cind se ajunge la insulte...

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns andabrro spune:

quote:
Originally posted by Monaa

As adauga la intrebarea Casandrei:
daca tu iesi si celalalt vine dupa tine deoarece nu a terminat si nu se sfieste sa-ti spuna ca ceea ce faci este o lasitate? Ca ar trebui sa stai pe baricade pina cind isi incheie "numarul" ...

Monaa

pot sa zic ce-a facut maica-mea la un moment dat cind taica-meu zbiera si-o tot "musca" de partile dorsale, a ridicat o farfurie (spala vasele) si i-a zis ca i-o crapa mintenas in cap ... a tacut instantaneu, si milc! culmea e ca daca ar fi iesit vreodata cu bataie, toti banii mei ar fi fost pe mama, e muult mai puternica decit tata pesemne de la cit a muncit intotdeauna in vreme ce el doar paharul si furculita la gura le ducea. n-o fi educativ pentru copii indemnul la violenta dar ... mie una mi-a placut. (in special faptul ca si taica-meu a realizat ca nu prea are sanse de succes daca-i da inainte). si iar revin si zic ca i-a rabdat (si pina atunci si de atunci incolo) nenumarate ragete, multe la betie, doar de acea unica data si-a pierdut rabdarea ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

quote:
Originally posted by Monaa

As adauga la intrebarea Casandrei:
daca tu iesi si celalalt vine dupa tine deoarece nu a terminat si nu se sfieste sa-ti spuna ca ceea ce faci este o lasitate? Ca ar trebui sa stai pe baricade pina cind isi incheie "numarul" ...

Monaa

ma risc tot eu cu o solutie: pastreaza tacerea si ramai calma, gandeste-te la altceva, baga-ti degetele in urechi, ia o carte in mana, citeste ceva la computer, tricoteaza etc. mesajul e clar = esti o persoana matura si cu drepturi egale de a discuta sau a nu discuta in conditiile acelea. iti zice ca esti lasha? atunci raspunde-i CALM ca vrei foarte tare sa discuti, dar ai si tu dreptul sa alegi conditiile, ai otita iar racnetele lui iti sparg timpanul si iti distrag atentia de la subiectul discutiei. spune-i ca daca nu coboara tonul, nu raspunzi. fa apel la coerenta si maturitate. lauda-l sub centura, ceva de genul "mereu ti-am admirat puterea de stapanire si judecata clara, inteleg ca am facut ceva care te-a deranjat daca te-am adus in halul asta de nu te mai recunosc, dar nu inteleg ce am facut daca nu imi explici clar si calm, te rog frumos hai sa stam sa discutam civilizat ca ne aud vecinii si maine cand ne vom impaca o sa ne fie rusine cand o sa-i intalnim pe scara blocului." ma rog, ceva de genul asta :)

cred sincer ca orice nash isi are nashul. eu de pilda vorbesc foarte pasional pana si despre jaluzele, tigai, rame de tablouri, orice imi cade in atentie, nu mai vad nimic altceva daca mi se pune pata sa despic firul in patru pe o chestie minora si mi se intampla sa obosesc audienta in felul asta, vezi prietenii si familia . pe mine ma scoate din starea asta de concentrare obsesiva asupra unui obiect, nimic altceva decat un hohot de ras, ma trezeste pur si simplu la realitate si vad ca situatia e ridicola. dar secretul il stie doar sotul meu pana acuma, vad :)

constatarea asta ma duce cu gandul la componenta obsesiva din comportamentul coleric, cea de care aminteai si tu, Mona. partenerul tau vrea sa termine ce are de zis acum si aici. o intrerupere l-ar scoate din minti, nu l-ar calma. dar o continuare a discutiei cu tine la carma ca persoana cu mai mult autocontrol cred ca l-ar linisti. aproba-l, repeta-i ca l-ai putea intelege dacar ar scadea tonul, incearca o mangaiere, prinde-l de mana, ia-l in brate si mergeti amandoi pe canapea, vorbeste-i in soapta sa il linistesti, tranteste-i un te iubesc cand tipa mai tare, nu stiu...sunt metode...ca daca n-ar fi, am ajunge cu totii la spitalul 9 in camasa de forta de fiecare data cand ne-ar apuca nabadaile. :)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miau-miau spune:

Conchita, eu stiu ca e crestineste sa spui "te iubesc" cind primesti o palma, dar mai rau il infurii pe nebunul care te injura, va spune ca iti bati joc de el.
Monaa, exact asa se intimpla, daca te retragi tu asta nu inseamna ca te lasa el in pace. Incearca orice metoda de a te provoca de a te face sa auzi tot ce are de zis se agata de ORICE reactie a ta ca sa-si sporeasca furia.
Eu nu vad decit: ori devin din agresat agresor si-mi cistig respectul prin forta (neaplicabil in America ca te ia politia si pe tine), ori inghit o viata intreaga incercind sa ma conving ca nu ma afecteaza si tot incerc echilibristici de genul celor propuse de tine conchita (poate-poate se calmeaza asa), sau il las naibii cu nebunia lui cu tot, sa se inteleaga alta cu el.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

quote:
Originally posted by miau-miau

Conchita, eu stiu ca e crestineste sa spui "te iubesc" cind primesti o palma, dar mai rau il infurii pe nebunul care te injura, va spune ca iti bati joc de el.

te intrebasem la inceput daca e vorba de violente fizice. daca da, atunci PLEACA! divorteaza. clar. nu merge cu nimic, a ridicat mana asupra ta odata, o va face si a doua, si a treia, n-are leac. credeam ca e vorba de ciondanelile uzuale intre parteneri, alea se pot media. dar in stavilirea violentei fizice nu cred pur si simplu... :((

curaj!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns klavier spune:

quote:
Originally posted by conchita
[ ciondanelile uzuale intre parteneri,

uuf, ca bine mi-ati mai facut cu subectul asta!!

(egoismul in floare, n-am inceput cu miau-miau, io sa ma descarc putin!)

ma cam termina pe mine in ultimul timp aceste ciondaneli uzuale si pe el il termina, am impresia, si mai mult decat pe mine, ca eu barem is sanatoasa tun, dar pe el il doare stomacul dupa fiecare cearta, a se intelege de nshpe ori pe zi, si in ritmul asta ajungem in spital.

conchita, o sa incerc sa aplic solutiile alea pe care le-ai scris chiar la inceput. teoretic suna apetisant, practic apar doua probleme. 1. oricat as incerca sa stau eu calma, perfecta nu sunt si cicaleala vine automat, si la a 20-a cicaleala ma apuca nervii aproape cu usurare ca le-am dat voie!
2. la cate i-am spus - ca se pare ca am un talent demonic sa il ard exact unde il doare mai tare - si iar i-am spus, de unde pot eu sa stiu ca nu s-a rupt firul definitiv? nu prea mai vad vreun chef de reconciliere din partea lui, doar resemnare si o decizie de genul: pai fa cum vrei, ca si asa facem intotdeauna cum zici tu. (si bineinteles ca io imi sparg capul toata ziua sa fac cum isi doreste el)

si culmea e ca tot ce ii reprosez io lui imi zice ca simte si el din partea mea, parca am fi doi puscariasi care striga in gol si in limbi diferite acelasi lucru, si nu se inteleg nicicum.

a se remarca: al 4-lea an together, si de trei ani casatoriti.

azi i-am pus ultimatum: ori incearca si el sa ne intelegem si sa nu ne mai certam, ori divortam. si a zis ca ok, daca asta vreau, sa divortam. si dupa aia au mai trecut cateva ore, m-am dus tot eu cu impacatul, ceaiul, pastila, ceapa coapta etc. (virgula) ca pe el il durea capul si nasul si toate celea.

si dupa ce s-a sculat din pat iar a inceput sa ma critice.

hai ca am avut curaj. era cat pe ce sa imi fac un alias si sa deschid un subiect nou. asa m-am mai pierdut si eu printre celelalte.

miau-miau, sunt indiscreta daca intreb care era monstrul din dulap?

A.

Adriana + Adriana jr (2 ani si 7 luni) + Andrei (3 luni) + Dragos taticutzul
http://photos.yahoo.com/apaler

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miau-miau spune:

Era amanta, klavier.
Desi nu stiu daca expresia de monstul din dulap e potrivita, caci frumusetea sta in ochii admiratorului. Monstru pentru unul, zina pentru altul.
Conchita, nu mi's violentata fizic a fost o exprimare doar cu palma. Voi incerca sa fiu mai clara. Dar atita vreme cit trintelile si uletele in scoala parul maciuca in cap, le consider fizice si pe ele.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Chuny spune:

Klavier, īmi permit sa intru in discutie. Nu cunosc toate detaliile, dar durerile astea de stomac nu sunt doar un santaj si o īncercare de fugi de responsabilitati din partea lui??? Nu cred ca tu esti vinovata de durerile lui de stomac. Poate ar fi bine sa īi spui ca nu mai poti si ca īl rogi pt un timp sa nu te mai critice, ci sa īti ofere solutii care sa īl multumeasca.

Sa nu te superi pe mine, dar m-am gāndit ca asa as face eu in situatia asta. Si sa nu īndrazneasca nimeni sa dea vina pe o mama cu doi copii ca vrea sa isi distruga casnicia!!! Poate am vorbit prea mult.......

Sib

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marimar spune:

Klavierdraga mea,
sinteti asa o familie frumoasa si tinara, nu merita sa va distrugeti asa !
Poate ar trebui sa incercati un psiholog, sa mergeti amindoi la counselling pentru a salva relatia si familia vostra.

Si eu cred ca el ar putea sa te santajeze cu starile lui de rau,poate v-ar folosi o vacanta, impreuna sau chiar separat, sa meditati la viitorul relatiei voastre si la solutii pentru a remedia situatia, sa veniti inapoi cu bateriile incarcate si apoi sa discutati calm despre cum va ginditi sa evitati situatiile tensionante .
Sau macar sa petreceti o seara doar voi 2 la un restaurant si sa discutati acolo calm despre situatia in care ati ajuns, sa veniti cu solutii viabile amindoi .

18 sapt si

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Monaa spune:

quote:
la cate i-am spus - ca se pare ca am un talent demonic sa il ard exact unde il doare mai tare

se pare ca si eu, draga mea klavier, posed acest talent si in plus si eu am acelasi temperament coleric ca si el . Am incercat si cu binele ( vorbit calm, linistit, vorbe dulci etc) dar era mai rau pt ca credea ca il iau peste picior. Apoi, intr-o zi cind nu i-am mai suportat criza de nervi-vine acasa nervos de la munca si nimic nu-i convine, paharul s-a umplut si a dat pe dinafara am inceput sa-i zic eu vreo doua ( chiar mai multe ) pe tonul folosit de el, ba chiar mai tare ca sa il acopar. Nu va zic fetelor ce fata a facut a ramas stupefiat deoarece nu se astepta la asa o reactie ar fi trebuit filmat, deconcertarea i se citea pe fata si am fost foooooooooaaaaarte multumita de dusul rece pe care i l-am aplicat. Nasol e ca domnul uita cam repede si ma vad nevoita sa ii aplic acelasi tratament de calmare cind e cazul, mai bine sa spuna ca sint rea decit o fraiera care-i accepta toanele.
In plus am facut si alte nebunii (pt ca oi fi eu greu de scos din pepeni dar atunci cind ma infurii pazea!! ) gen aruncat cu diverse obiecte dupa el pe principiul, nesanatos recunosc,"ori eu ori tu". Daca el isi permite sa trinteasca usile de cade tencuiala de pe pereti si in general sa dea de pamint cu orice ii iese in cale cum as putea sa ramin calma si surizatoare? Mai ales ca eu interpretez asta ca pe o violenta indirecta: nu da in mine, dar se razbuna pe obiecte.
Nu sint mindra de comportamentul meu in astfel de situatii dar pentru mine e cam singura solutie, sa ramin pe baricade pina la final altfel nu se potoleste. Asa sintem noi extremisti; tot ceea ce facem facem cu pasiune.
PS: noi putem sa tipam cit vrem, ca nu avem vecini, locuim la casa iar distantele intre case sint mari si nu ne aude nimeni...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns manupop spune:

DAR CE FACI CAND ESTI JIGNITA LA TOT PASUL DE "JUMATATE",BATUTA SI LUATA IN RAS SI DE AMANTA?
O SA SPUNETI:"LASA_L"!DAR CE FACI CAND E UN COPIL?SA IL LASI FARA TATA SAU SA ACCEPTI TOT PT EL?

Mergi la inceput