Cu incredere, spre Canada (7)
Raspunsuri - Pagina 10
Ira spune:
Mihaela, multumesc de raspuns, esti o draguta.
Liliput, bine faci ca te duci la dentist, eu am terminat (sîc!) !
A fost groaznic pt. mine, dar macar a trecut.
La interviu nu vor fi probleme daca va descurcati cat de cat la franceza.
Mariana, noi, fam. 2 adulti si un copil, am declarat 7000 CAD, asta face cam 4600 Euro.
Bafta tuturor, Irina
liliput spune:
Ira, ai facut foarte bine ca pe noi ne-a zapacit atat financiar cat si ca dureri subiectul asta si nu mai vrem sa-l discutam............
suntem turbati de cap, dar daca, oricum, am auzit, ca cu toate tipurile de tratament sunt o problema, cu dintii in special iar eu nu suport durerile!!!Deasemeni vreau sa te mai intreb, ca tu ai trecut de curand prin vizele medicale,poti sa-mi spui si mie unde anume ? daca iau interviul, pot imediat ??? presupun ca si cu copilul? cat costa?, in ce consta?? si daca putem sa-l facem in mai multe parti?Daca imi permiti as vrea sa te caut pe privat sa te mai intreb si alte mici amanunte...........eu mai folosesc si chatul de la yahoo messenger este fff bun, daca il folosesti si tu, ne putem intalni mai usor pe el, adresa mea este, lelasid@yahoo.com
Ira spune:
Draga Liliput,
scuza-ma f mult, dar nu am timp sa stau pe chat,
dar, eu las calculatorul deschis tot timpul cat sunt acasa si mai dau cate un refresh atunci cand am timp la sub. asta. Dar acum ma voi duce la culcare.... :-).
In leg. cu medicalele, acolo vei fi programata telefonic, dar nu inainte de a primi de la Ambasada Bucuresti formularele. Asta a fost cea mai grea asteptare la mine, intre interviu si medicale.
Sincer, nu mai stiu cat costa, parca vreo 10 milioane, dar poti intra aici http://www.quebec.ro/forum/viewforum.php?f=7&sid=51b3fcbce8741da8108bf1e84c9bc185 sa te interesezi.
Medicalele se fac si cu copilul, dar el are parte de un control f simplu si placut.
Despre dentist.....subiectul e de groaza, nu trebuie sa te sperii, eu am rasuflat usurata pt. ca am avut parte de o isterica de dentista, dar fiind cea mai buna din oras, am suportat tot numai ca sa se termine totul cu bine. Dar acum ma simt excelent si rezultatul estetic este la fel de spectaculos. Exact ca in zambetul asta :!
cu somn, Irina
liliput spune:
Multumesc Ira de raspunsuri, este bine ca mai ai dintii tai, si doar i-ai plombat, dar ce te faci la mine care am dat tot ce este lucrare jos si am schimbat toata "caroseria" cu una de portelan.....sa vezi la mine smile si am avut ceva dinti imbracati.... Referitor la chat sigur nu te rog sa-ti pierzi timpul pe chat in mod expres ci doar ca divertisment cand ai timp si avem ceva de vorbit ......
Acum ma duc pe site-ul cu medicalele si iti raman datoare, cine stie, poate ma voi compensa vreodata...........
mamamariana spune:
Ce faceti fetelor? ati luat o vacanta? Ira, nu ne mai impartasesti din experientele tale de dinaintea plecarii? Cum stai cu facutul bagajelor?
Vreau sa va mai intreb ceva. La Viena se cere vreun certificat ceva ca ati absolvit cursuri de franceza sau ca ati dat vreun examen ceva? sau pur si simplu ati completat nivelul la care v-ati simtit in stare. Astia de aici din HK ne cer asa ceva si nu stiu cum sa fac. Pentru sot, e mai simplu pentru ca el a facut franceza si in facultate si are pe foaia matricola notele de la examene, dar la mine??? e mai complicat ca eu am facut engleza in facultate...
Poate aveti vreo idee sa ma sfatuiti si pe mine cum sa fac?
Numai bine,
Mamamariana
khristin spune:
quote:
Originally posted by mamamariana
Ce faceti fetelor? ati luat o vacanta? Ira, nu ne mai impartasesti din experientele tale de dinaintea plecarii? Cum stai cu facutul bagajelor?
Vreau sa va mai intreb ceva. La Viena se cere vreun certificat ceva ca ati absolvit cursuri de franceza sau ca ati dat vreun examen ceva? sau pur si simplu ati completat nivelul la care v-ati simtit in stare. Astia de aici din HK ne cer asa ceva si nu stiu cum sa fac. Pentru sot, e mai simplu pentru ca el a facut franceza si in facultate si are pe foaia matricola notele de la examene, dar la mine??? e mai complicat ca eu am facut engleza in facultate...
Poate aveti vreo idee sa ma sfatuiti si pe mine cum sa fac?
Numai bine,
Mamamariana
Mariana,
Franceza ti se testeaza la interview mai ales daca esti aplicant principal dupa cunostintele lingvistice avute la momentul respectiv. Dar de fapt cunostintele de franceza iti sunt vitale odata ce ai ajuns in Canada. Deci s-ar putea sa-ti prinda bine cursurile de limba in the long run.
Cristina
liliput spune:
Nu, fetele nu am luat vacanta dar eu am fost atat emotionata cat si suparata de vestile de la Viena si anume: intai am fost ffff emotionata si fericita ca mi-au raspuns, dupa cum v-am mai spus, ca au primit actele si banii de procesare a dosarului si cererii mele,relativ repede, adica cam in 8 zile,dupa care ma apucasem cu elan sa invat fraca, dar la numai alte 8 zile am primit o alta scrisoare care tremuram cand am desfacut-o fiindu-mi frica ca ma chiama fff repede la interviu,dar s-a dovedit a fi alarma falsa, ei n-au inteles ceva din dosarul meu si imi mai solicitau niste acte pe care trebuie sa le trimit si abia dupa asta se apuca de dosar,altfel nu se poate.Sunt trista ca se intarzie,dar cu speranta in suflet si rabdare sper sa reusesc sa trec si de asta.Referitor la ce intreba Mamamariana as vrea sa imi dau cu parerea ca daca esti aplicant principal totul se va rezuma tot la discutia de la interviu, cu toate diplomele din lume. Asa ca trebuie sa stii a vorbi, diploma nu inlocuieste asta, dealtfel nici daca stii sa vorbesti f.bine nu iti trebuie neaparat diploma. Cel putin referitor la asta am citit un interviu al unui aplicant in care consilierul il intreba pe acesta de unde stie franca asa bine(neavand diplome),iar acesta a raspuns ca mama lui este francofona(eu am inteles ca este profa de franca),explicabil nu ?????,si a fost foarte multumit.
Sper sa ne mai vedem pe site,cu alte lucruri care sa le elucidam, pentru ca se pare ca Ira a avut grija de noi si a dezbatut cam toate etapele emigrarii cu lux de amanunt,iar prin raspunsurile primite de la cei de acolo, deja, suntem in mare informati, probabil cand ne mai izbim de cate ceva nou sa incepem sa punem intrebari......cel putin eu i-am citit cam toate postarile cu raspunsuri cu tot a Irai, si am gasit cam tot ce ma interesa in ele, ceea ce recomand si altora care vor sa plece(eu am luat-o cam din 21.10.2003 de la luarea interviului pana acum), dar tot atat de bine se poate intreba......nu se supara nimeni cred......Va doresc bafta.....
liliput spune:
Am uitat sa-i trimit si Irai 2 vorbe de grija pentru ea care cred ca nu-si vede capul de griji si treaba.........dar oricum eu o rog sa nu ne uite si sa ne spuna cum este acolo si dupa ce se da jos din avion si cu lux de amanunt(ca de obicei)pasii pe care ia facut. Dealtfel cred Ira ca dupa ce te mai linistesti cu bagajele si cu restul.......si stand calare pe bagaje ne dai si noua cu lux de amanunt ce si cum cu ele, adica: cate ti-au iesit la numar,?in ce le-ai pus,? ce ai mai facut legat de plecare, ce ti-ai luat cu tine,ti-ai luat mai din timp biletele de avion?,se face undeva vreo declaratie la ce contin bagajele?, etc.......bineanteles ce ne poti spune........!!!! si cam ce ti-ai luat nou din Ro in bagaje, sa cumparam si noi din timp? Iti doresc sa treci usor peste toate, cu drag
ochinegri spune:
quote:
Originally posted by khristin
Mariana,
Franceza ti se testeaza la interview mai ales daca esti aplicant principal dupa cunostintele lingvistice avute la momentul respectiv. Dar de fapt cunostintele de franceza iti sunt vitale odata ce ai ajuns in Canada. Deci s-ar putea sa-ti prinda bine cursurile de limba in the long run.
Cristina
MamaMariana, Khristin are dreptate. Cu mentiunea ca si aplicantul secundar trebuie sa se "exprime" in franceza - cazul meu. Pe sotu'-aplicant principal l-a citit ca stie franceza .... si m-a frecat pe mine ... aplicant secundar care a declarat 4 din 12 la franceza. Depinde ... de la caz la caz.
numai bine !
Lili
Ira spune:
Buna, dragelor si dragilor, eu deocamdata nu fac nimic, stagnez, in sensul ca sotul meu se duce la soala si sta aproape toata ziua ca sa-si recupereze orele pana in 15 iunie(nu vrea sa-si lase copiii cu orele platite si nefacute), are de pregatit si concertul de sfarsit de an, iar eu stau toata ziua cu Sofia acasa, dar nu mai pot face nimic altceva. Noroc ca Sofi e f cuminte si draguta, ma ajuta la treaba, ma incurajeaza. Cu carutul imi vine greu sa ies, ca nu-l pot cara 3 etaje in brate cu tot cu ea, asa ca iesim fara carut, dar nu putem sta mai mult de 3 ore la aer curat.
Dragele mele, stati linistita ca va tin la curent cu tot ce fac, cu bagajele mi se pare cel mai greu, cand o sa fiu in incurcatura va voi intreb....Se pare ca Nelia mi-a facut rost de un super apartament, deocamdata nu va spun nimic, e o surpriza, numai sa reusim sa trimitem banii si copiile dupa pasapoarte la ea, si, dupa ce va fi contractul facut, va voi spune ca sa nu cobesc.
Liliput, daca se rezolva cu acest apartament, vei putea sa vii sa stai la noi, e un 4 1/2, adica 3 camere de la noi.
Va imbratisez pe toate, numai bine, Irina
ps. In perioada asta cant in disperare la pian, nu stiu cand voi mai avea ocazia.... Asta e singurul lucru pe care il regret, ca nu pot avea pian la bloc in Canada. Da' las, ca ne cumparam noi casa, si atunci ma razbun.