La France (7)
Raspunsuri
chatonel spune:
eu inca nu i-am auzit, dar sper sa fie in curind... o sa-mi potrivesc frecventele si sper sa ii prind si eu pe O-Zone. Cintecul nu-mi spune nimic.... nu cred sa-l stiu.
Delphin, sper sa nu fiti alergici la par de ciine- parca ti-am zis ca am un dog german?? :)
Toulouse, la ville rose
delphin spune:
Nu-ti face probleme, nu suntem asa de "belicosi", chatonel. Pai melodia o gasesti repede pe eMule. Eu asa am gasit-o si sa-l vezi pe Sébastien ce zambeste cand aude melodia. Nu este cine stie ce melodie, dar e bine ritmata si merge de fataiala, caci daca asculti versurile, doua vorbe, trei prostii!
dama spune:
Eu as spune ca aduce putin cu stilul Phoenix sau K1, dar cei drept pana acum a facut mare valtoare in vara anului trecut in Ro; eu in toamna cand am fost acasa am auzit-o si desi nu spune prea multe este destul de ritmata si draguta. Ma bucur sa vad ca iesim si noi cu ceva in occident.
Cat despre invitatii, sa nu va suparati ca redeschid subiectul, dar mama mea a fost acum o luna aici si nu a avut nici invitatie (nu am avut timp sa-i facem), a venit cu autocarul (Amad Touristik) si era si pt prima data cand venea. Nu i-a cerut nimeni nimic la Nadlac (cred ca se mai uita si la om sau, poate cum spunea cineva, e dupa cum se scoala vamesul in ziua respectiva). Singurul lucru, la unguri i-au pus sa scoata toate bagajele si sa arate ce au prin ele, dar si acolo doar o aruncatura de ochi, atat. Iar cheta...ce sa spun depinde de cate persoane compromise sunt in autocar, incepand cu soferii, caci de fapt ei fac cheta. Si intr-adevar, si eu venind anul trecut in toamna in Franta tot cu autocarul am auzit ca unui tanar care chipurile mergea la o prietena in Nice, ii cereau invitatie tradusa, dar asta numai ca sa mai stoarca niste bani de la el, cred...
Hai ca acum m-am cam lungit, dar m-am gandit ca tare este bine sa poti impartasi din experintele proprii si altora.
Sper ca nu v-am suparat sau plictisit si va pup pe toate
Anca
Samsara7 spune:
Salutare fetelor! Vin si eu cu precizarea ca pentru intalnirea de la Cannes voi venii cu Debby care s-a propus cu amabilitate... Asa ca astept amanunte, eu as vrea sa vin cu fetita mea daca se poate! Pacat lu.more ca Anca nu vine!In rest, pentru ora intalnirii nu fac mofturi, ora 13 e foarte bine! Daca mai sunt copii imi spuneti?!
In ce priveste discutia cu invitatia, fiecare are dreptate in felul sau! Cert e ca legea nu cere sa fie tradusa invitatia , stiu ei prea bine la vama cum arata formularele, ca de aia fac scoala si dau examene. Eu personal am venit cu invitatie in Franta, mama la fel dar de fiecare data a fost cu avionul; am cunostinte care au venit cu autocarul, si nu au fost probleme de traducere, uneori chiar nu au verificat decat pasaportul. Depinde de vamesi, dar cand li se pune lor pata pe cineva gasesc noduri in papura si....e drept ca isi fac legea lor! Nu au frica de nimic si cred ca cei care vor bani stiu cum sa ii stoarca, iar altii au inca o ramasita de bun simt sau isi fac meseria asa cum trebuie.Nu ati auzit de povestea cu diplomatii romani care acum cativa ani au fost opriti la vama ungara (spre Oradea) si care au fost puricati ca niste hoti, sustinandu-se ca masinile nu au acte in regula? Cat erau ei de "corp diplomatic" tot s-au ales cu nervi, ore pierdute si cu un tratament usturator. In virtutea legii, vamesul isi poate permita sa emita orice indoiala probabil. Vorba aia, pana la Dumnezeu te mananca sfintii! Cati dintre cei abuzati vor cauta sa faca lumina, si cate reclamatii vor fi tratate corect? In fine, eu asa vad lucrurile, si o spun si din experienta proprie; am inghetat prin vami cu acte franceze, masina franceza si cu un sot descurcaret si tare in gura! Nu am rezolvat nimic, mi s-a spus verde in fata ca nu trec vama austriaca fiindca asa vor ei (esti romanca, intoarce-te de unde ai venit, pe aici nu treci). Ba odata un vames roman si-a permis sa faca malitios observatia "bravo, ai fost desteapta, ai stiut tu ce sa faci ca sa ramai in Franta!" de parca am fi crescut porcii impreuna. Nici macar nu m-am obosit sa traduc obraznicia, am dat "bice cailor" si fugi cat vezi cu ochii! In toate cazurile astea nu am acceptat sa dau baccis, si m-am ales cu frigul in oase, umilinta si intarziere, si chiar cate o mica amenda iesita de nu stiu unde! Cu cine sa te certi? Pe hartoagele afisate in vama pentru reclamatii, locul unde se face reclamatia e necompletat, nr de telefon lipseste asa ca nu are sens sa te duci la vamesul sef, sunt cu totii mana in mana! E valabil pt vamesii romani, unguri sau austrieci. Romanii cereau fara rusine "taxa", ungurii iti gaseau ei ceva sa te usture la suflet (ba cautiunea nu mi-au mai inapoiat-o la iesirea din tara , am asteptat o noapte intreaga la ghiseu), iar austriecii chiar daca nu au primit mita, au abuzat (pana am dat de unul cu frica lui Dumnezeu care ne-a scos din vama in schimbul urmator).
Dar astea au fost pataniile mele, nu e obligatoriu ca tot omul sa treaca prin asta! In orice caz, singurul act pe care l-am tradus in ungureste si in romaneste a fost o procura, caci aveam masina imprumutata. Dar invitatiile niciodata, daca mi s-a intamplat sa fiu puricata cand am adus cu invitatie pe fetita unei prietene, am incercat sa explic (cand mi s-a cerut sa arat si banii ) ca nu e nevoie, locuind in Franta . Daca am facut-o cu calm si zambetul pe buze (e drept la aeroport), aratand totodata decisa si sigura pe ce spun, am trecut fara probleme! Sa fi fost doar norocul?...
Mihaela
dama spune:
La aeroport esti tratat cu totul altfel asta este sigur...toti o spun. Dar asta e sa speram ca se va mai schimba ceva si in bine cand vom intra in UE...cand o fii aia, nu se stie...
Anca
oana cretu spune:
Fetelor, am intrat sa va dau vesti. Am fost astazi la asociatie cu toate chitantele, copii...Si degeaba. Au zis ca au facut un consiliu in care s-a vorbit de cazul nostru si riscam mai mult daca ne dau raspuns negativ. Au zis ca cel mai bine este sa ne casatorim si cand facem 5 ani putem depune dosarul sa ne dea acte. Caci pentru cei casatoriti trebuie cinci ani, iar pentru cei care sunt cuplu, dar necasatoriti trebuie sa treaca zece ani. Luni ma suna doamna de la asociatie, pentru a ne intalni sa mergem cu ea la primarie sa intrebe daca ne putem casatori si sa vada daca riscam ceva mergand la ei.
Legat de intalnire, ramane la ora 13, eu ziceam sa ne intalnim in fata la McDo, si mergem undeva in zona. E o terasa mare chiar langa, unde am fost prima oara cu Alina cand ne-am intalnit. Am sunat-o si pe Alinus si i-am lasat un mesaj vocal sa ma sune sa vorbim, sa ne zica daca vine si ea.
Mie imi place melodia celor de la O-zone, si o sa faca furori in Franta, caci si in Italia sunt pe locul 1 in topuri, si au vandut 200000 albume acolo.
Va pup!
oana-cannes
"Si maine mai este o zi..."
debby spune:
Cred ca s-a dovedit ca fiecare avem experiente diferite in vama . Ce sa-i faci .
Eu sunt de acord pt Mc Do , stie si puiul meu unde e asa ca nu ne mai pierdem printre stradute . Asa ca sambata la unu ajungem si noi pe acolo
Asteptam raspuns de la Alina si Lumi sa confirmam , ok ?
Oana , bafta multa si mai asteptam vesti sa stim ce hotarati
Nimeni nu e perfect ! Diana .
Chuny spune:
Stiu ca unele mai sunt si pe alte forumuri, dar pt cele care nu sunt va trimit un mail de la o persoana care se afla alaturi de baietii de la O-Zone zilele astea.
"Cum v-am promis vesti ozonate : bāietii sunt la paris pentru 10 zile , promo la un single scos de M 6 cu o casā de disc parizianā : drepturile mondiale sunt in italia care i-a preferat pe ei , fetei care i-a "copiat" si vor face cu ei un turneu promotional în toatā Europa ! cum probabil a-ti vāzut sunt de 7 zile in fiecare dimineatā pe M 6 ; miercuri vor filma pentru HIT Machine care va fi difuzat sâmbāta viitoare ! sunt haiosi si M 6 i-a filmat azi toatā ziua ; au fācut turul orasului intro limuzinā su steagurile romaniei ; imaginea cu body guardul cu steagul romaniei în mânā a fost mortal ; în principiu am vorbit sā iesim la o bere într-o searā ; cine este interesat sā mā contacteze pe "privat" ; pentru cei care nu sunt interesati de informatii "scuze" si toate cele bune !"
Ce fain de voi ca va vedeti sâmbata!!! Oana ma bucur ca asociatia asta te ajuta. Eram sigura ca vor face TOT ce se poate ca sa va ajute. Si sper sa aud cât mai multe vesti bune.
Ps: azi, 16 aprilie, e ziua mea. Si sunt fericita pt ca primesc patine de gheata. Stiu deja sa patinez.... la marginea pistei, cu fundul pe gheata...dar va jur ca n-o sa ma las!!! N-am facut prea mult sport in viata mea pt ca am fost astmatica, dar acum e timpul razbunarii.
V-am pupat.
chatonel spune:
Oana, multa bafta iti doresc!
Sibylle, la multi ani si patinaj placut :)
Toulouse, la ville rose