Mamici de Sept.-Oct. 2004 (11)
Raspunsuri - Pagina 16
cristia spune:
Pufymic sangerarile gingiilor sunt un fenomen frecvent in sarcina. Sunt gravidutze care au gingii sangerande, altele care sunt mucoase (ca mine -scuzati termenul da'chiar ca mi se potriveste, ca eu fac parte dintre gravidutzele care se cearta cu nasucul lor)
Deci, don't worry!
Cristiana si bebe 17 saptamani si 4 zile
Naty spune:
Buna, fetele!
Pufymic, gingivita de sarcina am auzit ca e foarte frecventa. Si eu am aceeasi problema.Ieri chiar am fost la dentista mea, care e si ea insarcinata in luna a 7-a si mi-a spus ca ii sangereaza gingiile ceva de groaza.
Tot ea mi-a spus ca ajuta un pic sa-ti faci detartraj - nu inseamna ca nu o sa mai ai nici o sangerare, dar se reduc. Eu chiar de asta am fost ieri la ea.
In ce priveste medicul de familie, stiu ca avem prioritate, dar sa va spun ce am patit eu la ultima vizita. In fata cabinetului erau trei femei si un barbat destul de in varsta, dar nu atat intr-atat incat sa nu poata sta in picioare. Toti stateau jos, ocupand cele patru scaune existente. Langa ei o graviduta cu burtica mare de tot, cred ca era aproape de termen, statea in picioare, sprijinita de un zid. Cand am intrebat cine e ultima persoana, mi-a raspuns chiar ea. Nu va pot spune ce revoltata am fost!
Eu vroiam doar sa iau o reteta si am rugat frumos sa ma lase sa intru inainte. Nu pot sa va spun ce scandal am declansat. Toate femeile acelea, care poate au fost si ele odata gravide, au inceput sa se ratoiasca la mine, spunandu-mi ca n-au mai vazut asa tupeu! Imi venea sa le omor.
Pana la urma m-am lasat pagubasa si m-am dus sa-mi iau medicamentele fara compensatie, altfel ar fi trebuit sa stau ore intregi. Am uitat sa va spun ca dr. meu de familie (care nu are nici o vina in ce s-a intamplat, altfel e super dragut) e la Baroul Bucuresti si toate acele femei erau avocate!
Raluca DPN 8 oct.