Cum e cu armata??

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns MD spune:

Cine e impotiva coruptiei draga mea????? Voi??? Astia de pe forum unde exista liste intregi de medici si spaga aferenta???? Unde se intreaba cat se mai da pentru aia, cat pentru ailata, se face schimb de idei si de opinii referitoare la mita??? Cat depre motivele pentru care am plecat si mai ales ironia aia de vulpe care nu ajunge la struguri, scutiti-ma - vreti cumva sa stiti de-am mancat salam cu soia???? Eu n-am priceput ce vreti sa ziceti? Eu nu inteleg, eu sunt venita de pe Marte cu combina si habar n-am ce e in tara aia???? Pai de ce nu v-ati dus bre la vot sa votati Constitutia aia, de ce atata absenteism? Fiindca v-a durut in cot d-aia! Si dati vina pe "prosti care-s multi si rai". Bravo alora care s-au dus si-au dat cu pixu pe buletinu de vot, macar s-au ales c-o cola si-un covrig electoral, spre deosebire de aia care nu s-au deranjat ca deh, era o zi ploioasa. Poate intr-o zi o sa ma las convinsa sa nu ma mai intorc in tara aia in care nimic n-are valoare si totul e calcat in picoare. Pacat de ea, se duce de rapa cu asa generatii. D-aia isi fac de cap aia de la putere, pentru ca ii lasati. Fiecare popor are la urma urmei conducatorii pe care ii merita. O zi buna!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

quote:
Originally posted by dpintilie
Dar eu ca cetatean onest al acestei minunate tari trebuie sa imi fac datoria civica si sa ma duc sa pun un vot aiurea-n targ...

Dana, dupa mintea mea, situatia a degenerat in halul asta odios pentru ca nu s-a prezentat tot romanul onest, cum zici tu, la vot inca din prima zi. nu esti de acord, pui stampila pe NU/nu intelegi nimic din lege si nu te-ai hotarat, pui stampila pe Ma Abtin, dar esti acolo, nu se mai poate arunca in urna votul turistului sau al aluia gasit pe strada a treia zi dupa scriptura. vorbind obiectiv acum, iti pun si tie intrebarea la care eu n-am gasit un raspuns logic pana acum: daca tara este asa cum este, in saracie, si se cheltuie o gramada de bani de la buget, adica din banii populatiei, ca sa se organizeze referendum pentru Constitutie, nu e aia bataie de joc a cetateanului la adresa lui insusi sa nu se duca la vot? pe cine pedepseste el prin neprezentare? pe el insusi. ce arata cu absenteismul? ca nu ii pasa! ca legea poate fi oricum, pe el nu-l intereseaza, poate sa organizeze FSN si o luna de zile votare, el nu se duce. daca nu ii pasa, concluzia logica este ca ori nu pune pret pe lege ca oricum se descurca prin mita, pile si relatii, ori nu are dreptul sa protesteze cand nu-i convine legea atunci cand il atinge, pentru ca a renuntat benevol la sansa de a hotari cu stampila daca legea e buna pentru el sa nu. eu asa vad lucrurile, dupa povestea ta. daca gresesc, atunci amerikanii-s de vina...vezi continuarea la Vama Veche. acestea fiind zise, nici macar cel care a votat cu NU la referendum sau cu Ma Abtin nu are dreptul moral si legal sa se sustraga prevederilor Constitutiei. ce sa mai spun de aceia care nu s-au dus la vot? ar trebui sa fie primii la poarta unitatii. nepasarea, ca si ignoranta, se plateste. ori aplica metodele mioritice pana la sfantu' asteapta cand va aparea legea organica referitoare la obligativitatea armatei. caz in care tot "descreieratii" din conducerea militara vor avea de castigat, ca am aflat cu totii acuma la cat se ridica spaga.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alex-n spune:

quote:
Originally posted by MD

Cine e impotiva coruptiei draga mea????? Voi??? Astia de pe forum unde exista liste intregi de medici si spaga aferenta???? Unde se intreaba cat se mai da pentru aia, cat pentru ailata, se face schimb de idei si de opinii referitoare la mita??? Cat depre motivele pentru care am plecat si mai ales ironia aia de vulpe care nu ajunge la struguri, scutiti-ma - vreti cumva sa stiti de-am mancat salam cu soia???? Eu n-am priceput ce vreti sa ziceti? Eu nu inteleg, eu sunt venita de pe Marte cu combina si habar n-am ce e in tara aia???? Pai de ce nu v-ati dus bre la vot sa votati Constitutia aia, de ce atata absenteism? Fiindca v-a durut in cot d-aia! Si dati vina pe "prosti care-s multi si rai". Bravo alora care s-au dus si-au dat cu pixu pe buletinu de vot, macar s-au ales c-o cola si-un covrig electoral, spre deosebire de aia care nu s-au deranjat ca deh, era o zi ploioasa. Poate intr-o zi o sa ma las convinsa sa nu ma mai intorc in tara aia in care nimic n-are valoare si totul e calcat in picoare. Pacat de ea, se duce de rapa cu asa generatii. D-aia isi fac de cap aia de la putere, pentru ca ii lasati. Fiecare popor are la urma urmei conducatorii pe care ii merita. O zi buna!

Hai, lasa-ma! A vorbit intelepciunea din buricul democratiei! Tu nu ai inteles ca referendumul s-a masluit? Chiar daca votau toti cetatenii tarii NU, in raportul final tot DA iesea. Iar aceasta constitutie este o marea TEAPA. Cine a votat DA, imi pare rau pt el!

Si nu ne mai da noua lectii de democratie, ca la voi sau masluit la greu alegerile prezidentiale in Florida! Sau ai uitat?

Ca multi dintre cei plecati, ai tendinta sa compari situatia SUA cu situatia Romaniei. Nu are nici un sens. SUA are in carca aproape 400 de ani de democratie, care sa nu uitam cum a evoluat! Si in SUA se dadea mita (vezi cazul Al Capone, si multe altele, in care erau mituiti de la guvernatori, senatori, congresmeni, pina la ultimul politist). Si sunt sigur ca inca se mai practica. Nimic nu e perfect pe lumea asta, nici macar societatea in care traiesti tu in prezent. In Romania, avem doar 14 ani de asa zisa democratie dupa un regim crunt care ne-a nivelat ca un buldozer pe toti.

Bun, sunt de acord cu respectarea legii! Sunt de acord sa nu se mai incurajeze si sa se propage fenomenul coruptiei! Dar sunt de acord sa se foloseasca orice mijloc de a lupta impotriva unei legi tampite (chiar si cu mita, daca e cazul).

Numai bine,

Alex

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dpintilie spune:

Of Doamne, zici ca vorbesc si aici in vant...
Conchita, de acord cu tine in orice alta tzara(democratica),dar nu in Romania. Pai aia explicam eu cu zor, ca daca votam Nu, votul meu era in final tot Da, ca se masluia doar sa iasa Da la peste 51% din cei care au votat.
Daca eram in State sau in Germania, votul meu era tot Nu si la numaratoare. Aici...cu siguranta era Da, daca mai aveau nevoie de niste Da-uri. Referendumul de la inceput a fost trecut...Probabil daca toti care am fost impotriva sau se abtineau stateau acasa, erau prea multe voturi de adaugat in urne si nu se putea merge chiar asa departe... Cat despre banii cheltuiti cu referendumul, Doamne ce au facut si aici. O stampila in Galati costa 15.000 si in Covasna de 10 ori mai mult...Banii s-au cheltuit dupa bunul plac al celor de sus, in functie de interese. Si cu asta suntem obisnuiti, banul public in Romania este cheltuit de guvernanti pe masini de serviciu luxoase folosite in interese propriu, pe deplasari la tot felul de "conferinte" in Franta sau Grecia...Of, imi pare rau ca nu am timp si ca nu asta e oricum rostul subiectului, sa va spun ce se intampla in Romania... Cu adevarat tzara lui Papura Voda...
A, am uitat sa spun ceva important...cu ocazia Referendumului s-au scos un milion si ceva de buletine de vot, peste limita legala... Ghici ghicitoare...
Pacat ca nu puteti intelege ca in cazul Referendumului votul meu, al tau, al oricarui era impotriva a fost de fapt "Da"....
Am mai precizat ca alta e treba la prezidentiale...Acolo votul meu are rost....

,Dana si Andrei(12 dec 2003)

http://community.webshots.com/user/dpintilie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iuliana76 spune:

MD, ocolesti ca de obicei argumentele importante si faci afirmatii care dovedesc ca citesti aleator mesajele. Nu esti venita de pe Marte, te faci ca nu intelegi doar ca sa aperi niste principii utopice pana la urma. Sau raspunzi doar cum iti convine tie.

"Cine e impotiva coruptiei draga mea????? Voi??? Astia de pe forum unde exista liste intregi de medici si spaga aferenta???? Unde se intreaba cat se mai da pentru aia, cat pentru ailata, se face schimb de idei si de opinii referitoare la mita??? ". Dupa mesajele postate de tine pe forum inteleg ca nu prea citesti subiectele. In afara de subiectul asta, eu n-am gasit altul referitor la mita. Si ti-am mai zis, e exceptia care confirma regula. Eu cred ca pe forum exista liste de medici care stiu sa-si faca meseria, spre deoasebire de majoritatea, cu viata nu te joci, si mai ales cu viata copilului tau. Iar asta cu mita aferenta medicilor e mostenita de pe vremea voastra, (ca tot am aflat cand a facut armata sotul tau). Eu, decat sa dau spaga in spital, mai bine merg la policlinica privata. Si nu numai eu. Cu cine am mai vorbit aici pe forum procedeaza la fel. Desi am platit asigurari de sanatate la greu, n-am beneficiat deloc de ele, la medic (particular) platind corect (cu chitanta), ca cei de la dispensare nici nu se uita la tine, medicamentele le cumpar, chiar si pentru bebe desi ar trebui sa le iau gratis.

"Cat depre motivele pentru care am plecat si mai ales ironia aia de vulpe care nu ajunge la struguri", aici deja vorbesti gratuit. In primul rand nu era ironie, in al doilea rand, nu fii asa sigura ca nu ajung la struguri, si nu numai eu, suntem deja un grup.

"Fiecare popor are la urma urmei conducatorii pe care ii merita". Poate, dar din cauza voastra, ca eu n-am apucat sa votez pana in 1996, cand deja era prea tarziu, nu aveam ce vota, iar in 2000 nici atat. Regulile erau deja facute, puterea deja instalata, stii si tu ca pentru a rasturna un regim ne trebuiesc 50 de ani.

"nici macar cel care a votat cu NU la referendum sau cu Ma Abtin nu are dreptul moral si legal sa se sustraga prevederilor Constitutiei. ce sa mai spun de aceia care nu s-au dus la vot? ar trebui sa fie primii la poarta unitatii". S-a mai zis si repet: Primul punct pe lista argumentelor pro-constitutie a fost: armata NU mai e obligatorie. Legea aia organica a fost spusa mult mai tarziu, scrisa cu litere microscopice, care nici macar nu e legala. Legile Constitutionale sunt cele care primeaza, si care anuleaza orice alta lege contradictorie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Missy spune:

Mai dar la ce discutii s-a ajuns! Nici n-am mai stiut ce sa zic, atatea pareri pro si contra...
Vroiam numai sa va spun ca l-au amanat pe al meu sot pana la toamna pentru ca le-a spus ca are copil mic, sotie cu salar mic, casa in constructie. Si ei au zis: ne vedem la toamna. Si unul din ei a mai adaugat: poate mai vrei sa faci o facultate, un al doilea copil ...
Adica i-a dat solutia pe fata. Doar si cei din armata sunt la urma urmei oameni, nu?

www.babiesonline.com/babies/f/fratila

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns valentinag spune:

Ma bucur k s-a rezolvat Missy!E bine k macar tu ai obsevat ca sunt si ei oameni,nu doar jigodii,betivi,curvari!
Numai bine!
Valentina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns xenocid spune:

Daca se intalnea MamaLuStefanCelMare cu MamaLuSoldatuRyan nu ieseau atatea scantei.
Daca mai era necesar de confirmat - "tacerea e singurul lucru de aur pe care femeile il detesta"

Cu stima,
Alin

*Ex astris, Scientia*

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Soleil spune:

Mai, dar ce frumos suna "fa armata! fa-ti datoria fata de tara si popor!". I-auzi! Da' tara asta cum isi face datoria fata de cei din armata? Cand n-au ce sa le dea sa manance, cand nu-i invata nimic ca, deh, nu-s bani de arme, munitii si motorina pana la poligon? Cand ajung in armata tot soiul de dementi care-si trag gloante in cap? Si macar daca si le-ar trage lor daca tot li s-a urat cu viata, treaba lor, sa faca ce-or vrea, dar mai trag si in capetele altora! Si "domn' psiholog" de la comisia de recrutare ce zice? "Nu stiu, dom'le ce-a avut, cand l-am vazut eu era normal la cap"!
Hai la armata ca sa te invat sa supravietuiesti, fizic si psihic, probabil asta e scopul. Parca am fi la "Worst case scenario"!
Si ce sa zic, vreau sa vad si eu unul care nu a facut armata, care si-a facut un rost in viata, care a izbutit - dupa ani buni de facultate si de munca - sa isi gaseasca o munca bine platita, care acum are familie, copil mic, se zbate sa-si faca o casa, vreau sa il vad pe acela care in conditiile astea zice "Ma duc in armata, cum sa nu ma duc, ca e datoria mea sa fac armata!". E simplu sa faci pe lupul moralist si sa tii discursuri inaltatoare cand te-ai vazut cu sacii in caruta. O sa ziceti acuma ca de ce nu si-au suit si altii sacii in caruta mai devreme. De ce? Vezi primul paragraf. Si apoi, au considerat ca e cazul sa-si vada de facultate. Nu prea cred ca-s multi care sa zica "iacata-ma-s, luati-ma la oaste".

Si ca sa pricepeti incrancenarea mea care nu e de ieri, de azi, dar zilele astea a ajuns la apogeu - si noi avem aceeasi problema: ieri a venit ordinul de incorporare si maine dimineata sotul meu meu trebuie sa se prezinte la ei.
Acuma, situatia e urmatoarea: noi ne-am mutat, dar nu am schimbat buletinele. Ordinul a venit pe vechea adresa si ni l-a dat persoana care s-a mutat acolo. Ea spune ca l-a gasit in cutia postala. Deci semnaturi de primire: ioc!
Si pe de alta parte, avem un bebelus de o luna si jumatate, eu o sa intru peste doua luni in CIC. Bani de la statul roman care stie sa-si protejeze cetatenii, desigur: 6.500.000 pe luna. (E drept ca nu pierd mult fata de 85%: numa' vreo 10.000.000 pe luna. Un mizilic, nu? Ahh...). Noi avem un credit cu rata de 200 USD pe luna. Creditul e pe numele sotului. Deci daca el pleaca in armata, mie imi da statul 6.500.000 si trebe sa mai pun niste bani ca sa platesc rata la credit.

Intrebarea mea este: asta cu creditul nu e un motiv suficient de bun ca sa te lase in plata domnului cu armata? Sau se intelege banca cu statul roman ca s-o scoata la o intelegere?
Si pe de alta parte, daca tampenia aia de hartie a venit in cutia postala, nu a semnat nimeni pentru ea si sotul meu nu merge dimineata la ei - ca asa zicea -, e bai?

Flaviana si Tiana Maria (20.03.2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxana1974 spune:

quote:
Originally posted by xenocid

Bogux exact!
Ca si cum ne-am apuca noi acum sa ne contrazicem pe tema cezariana/nastere naturala.
Nu stim cum e, da la dracu, de ce sa nu avem si noi o parere!

Cu stima,
Alin

Abia astept sa va vad discutand pe temea de mai sus. Acum aveti si de ce. Vizitati va rog topicul "Realitate sau fictiune" de pe Discutii Generale. Succes!!!

Mergi la inceput