Fetele din Liban haideti la povesti.

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Catan spune:

Ma bucur ca v-au placut pozicile.O sa mai pun si altele .Ce fain trebuie sa fi devenit de cind au pus floricele ,vorba sorei mele Madalina imi zicea ca daca aia de la baladye (primarie )o sa puna flori si o sa planteze pomi pe ici pe colea o sa fie si Libanul frumos.Flory te plibi pe acolo in noua zona?va duceti pe seara?Dar autostradele care erau in lucru cind eu am plecat ce s-a mai intimplat cu ele?
Vikinga mersi ptr aprecieri.
Mie imi place f mult mincarea libaneza.Elena la inceput eram ca tine nu-mi placea mai nimic dar cu timpul am inceput sa iubesc gastronomia libaneza.Aici in Canada quebecosiisint f incintati de mincarea libaneza.Se duc la un mare supermarket (Adonis)patronul e un libanez sa manince(are si patiserie ) din delicatesle libaneze.Yammmi .Cind imi vine pofta dau o fuga si-mi cumpar citeva bunatati.Vezi baba rom(un gen de savarina) mamool cu tamer(fetele libanezele smochine in traducere + apa de flori ) o minunatie ,ca gustari lahme baajin (pateuri cu carne )sint multe feluri in foietaj(acesta este specific orasului Tripoli)sfiiha baalbakie (specific orasului Baalbak)sa nu uitam ftaair b sbanih (placinta cu spanac ) pizza micute (rotunde si delcioase)maanaish.Aici in Canada libanezi nu ies la picnicuri fara aceste bunatati(nu uitati shistaouk-sper ca am scris bine ,shawrma cu carne -se fac sandvisuri si se vind +cartofi prajiti + taraatour)Hommos cum a zis si surioara mea Florys.Flory mi-e dor de un falaafel de la ala din Asrafieeh .Am uitat numele lui.Khaled mai pofteste inca si acum.am gasit unul linga mOntreal dar i-a dat nota mica cica nu e bun ca a lui ala .Hai ca am vorbit multtttttt de mincare.....Am o pritena libaneza mai mica ca mine dar un talent in ale artei culinare face niste mincaruri superbe....cea mai buna kebbe (hai ca ma devenit si eu mare bucatareasa libaneza)hi hi.
Am fost cu sorta (Flory )la Faraya intr-o vara era chiar de vis.Mi-a zis Mada ca iarna e superb peisajul.
In sudul Libanului ati mers?Sint zone ff frumoase.Mai tii minte calatoria noastra in Sud?Ajunsesem la capatul LIbanului si inca mai mergeam?hi hi.Ce mai intram in Israel?Pai eram turisti doar?hi hi.....amintiri f frumoase....Hai va astept si pe voi sa mai povestiti.m-am intins cam mult la vorba.....Va pupa Catan si trupa de pitici.

http://community.webshots.com/user/catya106

Mergi la inceput

Am pus poze noi in albumul Liban,Liban.Va invit cu placere sa le priviti.Si stiu ca acum e week-end ,ne intilnim luni?Am auzit ca o sa fie cald la voi sa profitati din plin de caldura de acolo.
Aici inca nu e asa cald ,dar asteptam .Va pupa Catan si trupa de pitici.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rodica spune:

Beirut, Byblos, mare, munte, mancaruri yam yam, cam scump pentru anemicele noastre buzunare, dar o tara super penrtu turism!
Ce de alune in ciocolata si fistici mari am mancat.....

Mergi la inceput

Rodica am inteles din cele scrise ca ai vizitat Libanul.In ce an ai fost?Fistic si ciocolata ,dulciuri si delicatesuri din plin.Ai vazut ce alune bune au libanezii?(mahluta)ptr toate gusturile.Mie imi place la nebunie buza arabye(inghetata araba)este o minunatie.Odata am mincat cu sotul meu o inghgetata asa de mare si de gustoasa ,de am crezut ca nu se mai termina ...ptr fetele libaneze Rachad avea inghetata beton.Florys stie de cofetaria Cremino care are niste praji si inghetate delicioase.Mai este si Paind'or(scuze daca nu am scris corect)care vinde o inghetata europeana ff buna.
Fiecare oras are traditiile lui si este recunoscut ptr minunatiile gastronomice.Vezi Tripoli(trablos)are halawa't jibin(dulce cu brinza si insiropat)si halawa't rez(dulce cu orez si insiropat )niste delicii.Ca sa gasesti acest dulce trebuie sa te duci de dimineata la drum ,fiind asa de bune se vind f repede.
Sayda cu bunatatile ei este recunoscuta si ptr samke harra.Daca memoria nu -mi joaca feste.Peste iute ,iute condimentat si cu un gust fff bun(cine iubeste mincarea condimentata va gasi aceasta un deliciu)
Tyr este un oras mic cu traditie istorica (ca dealtfel toate orasele Libanului)eu nu stiu daca are si el vreun deliciu gastronomic recunoscut(fetetele libaneze stiu mai bine?)
Beeka -este o zona f frumoasa si chiar am vizitat-o cind era inzapezita -mergeam in Syria dupa actele ptr Canada -ca ambasada din Beirut e doar de model -nu rezolva mutle lucururi)i-am spus verisoarei sotului care a venit cu mine hai sa coborim putin sa privim zapada imaculata.De coborit nu am mai coborit ca era dimineata rau si era f frig.
Baalbek orasul istoric cu ruinele romane (am vizitat orasul ruina )si oraselul Baalbek o asezare mica cu aer rural.Am fost la niste prieteni la tara(putin dupa Baalbek )si ne-am simtit ca la noi.Oamenii erau primitori si calzi.
Faraya un oras muntos (iarna se schiaza )te fascineaza cu panorama sa.Noi am mers vara ,dar era asa de placut si de racoare(am dat uitarii caldura toropitoare din Beirut)
Hammdoun(sau Bhamdoun)este o zona tot la munte dar in alta parte a Libanului unde in general libanezii inchiriaza case pe timpul verii si pretul e variat.(1300 -1000 de $pe luna)mobilate.
Shanay si Sawfar sint zone un pic mai sus de Hammdoun si sint f frumoase ca priveliste(vara vezi mii de vile populate isi reiau rasuflarea )Toamna beiruteniiisi i-au calabalicul si fac cale intoarsa in Beirut.ramin autohtonii (druzi si poate shiia) care sint obisnuiti cu frigul si cu muntele.Hai ca iar m-am intins ...Scuze daca v-am plicitisit .Pupa Catan si trupa de pitici.

Mergi la inceput

tot eu cu o corectura ,cel mai bun sandvis cu samke harra(peste iute )se maninca nu in Sayda ci in Tripoli (la "Samir")Pupa Catan si trupa de pitici.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alba spune:

Eu una nu am fost din pacate inca in Liban,dar in schimb au venit libanezii aici la noi in Germania:-)
Am cunoscut pina acum vreo 4 baieti si 2 fete ....unul mai frumos ca altul, sa va spun ca toti sase aveau niste ochi SUPERBI de frumosi, ca smaragdele cele lucioase si verzi
Ia spuneti fetelor de la fata locului,toti oamenii Libanului sunt inzestrati cu asa o frumusete dumnezeiasca ?
Si muzica lor e o nebunie
o ascult cu mare placere,imi unge sufletul,chit ca nu inteleg nimic :-)

"Nu iubim cu adevarat decat atunci cand iubim fara motive."

Mergi la inceput

Alba din cite stiu sint multi libanezi cu ochii albastrii si parul blond ,dar sint si multi cu ochii negrii.Soacra mea are ochii albastru spre verde (o frumusete )in tinerete.Si sora ei tot cu ochii albastrii.Si o piele alba ca spuma laptelui.Ce bine daca era si buna....(asta e partea a doua)
Socrul sorei mele era blond cu ochii albastrii,unul din cumnatii mei la fel are ochii albastrii.Odata m-am dus in oras cu sora mea si copiii si una se uita atent la mine.M-am uitat si eu asa la ea si mi-a zis sora mea (ca eu pe atunci nu prea vorbeam araba )ca seman ff bine cu o ruda de-a ei.Care are ochii verzi si seamana leit cu mine..Am zis ce ti-e si cu libanezele astea...Cumnata mea are ochii verzi(sora sotului
Ce sa-ti zic in Liban in ceea ce priveste viata este ff libera (depinde de familie)Libanezele macar odata pe luna se duc la coafor (chiar si alea cu shador)Adica un voal asa mare si negru-eu odata m-am speriat cind am vazut una la volan cu un voal pe ochi.I-am zis lui cumnata-miu fii atent sa nu intre asta cu masina in noi ca zici ca-i oarba.Cumnatul a ris si mi-a zis ca o sa mai vad multe modele asa.
Fetele libaneze poarta mini si bluzite cu spatele gol si isi etaleaza toaletele care mai de care.Vezi pustoaice de 17 18 ani la volanul celor mai traznete masini.
Femeilor libaneze nu le lipseste deloc cosmetica lunar (epilat),coaforul dupa cum am mai zis ,intrunirile intre prietene(subhii)si masina care este indispensabila.In general fetele de azi mai toate lucreaza (nu mai e moda ca femeia sa stea acasa
Cumnata mea ca un ex si-a cumparat casa ,masina ,a mobilat casa ,tot din munca ei.
Cealata cumnata si ea lucreza profesoara la o scoala in Beirut (a facut facultatea )era in timpul razboiului .Mi-a zis intr-o zi ca nici nu concepe sa stea acasa.
Hai ca iar am vorbit asa de mult sper ca nu am plictisit pe nimeni .O duminica placuta tuturor.Catan si trupa de pitici

Mergi la inceput