Cum e cu armata??

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Mirupati spune:

Missy, m-a uns pe suflet raspunsul omului de la armata, spune multe faptul ca el i-a dat solutia ... Uite ca exista totusi speranta ...

Ma uitam la deja celebra poza a prizonierului irakian tinut in lesa de fata aia din America si mi-am adus aminte ca imi povestea un prieten ce a vazut el in armata: un caporal avea boala pe un bucurestean si isi batea joc de el legindu-l de git cu o curea si tragindu-l dupa el prin cazarma - victima trebuia sa se tirasca pe jos - si caporalul le explica celorlati: uite, mi-am cumparat crocodil !... Daca ar scoate cineva acum o asa poza din armata, pe vremea lui Ceausescu, ar avea acelasi efect ca poza din Irak ?

Viva la patria !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andreutza spune:

Cine considera ca armata este o onoare sa se duca in armata!
Pana atunci, nu stiu cum naiba este obligatorie cand nici macar nu isi permit. Din ceea ce stiu eu este o experienta umilitoare. Sotul meu nu s-a dus niciodata cand l-au chemat la incorporare si eu l-am sustinut. Un OM nu ar trebui sa devina animal doar pentru ca scrie in lege. Legile din Romania...
Cu drag,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisi-pis spune:

Sunt constienta ca voi starni polemici. Oare nu e timpul ca pompierii romani sa se bazeze pe profesionisti cu pregatire adecvata, si nu pe pe soldati in termen?

In explozia de la de la Mihailesti, Buzau:

Morti

Medeleanu Georgian 21 ani pompier (soldat)
Jianu Niculae 25 ani pompier (soldat)
Oprea Florin 25 ani pompier (soldat)
Stan Liviu 25 ani pompier (soldat)
Manta Valentin 21 ani pompier (soldat)

Raniti

Ilie Marian 20 ani pompier (soldat)
Panciu Romeo 20 ani pompier (soldat)
Patrascu Ramon 20 ani pompier (soldat)

Dumnezeu sa-i odihnesca.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bibi spune:

quote:
In explozia de la de la Mihailesti, Buzau:

Morti

Medeleanu Georgian 21 ani pompier (soldat)
Jianu Niculae 25 ani pompier (soldat)
Oprea Florin 25 ani pompier (soldat)
Stan Liviu 25 ani pompier (soldat)
Manta Valentin 21 ani pompier (soldat)

Raniti

Ilie Marian 20 ani pompier (soldat)
Panciu Romeo 20 ani pompier (soldat)
Patrascu Ramon 20 ani pompier (soldat)

Dumnezeu sa-i odihnesca.

Subscriu.
Ei, domnilor care vorbeatzi de onoare si pledatzi cu atata patos pentru efectuarea stagiului militar...unde sunteti????
Ne explicati si noua acum cum stau lucrurile????

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dodo spune:

Bibi, nu vad unde este legatura dintre obligativitatea efectuarii stagiului militar si tragicul accident???Daca te referi la faptul ca printre victime sint si pompieri, atunci sa stii ca peste tot in lume se intimpla tragedii cu pompierii veniti sa stinga incendiile, si, mai mult, in alte tari ale lumiii pompierii sint voluntari, deci fac aceste actiuni de salvare perfect constienti de riscuri si totusi nu se dau in laturi, dimpotriva!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Milia spune:

Pai tocmai de asta e vorba, Dodo. Sa mori la datorie fiindca TU ti-ai ales meseria asta, nu sa te ia cu arcanul de acasa la armata si sa te oblige sa intri in foc. Exista accidente de mai mica anvergura in randul pomperilor mereu, dar nefiind de aceasta amploare nu auzim de ele. Stiu si eu pe cineva care a facut armata la pompieri. Doamne fereste!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns infofun spune:

E O MARE, MARE, PROSTIE ARMATA ROMANA! Daca ar avea conditii si ai invata ceva folositor in armata, atunci DA ar fi o mare onoare sa faci armata, dar in ce sta onoarea atunci cand sunt militari flamanzi si umiliti de cei mai mari ca ei in grad?!
In alta ordine de idei, acei tineri care au murit pentru a stinge un incendiu, despre care nu stiau prea multe, s-au jertfit pentru ce?! Pentru inconstienta statului de a nu face tot posibilul, sa avem, nu militari in termen(tineri de numai 20 de ani care nu stiu mare lucru de incendii si precautii), ca pompieri, ci oameni bine instruiti si care sa-si aleaga aceasta meserie, nu sa fii obligati! Daca cei care au pledat aici PRO armata obligatorie, ar avea un copil, care la 20 de ani l-ar lua in armata obligatoriu si ar face la pompieri, ar deceda in timpul unei astfel de interventii, oare ar mai fi de acord cu obligativitatea armatei? Sa fim seriosi de ce in alte parti armata este fff bine platita si in niciun caz obligatorie, iar la noi, un barbat care a facut o facultate si este poate tata a trei copii si managerul unei firme, trebuie sa-si lase toata familia, ca sa-si piarda timpul facand nimic in armata?

Cel mai mare pacat este acela de a nu zambi, macar odata, in fiecare zi de viata!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bibi spune:

quote:
Bibi, nu vad unde este legatura dintre obligativitatea efectuarii stagiului militar si tragicul accident???

Nefericitii aia erau MILITARI IN TERMEN nu voluntari.

Mergi la inceput