa apreciez aceasta normalitate, oriunde o intilnesc, la adevarata ei valoare. Ca sa te linistesti, eu zic sa te rafuiesti cum poti si cit vrei cu cei care ti-au facut rau, dar nu generaliza, ca iti faci un rau aproape ireparabil... iti spun din proprie experienta. Si cum spunea Ira, abia astept sa ne intilnim la o cafea, aici, in Montréal si sa discutam despre cite-n luna si-n stele ca trei [sau cite ne-om aduna] romancute ce sintem. Bafta in tot ce faceti!

Cornelia, mamica Agatei

Mergi la inceput

Dragele de ele, Ira si Nelia, am gandit si eu odata asa,cel putin asa cred,?! si mai cred ca in mare parte aveti dreptate,si ma bucur ca mai realizez lucrul acesta. Una peste alta, da, asa este romanii sunt oameni normali cum spune Nelia chiar si Ira, ca sunt buni,dar,........pentru ca exista un dar, ponderea atarna de partea nefavorabila a romanilor pentru ca s-au pronovat(tot de catre romani) lichelele si nonvalorile, si bine zis, sa apreciem NORMALITATEA peste tot,UNDE O INTALNIM???. N-am vorbit nici de Eminescu nici de Eliade ca au apus de mult si la scoala copii cred ca nici nu mai invata despre ei, invata despre Esca si altii ...........deci s-a dus ce inseamna mioriticul si valorile romanesti Ha,Ha,Ha,.........Si ai mare dreptate Nelia, cand crezi ca nu toti romanii buni pleaca din tara,pentru ca nu pe toti ne-a inzestrat Dumnezeu cu acelasi curaj,optimism si incredere in fortele proprii(sau in fortele romanului), si ca au ramas si aici destui buni si intradevar pastreaza cu ei, oriunde ar fi, pachetul genetic pe care l-au mostenit, cultura, educatia si altele de acest gen. Ceea ce a aparut ca fenomen la romanii aia buni care spui tu ca exista,si eu nu-i vad, este indiferenta si raceala, datorate deziluziilor pe care le-au suferit, renuntand sa-si mai arate bunatatea si voluntariatul de a face bine. Privind razboitul meu cu toti aia care mi-au facut rau ..............am incetat de mult sa o mai fac, dar in special de cand vreau sa plec, ca am considerat (am eu o vorba)ca, "educatie cu cai batrani nu mai poti face", asa ca prin uimire si aducere aminte, in contact cu voi, am inceput sa revin la NORMALITATE. Va sarut si va multumesc, tot eu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Siminaf spune:

Am mai asteptat noutati de la voi, dupa ce am citit cu mare interes tot si am reusit, pina la urma, sa le si salvez.
Stiti de sedintele de informare care au loc miine, duminica 16.05, la sala ARCUB din spatele Intercontinentalului? Una este la ora zece si a doua la ora 14:00. Eu cred ca ajung la ora 14:00. Ne intilnim acolo?

Home, wherever you are...

Simina & Andrei (Deiutzu)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buburutza spune:

Am vizitat Canada si mi-a placut f mult

Mergi la inceput