Bebelusi pe avion?

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns alinuta spune:

Buna fetele!

Noi tocmai ce-am fost de Pasti acasa, asa ca vin cu informatii ceva mai proaspete.

Am zburat cu British Airways si am facut rezervare pentru Alexandra o data cu rezervarile noastre platind pentru ea 130 $. Ni s-a asigurat in banii astia un basinet instalat pe un fel de "masuta" plianta. Limita de greutate era de 40 pounds. Despre limita de virsta nu stiu ce sa spun (alexandra avea aproape 8 luni jumatate), dar avind in vedere greutatea in mod cert sint acceptati si bebei mai maricei. De basinetul cu pricina am beneficiat doar pina la Londra, pe cursele europene nu-ti pun la dispozitie asa ceva, ca atare bebe sta in brate.
Am optat pentru zbor de noapte, am avut grija ca Alexandra sa fie mai bine imbracata (nu infofolita ca riscam sa transpire) si neaparat cu capusorul acoperit. Suzete la decolare si aterizare, papa in avion si somn de voie pina la Londra. Putin mai greu a fost de la Londra la Bucuresti, fiind nevoita sa o tin in brate ne-am descurcat mai greu, dar fetita a fost cuminte.

Mare atentie cu papa la bebei, va spun asta pentru ca sint patita: am pregatit de acasa un biberon cu formula in gentuta frigorifica si am rugat o stewardesa sa mi-l incalzeasca. L-a incalzit mai mult decit trebuia si revin la ea cu rugamintea de a-l raci putin. In zece secunde era cu laptele inapoi o idee mai racit dar nu suficient. Cu riscul de a o scoate din minti am rugat-o sa-l mai raceasca putin pentru ca era destul de fierbinte. Mi-l aduce la fel de rapid ca si prima data si-mi dau seama ca biberonul era mai plin decit i-l dadusem: duduia il racise punind apa rece in biberon!!! Nu redau discutia ulterioara, vreau doar sa va spun ca daca apelati la ajutorul lor in ceea ce priveste mincarea bebeilor specificati clar ceea ce doriti, ca sa nu va reproseze ca nu ati fost concise (ce a inteles ea din rugamintea de a-mi incalzi laptele n-am sa stiu niciodata).

Daca e vorba de mincare la borcanele, v-as sfatui sa plecati la drum cu mincarea voastra, e posibil ca in avion sa nu fie aceeasi marca cu cea pe care o folositi voi si sa aveti surpriza ca bebe sa nu manince, sau pur si simplu e posibil sa nu aiba mincare pentru bebei mici (in conditiile in care nu cereti dinainte). Noi am avut borcanelele noastre.

Bebe are si el dreptul la bagaj, o geanta de mina de aproximativ 20 pounds.

Carucior si noi am avut, gen sport, nu tip umbrela, ni l-au luat la urcarea in avion si ni l-au dat la coborire. In Londra am pus-o pe Alexandra in "baby carrier" si ne-am descurcat usor.

Drum bun!

Alina si Alexandra
http://community.webshots.com/user/allex21

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mama-Silvia spune:

Draga ciuf,
Eu plec in iunie cu copiii( o fetita de 1 an si un baiat de 8)in RO.
Vreau sa-ti spun ca pt fetita a trebuit sa platesc taxe de aeroport 203 $ .O prietena de a mea a plecat chiar lunea asta (in 18) in Ro si am intrebat-o cum e cu caruciorul: te lasa sa te duci cu el in avion si ti-l pun ei intr-un loc pana aterizezi apoi ti-l dau inapoi.
Multa sanatate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabbriela spune:

Cu incalzirea formulei si eu am patzit-o in avion... asha ca urmatoarea sticla am incalzit-o la burta mea :), vi s epare aiurea ideea dar bb meu nu manca lapte mai cald decat temperatura camerei, asha ca am luat sticla cu apa si am bagat-o la burta si cand bb sa trezit am adaugat doar formula si a baut ... Eu va recomand sa nu facetzi formula deacasa, punetzi doar cantitatea de apa dorita in sticla si cand bb vrea sa pape adaugatzi praful, asha est esi proaspata si putetzi arunca apa daca domitzle de pe avion o inmultzesc.
Macarea la borcanashe... daca nu faci rezervari din timp pt ea risti sa ajungi in avion si sa nu fie. Dar cel mai bien fa ceva teste acasa si vezi ce ii place la copil si iei cu tine ... sau potzi sa prepari tu mancarea ei prefetata si sa o bagi in borcanashe pe care le sterilizezi inainte si dupa ce ai pus papa in ele le pui la cuptor 30 min.
20 lbs=9,08 kg limita bazinetului.
Zbor ushor... si va recomand zborurile de noapte daca bb dorm bine noaptea.
Gabbriela & Julian

http://f2.pg.photos.yahoo.com/ph/gabbriela_h/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lumy spune:

raspund si eu ...
Eu am calatorit anul trecut in iunie cu o bebita de sase saptamini ...Zborul a fost super , serviciile ireprosabile . Ne-au dat patut atit noua cit si unei mamici cu un copil de 1 an.
Noi am platit vreo 200 cad si micuta a suportat foarte bine zborul ..A dormit , a mincat si se mai uita pe ici , pe colo! Numai spun ca de la Bucuresti am mai facut patru ore pina la destinatie . Totul a fost OK!!!
Draga Ciuf mult curaj si zbor placut!

http://community.webshots.com/user/luminitafeodorov

Lumy

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oz spune:

Cand am facut rezervari am cerut bazinet pentru bb, al nostru era micut dar langa noi era un copil de vreo 2 ani care a dormit in bazinet si ii atarnau picioarele afara, saracul! Daca bb bea lapte formula sa luati atatea sticle cate mese va manca, noua nu au vrut sa ne spele sticla, au clatit-o cu apa fierbinte. Eu ceream apa calda pentru lapte cu jumatate de ora inainte de ora de masa si se racea la temperatura ideala pana hraneam pe bb. Aaa...dupa vreo 10 ore (la jumatatea drumului) nu am mai rezistat si i-am dat o jumatate de fenobarbital din ala pentru copii, ca sa il ajut sa adoarma, erau atat de multi copii in fata si tot timpul plangea cate unul. A fost singura data cand i-am dat calmante dar nu regret, era atat de agitat si obosit, doza a fost foarte mica (se da o pastila/kg) doar cat sa-l calmeze putin sa poata adormi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sympa spune:

E cineva care a plecat din Canada cu Lufthansa?de-abia asteptam s amergem in Romania..sper ca Andrea sa suporte usor drumul si acomodarea la fusul orar de-acolo.

http://community.webshots.com/user/sympa200
http://community.webshots.com/user/sympa2000

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ancuta spune:

Fetelor, sa va spun ce am rezolvat.

Am cumparat biletele pentru Romania, mergem cu Air France, cu un zbor de noapte. Am rezervat telefonic locul meu si bazinet pt fetita. Sper sa fie locurile din fata cum spuneti voi, ca eu nu stiu, n-am observat alta data cand am zburat.In schimb, noi am platit 245$ pt fetita, taxe mi s-a spus. Vad ca m-a costat cel mai mult, probabil ca incepe sezonul de vara.
Ca bagaje, cei de la Air France au zis ca am dreptul la un bagajel de 10 kg pt copil plus un carucior tip umbrela, care se pliaza.
Au zis ca imi comanda si mancare pt bebei, o sa iau eu si de acasa ceva, ca sa nu am surprize.
Cam atat, sa speram ca va fi un zbor placut. Cum decolam o sa-i dau gazei mele, suzeta.
Sa nu uit, la zborul Paris Bucuresti, nu mi s-a dat bazinet, probabil pt ca e un zbor scurt.Important e ca am la zborul lung.

Numai bine, Ancuta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns geliza spune:

Ancuta, pentru ce perioada ti-ai facut rezervare si cat te costa?
Eu am rezervare la Lufthansa pentru august, Bucuresti-Detroit si retur, 703 euro adult si 512 euro pentru copil de 2 ani.
Multumesc
Eliza

Mergi la inceput