Fetele din Liban haideti la povesti.

Fetele din Liban haideti la povesti. | Autor: Catan

Link direct la acest mesaj

Sa vorbim si noi despre Liban.Cum vi se pare ?Eu nu mai locuiesc acolo ,dar citeodata am senzatia ca ma plimb pe malul marii ,inconjurata de o multime de lume ,care seara (mai ales vara isi petrece timpul la Rawshi ).Clima este f umeda si te toropeste.Ne delectam cu o cafea tare cumparata de la Bistro ,ca doar nu eram nebuni sa bem de la nenea cu caruciorul care striga Ahwe (cafea )shai(ceai ).Vindeau te miri ce .Va pup si va astept la povesti.

http://community.webshots.com/user/catya106

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Catan spune:

Pe unde sinteti libanezelor?Chiar niciuna nu vrea sa stam la povesti?
Pe unde va mai plimbati acum ca vremea e asa frumoasa?Va pup si haideti sa ne stringem si noi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vikinga spune:

Tot deschid subiectul sa vad daca cineva ne povesteste ceva. Eu am fost pe acolo acum citiva ani, mi-a placut tare mult. Dar nu imi mai amintesc asa bine numele locurilor pe unde am trecut, sper sa-mi improspatez memoria cu relatarile altor fete.Tot imi vine in cap o dupamiaza de iunie, cind am mers undeva la un restaurant in munti, construit superb..ceva rustic, ceva traditional, blind si primitor..Doamne ce bine m-am simtit acolo! Imi amintesc si acum cind ni s-a adus la masa o piine din aia proaspat facuta, imensa si calda si extrem de gustoasa..! Si cum rupeam cu degetele din ea si mincam din platourile uriase cu atitea bunatati. Apoi cum a venit un mare platou cu fructe cu cuburi de gheata printre ele..Bine ca peste tot ai parte de restaurante cu mincare absolut exceptionala si proaspata, dar locul ala mi-a ramsa mie la inima, nu stiu de ce. Poate din cauza companiei Viata de noapte e iar exceptionala, asa de multe cluburi, discoteci, cafe-pub uri. Eu una nu mi-am imaginat asa ceva inainte sa pasesc in aceasta tara.Iar de mare..nu mai am cuvinte...Superba si frumoasa..!Ce ma intriga pe mine, e sentimentul asta, si anume ca dupa ce ai fost in Liban nu poti uita acel tarim, amintirile se mai sting, dar totusi ramine dorul si nostalgia. Am observat acelasi lucru si la alte persoane. E ca si cum iti intra undeva in suflet pentru totdeuna si mereu esti cu dorinta sa mai ajungi acolo macar odata in viata.Eu astept povestiri de la fetele de acolo, poate si niste poze..ar fi frumos..Vikinga& bb Aldo

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elena_oona spune:

Sa stii ca si pe mine m-a fascinat marea.Mie imi place sa merg La Marina , daca stii, sunt niste roci pe care poti sta si privii marea fara ca nimeni sa te deranjeze.(dezavantajul e ca nu ai de unde sa-ti cumperi cafea )Poti sa-ti iei de acasa ceva de baut si rontzanit daca vrei.
Ce nu-mi prea place aici este mancarea, imi place doar tabule , moghrabie,labne si inca cateva (dar nu prea multe).Tot mancarea de la noi o prefer.In rest totul e o.k.Poate faci si tu o plimbare pana aici, ca vremea a inceput sa se incalzeasca si dupa cum stii la plaja e super.
te pupic

Elena_a

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Catan spune:

Buna fetelor.Va invit sa admirati frumusetile Libanului.Asa numit si Perla Orientului.O sa mai pun si poze cu mine si sotul si cu piciul.Elena nu stiu unde este La Marina?Ca de vizitat am vazut f mutle locuri in Liban.Va pup si revin ca plinge printesa.Am uitat sa precizez pozele cu Libanul siint in albumul amintiri ,amintiri.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Florys spune:

Cata, LA MARINA, e in fata la ABC, stii autostrada Dbayeh, paralel cu ea inspre mare, unde au facut ca la Raoushe, trotuar larg si e departe de autostrada principala. Chiar acolo ai niste drumuri care se inchid unde copii pot merge cu bicicleta fara frica masinilor. Ce e frumos acolo, e ca nu e aglomerat ca la Raoushe si Manara si nu sint vinzatori ambulanti ca acolo, deci e si mai curat. Vikinga, din spusele tale sa fi fost vreun restaurant in Aley (la munte). Va invit sa urmariti albumul pus de Catan ca e tare misto.

Eu prefer muntele, nu imi place sa stau sa ma prajesc la soare sase luni de zile, fiindca vara umiditatea e f. ridicata prefer muntele, e mai bine. Dar imi plac tare mult palmierii. Cata au renovat toata strada dinspre Manara unde sint IC si AUB au pus trotuar nou cu multe, f. multe flori colorate si au pus palmieri noi, e superb.

Am fost la Faraya in vara si a fost superb (e undeva la munte) aer curat, liniste, mincare f. buna.

Elena eu mor dupa mincarea lor, chiar zilele trecute ii spuneam sotului ca bucataria libaneza e f. vasta si plina de bunatati, mor dupa MEZZA LIBANEZA (un fel de pateuri cu brinza, spanac, carne), dupa KEBBE, TABOULE, ZAATAR, KAFTA, CARNE, PESTE, ORI PUI LA GRATAR, HOMMOS BATHINEH, BATINJEN BATHINEH (se maninca cu orice gratar) si cartofi prajiti din belsug....yammi ca deja mi s-a facut foame....

dulce pe toate fetele

Florys

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns OtiliaLia spune:

Este superb ce am vazut in poze. Locuri de care n-am auzit niciodata, desi am citit foarte multe carti "geografice".
Mai astept pozici, please ! Si de ce nu si informatii despre locurile respective !
Multumesc,

Mergi la inceput

Foarte frumoase fotografiile, frumoasa familieMai Elena cum sa nu-ti placa mincarea.....e asa de variata si buna... Ce bine stiu sa prepare si pestele si fructele de mare, pai eu ca acolo nu am mai mincat niciodata. Si aici sunt la mare dar nici nu se compara. Ok, aici sunt alte feluri de peste, dar de ex scrumbie cu sos de mere.... Da' pentru ca ma innebunesc dupa peste m-am obisnuit si cu asta asa cum e, sau mi-l fac eu acasa. Dar mi-e asa de dor de fructe de mare proaspete, astea congelate nici nu se compara.Am fost de curind aici la o petrecere tinuta de scoala de dans arabesc de aici care au avut un spectacol, in sala(care era arhiplina) a fost permisa numai prezenta femeilor care trebuiau sa aiba cel putin un articol in vestimentatie arabesc. Chiar nu ma asteptam la cine stie ce, dar am mers asa in dorul muzicii si traditiilor arabesti. Si sa le fi vazut pe nemtoaice ce dansau si chiuiau asa ca araboaicele....! Fetele de la scoala de dans erau imbracate in costume frumoase si chiar au dansat bine. Si petru ca disting destul de bine provenienta muzicii arabesti, melodiile alese erau libaneze, iar apoi pt party cind toata lumea dansa au pus Amr Diab care e egiptean si sa le vezi pe nemtoaice cum isi cumparau de la shopul de acolo CD-uri sau esarfe, sau ce mai gaseau. Chiar m-am inscris si eu de o luna la aceeasi scoala de dans.Vreau sa fac o petrecere la mine acasa numai cu muzica si mincare arabeasca, am o prietena care are un shop marocan si o sa-mi impodobeasca casa cu ceva decoratiuni si tot ea va gati(normal contra cost). Si toate astea in dorul Libanului si nu numai...stiu ca mincarea o sa fie doar o imitatie slaba, dar asta e..Eu cunosc mai bine zona Junieh-Beirut, cu toate ca am trecut si prin alte locuri. Imi pare bine ca s-au mai amenajat si infrumusetat locuri pe acolo, as vrea sa pot reveni intr-o vacanta. Dar nu e asa de simplu asa ca tre sa multumesc numai cu Marea Nordului pina la un urmator concediu, care oricum o sa fie in Spania..Mi-am adus aminte acum, ca mincam undeva in centrul Beirutului un fel de piine mai micuta si cu ceva pe ea(nu mai stiu bine) facuta atunci proaspata, cu labne stropit cu ulei de masline si cu frunze de menta, si apoi facuta asa ca o clatita. Nu mai stiu numele la combinatia asta, dar mergea super bine dimineata, era plina de prospetime si tot timpul ma amageam ca numai asta maninc toata ziua ca e mai "light" si cica incercam sa fac dieta ca ma ingrasasem cam multisor. Dar niciodata nu am rezistat sa tin mai mult de o zi de regim...Mai astept ceva povestiri de la voi, ca ale mele sunt in ceata rau dupa cum vedeti..Vikinga& bb Aldo

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elena_oona spune:

Ma bucur pentru voi fetelor ca va place mancarea libaneza,nu zic ca n-o fii buna , poate sunt eu mai mofturoasa.Sau poate ca mi-o fii dor si de mancarea de acasa , din Ardeal.
Dupa cum ai spus Florys, intradevar au o gastronomie foarte completa, si drept ai de unde alege.Mai mananc si eu o Knefe, o Zatar,fattoush,si imi place in special pui la rotisor de la Hawa chicken.
Apropo, ce vreme a fost aseara.Pe cand ma gandeam ca vine vara si mai iesim si noi pe la terase , ca este ft frumossss
Si ca tot vorbea vikinga de muzica,intradevar este superba, si mie imi place foarte mult si sunt si o buna , numai ca acum a inceput sa-mi creasca burtica si nu ma mai pot misca asa de bine..Pentru cine vrea puteti gasi muzica arabeasca pe www.mazika.com
va pupic

Elena_a

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ortansa spune:

Vikinga,clatita de care vorbesti se numeste "maknoushe" si se citeste chiar ca manusha romaneasca:-) dar cu un "a" din ala oprit in fundul gatului:-))))

Ortansa-deX mamica

Mergi la inceput

Asa e Ortansa!! Mai sunt teribila la numele astea, si atunci era o bilbiiala la gura mea, acum nici o sansa sa-mi aduc aminte, dar asa cind le aud le recunosc.Vikinga& bb Aldo

Mergi la inceput