Mamici de Sept.-Oct. 2004 (11)
Raspunsuri - Pagina 14
georgiana.david spune:
Azi e foarte multa liniste pe forum, fetele si-au scos burticile la plimbare?
Mihaela ce ai facut la eco?
Geo DPN 06 oct.
georgiana.david spune:
Fetele, luminat-ma si pe mine, va rog! Voua medicii de familie va prescriu medicamentele gratuit? Ma refer la utrogestan, no-spa, gynipral, etc? Doctorita mea mi le da compensate nu gratuit, ea zice ca se dau gratuit doar la femeile insarcinate fara venituri si daca nu are dreptate as vrea sa stiu unde gasesc legea respectiva ca sa
i-o duc si sa-i dau cu ea in cap
Geo DPN 06 oct.
roandre spune:
Fetelor m-am intors cu vesti bune!
L-am vazut pe bebe care e tare neastamparat, dadea tot timpul cu picioarele in cordonul ombilical si se mangaia pe fata. Nu vroia deloc sa stea la masurat asa ca a cam chinuit-o pe d-na doctor.
Ne-au spus urmatoarele date:
- diametrul biparietal=37.2 mm
- diametrul antero-posterior trunchi=27 mm
- lungime femur=22 mm
- batai cardiace=154/m
- placenta localizare= posterofundica (e de bine?!?)
- diametrul antero-posterior placenta=27.7 mm
- cordon ombilical cu aspect omogen
Sarcina arata a fi de 17 sapt si 3 zile, deci cu o zi mai mica decat stiam eu si pare dezvoltata bine.
Am intrebat de uter daca este bicorn si a zis ca nu prea are cum sa se vada acum pt ca sarcina iti deformeaza uterul si nu-ti mai dai seama dar ca ea totusi nu vede doua utere lipite. Colul a zis ca e scurt dar ca este in limite normale avand in vedere ca sarcina creste.
Deci mi s-a spus ca pana acum nu par a fi probleme.
Mi-am luat si tensiunea si am 10.6. Este bine?
Am vorbit cu medicul de familie si maine imi da adeverinta conform careia trebuie sa lucrez doar 6 ore pe zi. L-am anuntat si pe sef si nu prea a avut ce sa comenteze. Asa ca de maine intru la program scurt.
Cam astea sunt noutatile, daca mai imi amintesc va mai scriu.
Mihaela, 23 ani si puiul mic de 17 saptamani si 4 zile
Dr Branescu, Polizu
mel_g spune:
Ce ma bucur Mihaela ca nu sunt probleme (placenta iti este pozitionata super bine am vazut ca ai pus semn de intrebare)! Ti-am spus ca si mie mi-a spus un dr ca am uter dublu si de atunci am ramas in ceata; de fapt nici nu stiu daca am sau nu - dar nu cred pt ca mi-ar fi spus si ginecologul meu. Nu ti-a spus ce este bb?
Blue eu cred ca uleiul pt bebei este inofensiv. Ce-ti face baietelul?
Georgiana nu stiu ce sa-ti raspund! Doar de anumite analize stiu ca sunt gratuite de medicamente chiar nu am habar
Pupici
Mel 17 sapt
roandre spune:
Nu a putut sa-mi spuna ce e bebe pt ca avea cordonul ombilical printre picioare si nu se vedea deloc....desi eu am vazut ceva si am zis ca e fetita (doctora a zis ca e cordonul ceea ce vedeam eu). Bebe ne tine in suspans!
Credeam ca-i fac lu tati cadou pozica de la eco cu sexul lu bebe ca vineri e ziua lui...dar bebe n-a fost de acord cu mine.
Asta e, oricum m-am bucurat atat de mult ca e bine si vioi incat nu mai conta ca n-am aflat ce e.
Da mel, se pare ca doctorul meu s-a inselat. Oricum, vineri ar trebui sa merg iar la el si sa vedem ce mai imi spune.
Georgiana, nu stiu ce sa zic de medicamente. Desi iau o gramada de pastile inca n-am apelat de medicul de familie pt reteta.
Dar tu cum iei Gynipral si cat timp?
Mihaela, 23 ani si puiul mic de 17 saptamani si 4 zile
Dr Branescu, Polizu
ana_a spune:
Salut voios!
Hop si eu cu vesti!
Totul e ok, ma simt la fel de bine ca si primavara ce ne copleseste deja...bine, cu schimbarile de rigoare cand mai cald cand mai rece, dar in general e bine!
De cateva zile ma mananca burtica de numa!Ma scarpin de zor prin haine, am mai intrebat si pe alte deja mamici si mi-au zis ca e ceva normal, atata timp cat nu e prea mare mancarimea... eu ma dau cu crema Nivea si Dove dar recunosc nu chiar in fiecare seara...de exemplu ieri am adormit si nu m-am dat...imi este un somn si dimineazta si seara de nu va puteti imagina!la munca imi vine sa stau ca la crasma cu capu pe masa.... :)
Bebele meu e tare scumpic si il iubesc la nebunie, sunt topita dupa batzalitu lui dragalas numai ca... de ceva vreme il apuca joaca seara, chiar noaptea...si il tine ceasuri bune!ma gandesc ca o sa am un bebel care o sa doarma ziua si o sa planga noaptea....
Cam atat, pe la medic nu ma mai duc decat prin mai, cand sper sa aflam si ce este in burtica mea...
Multa sanatate tuturor!si sa fim fara griji pentru bebei fara stres si jucausi!!
Pupici!
Ana si puiutul din burtica
cali spune:
Mihaela, ma bucur ca totul este bine..si ca bebe este ok..
Georgiana, ar trebui sa ti le dea gratuit.. nu cunosc legislatia, dar eu cel putin, iau utrogestan si gravibinon pe retete gratuite de la medicul de familie, in limita a cate 2 cutii de utrogestan/luna (eu folosesc 4) si doar 2 de gravibinon (tot 4 mi-ar trebui)....de no spa nu stiu, chiar am sa intreb.
Mel, mai intai vad ce zice dr, Luni am programare la el, si daca e nevoie, voi trece si eu la program redus..
Ana, si pe mine ma mananca burtica.. eu deocamdata nu folosesc nici o crema.. dar vad, dupa ce spuenti voi, ca ar cam trebui..
o zi buna la toate
Cali, 17 sapatamani
Naty spune:
Buna, fetele!
Georgiana, cred ca ar trebui sa-ti dea medicamente gratuite. Promit ca ma uit in legislatie cum am putin timp, ca sa va spun exact cum sta treaba.
Eu una nu le iau compensate, fiindca nu am timp sa ma duc la dr. de familie, unde e si coada tot timpul.
Mihaela, ce bine de tine ca l-ai vazut pe bebe!
Raluca
pufymic spune:
Buna burticilor!
Mihaela, ma bucur ca puiutul tau e bine( nu-ti fa griji in ce priveste placenta ca e foarte bine situata).
Ana, e chiar nasol cu mancarimile de burtica....foloseste si tu mai constiincioasa cremele hidratante sau uleiuri pt. bb ca o sa vezi ca-ti fac bine.....ti se intinde pielea, de aia te mananca burtica:)
Cali, Geo, de medicamente eu vreau sa va zic ca doctorita mea de familie mi-a scris o gramda de medicamente gratuite...chiar azi mi-am luat pe reteta gratuita 3 cut. de Utrogestan si 2 de No-Spa, deci nu mi-a pus nici o limita, cum zici tu Cali.
Sunt chiar foarte curioasa cum e legea asta!
Pupic, Ioana si bb mic(17 sapt.)
Corina G spune:
Buna dragele mele,
Roandre, vai ce ma bucur ca bebeul tau e bine si jucaus. Doamne ajuta. Am inteles ca ai tras un pic de spaima saptamina trecuta dar slava Domnului ca totul e bine. Doctorii astia te baga in sperieti, dom'ne!! Iti arunca asa o vorba (in cazul tau col stres sau uter bicorn) si te lasa asa sa fierbi in suc propriu. Voi sinteti prea dragute, cred ca eu le-as sari rau de tot in cap!!!
Si pe mine ma maninca pielea, fetelor, dar nu atit burtica cit sinii. Imi vine sa ma scarpin cu peria de sirma!!! :o) Eu ma dau de o bucata de vreme cu Mustela 9-Months (or 9-Mois), care este o gama de produse speciale pt. femeile insarcinate. Este cam scumpa, dar m-am gintit ca nu o sa folosesc o viata intreaga si merita sa o iau pe cea mai buna (sau care mi se pare mie cea mai buna). Adevarul este ca cine e predispusa la vergituri le va face oricum, cu orice s-ar da, e scris in gene. Uitati-va la mamele noastre, daca ele au facut vergituri sansele sint sa facem si noi. Trist dar asta e!!!
Eu sint tare nerabdatoare sa il simt pe bebica. Deocamdata nimic... deja incep sa intru in panica...
Miine mergem la eco morfo si d-abia asteptam. Sint f. emotionata!!
Va pup pe toate cu mult drag,
- DPN Sep. 28